torsdag 28 juli 2011

OPI Be A Dahlia Won't You? + jämförelser

Igår plockade jag fram OPI Be A Dahlia Won't You? med en nästan aggressiv känsla i kroppen. Måste alla göra knalligt rosa skimmerlack i år eller?! Jag var inte ett dugg sugen på stackars Dahlia, men ville få det hela överstökat. När jag väl fått henne på naglarna smälte jag dock direkt.

Formulan var toppen och jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt. Ytan känns nästan som glas efter att man applicerat och det blir högglansigt även utan topplack.

Mitt betyg: 4/5

Sambons kommentar: "Mmm, I love it!"

Det går dock inte att komma ifrån att det har släppts många rosa skimmerlack i år. Jag slänger därför in en jämförelse av några av dem.

Ahoy! är som ni ser mörkare än de andra och mer hallonrosa. Be A Dahlia Won't You är den kallaste i tonen. Annars skiljer det lite i nyansen mellan alla, här finns inga dupes, men de är ändå så pass lika att det förmodligen inte är motiverat att äga allihopa.

English: I wasn't in the mood for Be A Dahlia Won't You? at all. I mean, do we really need another bright pink shimmer this summer? Well, the answer is obviously yes. I love this! It's just so gorgeous! The formula was excellent, but you do need three coats for opacity.

I also made a quick comparison with some of the other bright pink shimmers that's been released the last couple of months. Ahoy! is obviously darker than the other and is also more of a raspberry pink. I'd say Be A Dahlia Won't you is the coolest of them, but the rest of them are really quite similar. None of them are dupes, there are small differences in color, but you really don't need to get them all.

14 kommentarer:

 1. Snyggt lack, men som du säger långt ifrån unikt. Jag har inget av lacken du jämförde med, men tror ändå att jag har en dupe eller två.

  SvaraRadera
 2. Jag måste bara tipsa om att ica maxi sålde china glaze för 60 kronor flaskan, så jag köpte 108 degrees och den var jättefin. Kanske inte unik men skitsnygg. Blir defenitivt fler lack från china glaze i framtiden.

  SvaraRadera
 3. CG 108 degrees is really close to Be A Dahlia Won't You?!

  SvaraRadera
 4. Tänkte direkt på 108 degrees när jag såg de första av dina bilder inte så osökt, dels var de ju lika och dels har jag 108 på naglarna nu :-)

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att jag har 108 Degrees. Då behöver jag inte detta. Håller verkligen med dig i din irritation över alla dessa liknande lack som regnar över en. Det går väl att variera rosa mer än så här? Jaja, det är ju fint så jag förlåter. :)

  SvaraRadera
 6. That's a lovely pink, nice finish too.

  SvaraRadera
 7. Det är nästan synd när alla hakar på samma trend samtidigt, variation hade varit bättre. Känner mig måttligt sugen på den här efter alla andra liknande :p

  SvaraRadera
 8. Vilken har bäst formula? Det kan ju vara ett urvalskriterium annars.

  SvaraRadera
 9. Ja det måste de tydligen. Fast jag gillar knalliga rosa skimmerlack så jag är ganska glad för det. Det här var jättefint, men man behöver kanske inte ha alla och jag har de två från CG...

  SvaraRadera
 10. Kerstin: Ja, det finns nog mängder av dupes till dessa där ute!

  Sanna: Vilket bra tips, tack! :-)

  Nailderella: Yes, they're very close, but BADWY is just a tad bit cooler.

  Kajalpennan: Ja, jag tänkte också på den så fort jag såg det i flaskan. Konstigt att alla lackföretag verkar göra samma sak!

  Pamsan: Nej, då behöver du inte detta. Och ja, man tycker ju att det skulle vara roligare att göra kollektioner som skiljer sig från andras än att ängsligt följa i andra företags hjulspår.

  Charlotte: I love both the color and the finish!

  Cactus: Håller helt med! Det blir ju så tråkigt när alla kollektioner liknar varandra.

  Vikab: Jag skulle säga att 108 Degrees och Be A Dahlia Won't You har lika bra formula. Summer Love är något sämre.

  Emma P: Jag gillar också knalliga rosa, men har nog överdoserat lite. Nu lär jag inte köpa något sådant på ett tag. :-)

  SvaraRadera
 11. Nöjer mig helt klart med dem jag har. Det är inte bara i år det pumpats ut liknande lack heller, kolla man i lådorna finns där tjogtals, men det är ju faktiskt en väldigt fin rosa.

  SvaraRadera
 12. Haha, måste bara berätta en grej. Ska ut på första dejt med en kille jag träffat på nätet. Satt o stirrade i lacklådan o tyckte lacket jag ville ta verkade så skrikigt. Sen kom jag på att kolla vad din sambo gett det för betyg :) sen var det bara lacka på. Han är ju en connoisseur på området!

  SvaraRadera

Kommentera gärna!