fredag 31 augusti 2012

Orly Smolder

Jag börjar redan märka av bristen på ljus, är jag ensam om det? Jag brukar fota antingen på morgonen, när jag går upp vid 06.00-06.30, eller på kvällen efter jobbet. Men nu märker jag att ljuset på morgonen inte alltid är tillräckligt och att jag får skynda mig lite med att lacka om, om jag vill hinna ta bilderna på kvällen. Kommer snart att få återgå till att swatcha mest på helgerna. 

Anledningen till att jag tar upp detta är såklart att jag är medveten om att bilderna på Orly Smolder inte är de bästa, tagna tidigt en mörk och disig morgon. Men man ser ändå att det är ett mycket tjusigt lack, tycker jag. Mörkt rött med glödande skimmer.



Formulan var bra och den täcker med två lager.

Ett fantastiskt tjusigt höstlack, måste jag säga. Skimret ger lacket massor av djup och jag älskar ju den här looken med svartnade kanter. Smolder är inte unik på något sätt, men ett bra alternativ om du är ute efter något liknande.

Mitt betyg: 4/5

Orly Smolder from the Fired Up collection is a deep, dark red shimmer, with that beatiful lit from within look. A very pretty fall shade, though not unique. 
The formula was nice and it covers in two coats.

torsdag 30 augusti 2012

China Glaze Rare & Radiant

Det är väl dags att visa China Glaze Rare & Radiant. Det ska vara en dupe till Chanel Peridot, men då jag inte äger det så kan jag inte säga om det stämmer. Skiftar mellan guld, grönt och även blått i vissa vinklar, men det är det guldiga och gröna som är mest framträdande. Det är absolut inget fel på den duokroma effekten, man ser båda färgerna hela tiden.

 
 
 Formulan var något rinnig, men helt okej. Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt. Det blir lite penseldragsmärken, men det störde mig inte.

Sammanfattningsvis är det såklart ett himla tjusigt lack, men jag är nog knappast ensam om att vara lite trött på den här färgkombon. Nu räcker det, eller hur? Nu vill vi se något annat.

Mitt betyg: 4/5

China Glaze Rare & Radiant from the Bohemian Lustre Chrome collection is supposed to be yet another Chanel Peridot dupe, but since I don't own Peridot I can't tell whether it really is. It's duochrome, showing both gold and green at the same time. In some angles you also see blue, but it's less apparent. 
The formula was slightly runny, but still good. This is three coats.
It really is very pretty, but I don't think I can't stand to see another Peridot dupe now. I want something else now. Something new.

onsdag 29 augusti 2012

Kicks Rocky Bronze

Vi kör på något höstigt i dag. Kicks Rocky Bronze köpte jag för länge sen, tror det var samtidigt som jag lade vantarna på älsklingen Evening at the Chateau Marmont. Sen har det blivit stående. Dumt, för jag blev väldigt förtjust i det nu när jag testade det.

Rocky Bronze är ett mellanbrunt lack med massor av guldskimmer. Jag vet inte om det också innehåller kopparskimmer, eller om det är guldskimret som får en annan ton när det lyser igenom den bruna basen, men det ser kopparaktigt ut. Ett supertjusigt höstlack! Jag tror faktiskt att det här kan gå hem även hos er som normalt sett inte gillar att bära brunt på naglarna.





Formulan var helt perfekt! Lagom tjock och glider på som en dröm. Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 5/5

Kicks Rocky Bronze is a medium brown with lots of gold shimmer and I believe there's some copper shimmer there as well. Or perhaps it's the gold shimmer that looks copper when it peaks through the brown base? I don't know, but it sure is pretty!
The formula was perfect and it covers in three coats.

tisdag 28 augusti 2012

Transdesign-paket

När jag kom hem från jobbet låg det en avi på hallgolvet och det visade sig vara min senaste Transdesign-beställning. Jag beställde för en vecka sen så det gick snabbt.




Monster Mash var jag tvungen att ha på grund av namnet. Herregud, vem vill inte ha monstermos på naglarna? Penny Talk är ett sånt där lack som kommer att visa varenda liten imperfektion på naglarna, så vi får väl se när mina naglar tål att visas upp i det. Kanske kommer de aldrig att vara redo, haha!

Vad tycker ni, är det roligt med sådana här inlägg? Jag gillar själv att läsa om vad andra shoppat, men kanske är det bara jag?

Orly Flare

När det gäller guldnyanser är jag väldigt petig av mig. De måste vara kalla. Jag passar inte i varma guldtoner. Orly Flare är ett varmtonat guldlack. Så nej, jag tycker inte att det är fint på mig.

 
 
 Formulan var ganska tjock, men jag hade inga problem med lackandet. Tre lager krävdes för full täckning. Det torkade långsamt, även med Seche Vite, så jag lyckades få diverse märken i manikyren innan den hade härdat. Ja, ni ser ju hur det ser ut på bilderna.

Mitt betyg: 2/5

Orly Flare from the Fired Up collection is a warm gold shimmer. Warm golds rarely work for me, cool golds suits m7 skin tone better. The formula is pretty thick, but not too thick. I needed three coats for full coverage and I the dry time was long, even with Seche Vite. Before it hardened I had gotten all kinds of marks and dents, as you can tell from my photos.

måndag 27 augusti 2012

OPI Germany - sammanfattning

Nu när jag testat mig igenom hela OPI:s höstkollektion Germany är det så dags för en sammanfattning. I vanlig ordning rankar jag dem i favoritordning och sen några avslutande ord efter bilderna.



 










Jag tycker verkligen att OPI tagit fram en alldeles lysande höstkollektion. German-icure by OPI och Every Month Is Oktoberfest är de bästa vamparna jag sett på flera år. Danke-Shiny Red är ett fantastiskt rött skimmerlack och ett måste för er som gillar rött. Deutsche You Want Me Baby är höst på flaska. My Very First Knockwurst är perfekt att varva ned med när man känner för något lugnt och sofistikerat på naglarna.

De enda lacken som inte tilltalar mig är Schnapps Out of It! och Don't Talk Bach To Me

Formulan är mycket bra på alla lacken och de flesta täcker med två lager.

Vad tycker ni om Germany? Kommer ni att shoppa något från kollektionen? Vilken är er favorit?

OPI Every Month is Oktoberfest

Dags att visa det näst vackraste lacket ur OPI:s Germany-kollektion. Every Month Is Oktoberfest, ett vampigt mörklila lack med skimmer som ser ut att glöda. Galet fint och helt perfekt till hösten och vintern!

Min kamera var dock inte lika förtjust som jag och vägrade att fokusera ordentligt. Inga vidare bilder, alltså, men ni får helt enkelt stå ut med det.




Härlig formula som är precis lagom tjock och lätt att kontrollera med penseln. Två lager täcker helt.

Mitt betyg: 4/5

OPI Every Month is Oktoberfest is my second favorite from the Germany collection. It's a very dark, vampy red toned purple with shimmer that gives it that awesome lit from within look. Gorgeous!
The formula was perfect and it covers in two coats. I declare this a must have!

söndag 26 augusti 2012

Zoya Midori

Zoya Midori är ett äppelgrönt lack med guldskimmer. Det släpptes med sommarkollektionen Ooh-La-La 2009. Det var innan marknaden fullständigt översvämmades av gröna lack och det hajpades rätt rejält. Jag köpte det inte då, men lyckades byta till mig det i en lackbytargrupp på Facebook för några veckor sen.

Och det är helt okej, men jag kan inte påstå att jag älskar det. Det känns helt enkelt inte särskilt speciellt längre.




Formulan var bra på alla sätt, men det är skirt så jag behövde fyra lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 3/5

Zoya Midori was released with the summer collection Ooh-La-La in 2009. It's an apple green with gold shimmer. I remember it being hyped when it first came out, but today it doesn't seem that special anymore. We're drowning in amazing greens so I guess it's lost a little of it's magic.
The formula is great, but it requires four coats for opacity.

lördag 25 augusti 2012

OPI Berlin There Done That

Så skönt att det är lördag! Arbetsveckan avslutades med att vi gick ut en sväng och firade av en kollega som slutar på mitt jobb, en av anledningarna till att jag känt mig låg de senaste dagarna. I natt sov jag åtta timmar och vaknade utvilad. Nu ska jag städa och handla mat för i kväll kommer en kompis över på middag, ska bli mysigt.  

Men nog om mig och över till dagens lack. OPI Berlin There Done That är ett gråbrunt krämlack. Fint och sofistikerat, men en färg som man inte behöver ha tio olika varianter av. Åtminstone inte om ni frågar mig.




Formulan var klockren och jag lackade tre lager. Två flödigare lager hade förmodligen räckt.

Mitt betyg: 4/5

OPI Berlin There Done That is a greige creme. A pretty and sophisticated shade, but one we've seen before. The formula was great and I used three coats, but think you can get away with two thicker coats as well.

fredag 24 augusti 2012

Jade Mystic Gold

Den här veckan har känts ganska tung och jobbig av flera anledningar. Därför är det synnerligen skönt att det är fredag! Jag ser verkligen fram emot helgen och hoppas att jag ska kunna tanka lite energi.

Jade Mystic Gold fick bli först ut att testas av de Jade-lack jag fick av Sminkan. Jag bär det inte i dag utan jag bar det i lördags. Det är ett varmt guldlack med scattered holo. Effekten är stark och synlig i de flesta ljus. Solen vägrade att visa sig under lördagen, men jag hann i alla fall ta en bild när solen tittade fram i söndags.

Det är varmt guldfärgat med scattered holo. Holoeffekten är fantastiskt fin och syns i de flesta ljus.






Och så den enda solbilden!

Formulan var kanon, lagom tjock och varje lager blir jämnt och fint. För att få full täckning behövde jag tre lager.

Mitt betyg: 5/5

A few weeks ago I got three Jade holos from the lovely swedish nail blogger Sminkan. Jade Mystic Gold is the first to be tried. It's a warm gold with scattered holo. The holo effect is really strong and you can see it in most lightings. The formula was great and it covers in three coats.

torsdag 23 augusti 2012

Orly Flicker

Orly Flicker från den kommande höstkollektionen Fired Up är ett orange skimmerlack. Nyansen är lite bränd i tonen och den får mig att vilja hoppa ner i badet och höstmysa med detsamma. Jag fick tyvärr inga solbilder på det, men jag kan lova att skimret verkligen glöder i solen.





Formulan var mycket bra och jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt. 

Mitt betyg: 4/5

Orly Flicker from the Fired Up collection is a slightly burnt orange shimmer. A great color for fall and the shimmer really glows in the sun, though I didn't get any pictures in the sun.
The formula was really nice and it covers in three coats.

onsdag 22 augusti 2012

China Glaze Want My Bawdy

Dags att visa ett till lack från China Glazes Bohemian Luster Chrome. Want My Bawdy är ett blått metalliclack som i vissa vinklar visar en en svag lila skiftning, men den är verkligen inte lätt att se. För det mesta ser det bara blått ut.

Det är en vacker färg som jag inte ångrar att jag köpte, men det är inte ett av kollektionens måsten.





Formulan var bra, jag stötte inte på några problem. För att det skulle täcka helt fick det bli tre lager.

Mitt betyg: 3/5

China Glaze Want My Bawdy is a blue metallic with a slight, slight purple duochrome. Most of the time it just looks blue though. The formula was nice and it covers in three coats. A pretty color that I don't regret getting, but I wouldn't say that it's a must have.

tisdag 21 augusti 2012

Zoya FeiFei

Det var ett tag sen jag kände mig sugen på något från Zoya, men när höstkollektionen Diva släpptes fanns det i alla fall två lack som lockade mig och ett av dem var FeiFei. Jag har inget liknande sen tidigare och det är otroligt snyggt och spännande att titta på.

Basen är åskigt blågrå och sen finns här massor av sparkles i guld, blått, lila och grönt och kanske också i andra färger. Det händer väldigt mycket i detta. 





Formulan var lätt att lacka med, men det är skirt. Jag behövde fyra lager för att det skulle täcka helt. I det här fallet tycker jag dock att det är värt mödan eftersom det är så fint.

Mitt betyg: 5/5

Jag köpte FeiFei från säljaren LePolishBoutique på eBay.

Zoya FeiFei from the Diva collection is a gorgeous blue-grey polish with gold, green, purple and blue sparkles. Perhaps there are other colors there as well, it's hard to tell. There's just so much going on here! 
The formula was nice, but sheer. I needed four coats to make it opaque.