lördag 2 juli 2011

Obsessive Compulsive Cosmetics Chlorophyll

Obsessive Compulsive Cosmetics Chlorophyll är ett blåbaserat grönt krämlack. Det är dock inte riktigt så blåtonat som det ser ut att vara på bilderna, utan grönare.

Färgen är fin och så, men det är inte särskilt unikt. Efter en snabb titt bland mina gröna lack kan jag säga att det är väldigt likt China Glaze Four Leaf Clover och Depend #249 (som dock är något ljusare).

Formulan var bra på alla sätt, men jag kommer inte särskilt bra överens med OCC:s borste, den är för lång och för sladdrig för att man ska kunna lacka med någon vidare precision.

En lustig sak med detta är att det torkar halvmatt, precis som ett neonlack. Kanske innehåller det neonpigment? Fast färgen känns långt ifrån neonlysande. Ett överlack är alltså ett måste om man vill ha glansiga naglar. På bilderna har jag toppat med ett lager Seche Vite.

Mitt betyg: 3/5

Sambons kommentar: "Kanske lite för icke-sparkly, men fin ändå."

Är man sugen på ett lack i denna färg skulle jag hellre rekommendera Four Leaf Clover. Eller Depend #249, men FLC är min favorit av dessa.

English: Obsessive Compulsive Cosmetics Chlorophyll is a bluetoned green creme, pretty similar to China Glaze Four Leaf Clover. The formula was nice, though I don't really get along with the OCC brushes. They're too long and too soft, which makes application a bit challenging for me. A funny thing with Chlorophyll is that it dries semi matte, as if there's some neon pigment in there. But the color is really quite far from being neon. So if you want your nails to be shiny a top coat is a must.

8 kommentarer:

 1. Jag gillar det, lite somrigt och nedtonat utan att vara tråkigt. :)

  SvaraRadera
 2. Fint, och nästan vad jag är ute efter.

  Jag har inte varit någon crememänniska alls fram till ganska nyligen. Nu har jag fått för mig att jag vill ha ett tealfärgat cremelack, nästan som det här, fast lite mörkare. Något bra tips?

  SvaraRadera
 3. Den var kjempelekker på deg! :D

  SvaraRadera
 4. Fint men inte så att jag måste skaffa ett själv. :D

  SvaraRadera
 5. as i was reading this post i thought to myself: "this reminds me of CG four leaf clover!" and then you said it :)

  SvaraRadera
 6. Honi: Visst är det fint, men jag föredrar som sagt Four Leaf Clover.

  Charlotte: It is!

  Nailsbynoir: Hehe, om jag ska vara ärlig så är teal en lite mystisk färg för mig. Svårdefinierbar, liksom.

  Solveig: Tack!

  Sminkan: Nej, det här är inget måste-lack alls!

  NailsbyCourtenet: Yes, they're very, very similar! :-)

  SvaraRadera
 7. Wow... what a great Green Color Nail Polish
  very nice!

  Kind Regards :-)
  naildesign.biz

  SvaraRadera

Kommentera gärna!