söndag 10 juli 2011

Dior Timeless Gold

Äntligen semester! Jag jobbade sista dagen i fredags och är nu ledig i tre veckor. I dag vankas det barnkalas och imorgon åker jag till landet i några dagar.

I dag bär jag Dior Timeless Gold från förra årets julkollektion. Det är ett ljust guldf'ärgat metalliclack som är lite svärtat i tonen.

Formulan var extremt lättkontrollerad och trevlig. Har man korta naglar täcker det förmodligen med två lager, men jag behövde tre för att täcka den fria kanten. Man får en del synliga penseldrag också, det brukar vara svårt att undvika med metalliclack.

Vad gäller färgen så tycker jag att den är fin, även om det inte är min favoritnyans när det gäller guld. Jag föredrar att guld drar något mer åt gult än detta och att de är lite klarare i färgen, som t.ex Orly Luxe.

Det här var första gången jag testade ett lack från Dior och jag måste säga att jag inte alls gillade borsten. Den är rundskuren och tjock. Jag föredrar borstar som inte är lika rundade i formen, jag tycker de är enklare att måla med. Den här fick mig faktiskt att tänka på Isadoras klump till borste. Inte bra.

Mitt betyg: 3/5

Sambons kommentar: "Det är helt okej."

English: Timeless Gold from last years holiday collection is my first Dior polish. It's a light metallic gold that has a slight blackened feel to it. I like the color, but it's not my favorite type of gold. I prefer golds that lean a little more yellow, like Orly Luxe. The formula was easy to control and very nice and creamy. You do end up with some brushstroke marks, but that's almost inevitable with metallics. I needed three coats to make it opaque, if you have shorter nails you can probably get away with two.
Finally, I have to say I'm not impressed with Diors brushes. It's very tapered and thick. I prefer my brushes to be more square and less thick.

10 kommentarer:

 1. Vad lustig penseln ser ut! Färgen är ju snygg, men den ser faktiskt inte sådär jätte-guldig ut...

  SvaraRadera
 2. Jag är ju inte mycket för guld på naglarna så jag tyckte den kalla tonen var riktigt snygg, det blev inte så blingigt guldigt som det kan bli ibland. Om jag inte redan hade ett halvt hjul med guldlack hade jag nog kunnat tänka mig det här :p
  Och ja, väldigt mystisk pensel, hur tänkte de där tro?

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Jag gillar ju IsaDoras penslar, så jag skulle nog gilla hela lacket :)

  SvaraRadera
 4. Det ser visserligen fint ut, men tveksamt om det är värt pengarna. Jag antar att det var dyrt eftersom det är Dior...

  SvaraRadera
 5. looks a lot like Chanel Kaleidoscope, I love it

  SvaraRadera
 6. ser lyxigt ut… :)
  trevlig semester!

  SvaraRadera
 7. Ser super fint ut! Hoppas du får en skön semester! :)

  SvaraRadera
 8. Det ser verkligen Timeless ut! Fast jag föredrar också lite guldigare guldlack förstås.. Och jag föredrar definitivt inte en rundad borste.

  SvaraRadera
 9. Annie: Ja, jag fick en smärre chock när jag såg den. Den ser liksom billig ut.

  Cactus: Det skulle jag också vilja ha svar på. Jag är ett stort fan av blingiga guldlack, även om silver slår lite högre hos mig.

  Kerstin: Det skulle du nog då!

  Emma P: Jag har fått min flaska så jag vet tyvärr inte vad det kostar, men det är nog dyrt, ja.

  Hermetic: It does? I imagine Kaleidoscope to be prettier than this. This is pretty, but not extraordinary. :-)

  Nails By Desire´: Bara att vara ledig är så skönt! :-)

  Chaosophia: Nej, en rundad borste känns inte särskilt praktiskt.

  SvaraRadera
 10. OMG! Jag ÄLSKAR ju IsaDoras borstar (wide brush). Jag önskar att alla hade sådana penslar, jag trodde i min enfald att alla tyckte som jag och kunde inte fatta att inte alla märken tog efter dem.

  Men jag får nog tänka om där... haha

  Kram
  Bondmoran

  SvaraRadera

Kommentera gärna!