torsdag 12 augusti 2010

Orly Royal Navy

När jag såg Orly Royal Navy hos Scrangie drabbades jag av en omedelbar förälskelse. Jag var tvungen att ha det! När jag fick hem det från Transdesign tyckte jag det såg underbart ut i flaskan.

Nu har jag testat det... och jag måste tyvärr meddela att kärleken inte höll för den påfrestningen.

Formulan är rent ut sagt hemsk. Vattnig, rinnig och lacket bildade stora pölar på vissa naglar. Som ni ser är det skirt också, jag har tre lager lack på bilderna, men man kan ändå se VNL. I verkliga livet tycker jag dock inte att det syns lika mycket som på bilderna. Men eftersom det är ett jellylack kan jag acceptera att det är lite skirt.

Lacket innehåller finkornigt grönt glitter, men väl på nageln syns det bara om man tittar riktigt nära. Det var dessutom svårt att få med något glitter på penseln eftersom glittret sjunker till botten i flaskan. Jag fick skaka flaskan och hålla den upp och ned en stund för att överhuvudtaget få något glitter på penseln.

Jag tycker fortfarande att färgen är riktigt fin, men med tanke på den helvetiska formulan kommer jag nog att avhålla mig från att använda det igen. Färgen känns inte heller så speciell som jag hade förväntat mig. Det är lysande blått, men inte riktigt så lysande som jag hade trott att det skulle vara.

Mitt betyg: 2/5

Sambons kommentar: "Färgen påminner mig om de här klassiska blåa bläckpennorna med blå kork."

Vad tycker ni om Royal Navy?

English: My expectations for Royal Navy were very high. Way too high, it seems. The formula was awful. Thin and extremely runny. It's also quite sheer, I'm wearing three coats in the pictures and as you can see I still have VNL, although I think it's a little less noticeable in real life. The color is a nice blue, but I had expected it to be a little more bright. It contains fine green glitter, but you only see it on the nail if you look very closely. Also, it was hard to get the glitter on the brush since it kept sinking to the bottom of the bottle.

17 kommentarer:

 1. Nu blev jag nästan lite besviken.. Har också tittat på det där lacket och tänkte beställa det, men om det är så du säger att måla med så får det nog vara...

  SvaraRadera
 2. Otur med formulan, för färgen ser hur fin ut som helst!

  SvaraRadera
 3. Aww... Jag brukar vanligtvis inte bry mig så mkt om vnl men det där såg bara konstigt ut :S

  Synd på något som kunde varit så snyggt...var intresserad av både den och den röda Star Spangled :/

  SvaraRadera
 4. Jättesnygg färg men synd att det är så dålig formula...förresten så undrar jag vad som skiljer jellylack från andra? Jag älskar lack men är ganska ny i nagellacksdjungeln och har tyvärr inte riktigt koll på de olika typerna på formulan...

  SvaraRadera
 5. Men gud, det ser ju knappt ut som samma lack ens om man jämför dina bilder med hennes! Vad konstigt!! Jag misstänker att dina är mer lika verkligheten...

  SvaraRadera
 6. har tyvärr samma erfarenhet som du, visserligen fick jag nog inte riktigt lika mkt vnl. men jag trodde det var teh shit efter att ha sett det hos scrangie och nihrida. sen fick man hem det, och på det, och då var det världens antiklimax. och jag skakade min flaska något enormt för att få glittret jämnt.

  SvaraRadera
 7. Färgen ser fin ut men det ser ut som att formulan är helt off :( Synd på en så läcker färg.

  SvaraRadera
 8. Annie: Jag tyckte det var en smärre mardröm att lacka med, men det är ju inte omöjligt att jag råkat få ett måndagsexemplar.

  Kerstin: Ja, färgen är fin, men inte så unik som jag förväntade mig.

  Sparris: Jag tycker inte att man tänker på VNL:en i verkligheten, den syns tydligare på bild än annars, tycker jag.

  Johanna: Ett jellylack är lite genomskinligt och högglansigt. Många glitterlack består av en jellybas eftersom glittret kan lysa igenom den.

  Mia: Scrangie har ju inte skrivit hur många lager hon lackade, men jag håller med om att det ser ut att vara olika lack.

  Krex: Det är så trist när man sett fram emot lack som man sett tjusiga bilder på och så tycker man inte alls att verkligheten motsvarar det man såg på bilderna.

  Honi: Ja, hade formulan bara varit bättre hade jag inte blivit lika besviken.

  SvaraRadera
 9. I mitt lack ligger allt glitter på ena sidan av flaskan eftersom den legat i förpackningen.Snart ligger völ det läckra glittret i botten. Jag kan bara hålla med ,jag trodde att jag fått fel lack men när du berättarom glittret så är det samma. Jag visste inte ens att det var sååå mycket glitter.Scrangies lack ser annorlunda ut.
  Vattnigt också.

  SvaraRadera
 10. Navy = underbar färg !
  på dina naglar är alla färger snygga!
  Ha det bäst
  //JJ

  SvaraRadera
 11. Crap, jag blev också kär i den när jag såg Scrangies bilder, så kär att även jag beställde hem ett exemplar som jag väntar på...!

  SvaraRadera
 12. Anonym: Tack!

  Aila: Håller tummarna för att du gillar din flaska bättre!

  Miss C: Tack! :-)

  SvaraRadera
 13. Ack vad syn att det är så skirt! Surt. Annars kunde det ha varit ett av de snyggaste blåa lacken någonsin.

  Du har förresten fått en award av mig här: http://www.pssion.se/2010/08/sparkling-award/

  SvaraRadera
 14. Emelie: Tack för awarden! Söt du är!

  SvaraRadera
 15. Åh, vad skönt att jag inte köpte det! Tack för avskräckande recension och bild. Jag som inte klarar VNL hade blivit en mycket, mycket olycklig Sminka. Det har stått på listan över lemmings men nu är det struket.

  SvaraRadera
 16. Sminkan: Ja, jag som var helt inställd på att det här skulle bli ett av mina absoluta favoritlack blev riktigt besviken.

  SvaraRadera

Kommentera gärna!