tisdag 5 juli 2011

Sally Hansen Nail Prisms Lapis Amethyst

Lapis Amethyst är det första av de tre Nail Prisms-lacken jag fick hem för ett tag sen som jag provar. Jag valde att börja med det eftersom det var det jag var minst sugen på. Logiskt, eller hur? Jag gör ofta så, låter de allra läckraste lacken ligga kvar i lådan, otestade.

Anledningen till varför Lapis Amethyst lockade minst är för att det ser så blekt ut i flaskan och ljuslila skimmerlack är inte riktigt min kopp te. Men det är faktiskt rätt så fint, om än lite väl blekt, ja.

Det är alltså ett duoromatiskt lack som skiftar mellan ljuslila, ljusgrönt, ljusblått och ljusgrått.

Formulan var kanonbra att lacka med, men precis som jag misstänkte så kräver det sina lager för att täcka. Först efter det fjärde lagret var jag nöjd med täckningen. Jag toppade med ett lager Seche Vite, men på grund av de många lagren tog det ändå sin lilla tid innan det hade härdat helt.

Lapis Amethyst är kanske inte en ny kärlek, men jag är ändå glad att jag köpt det. Det är absolut värt sina 3,99 dollar. Jag köpte mina Nail Prisms från säljaren cassiecosmetics på eBay efter tips från Sminkan.

Mitt betyg: 3/5

Sambons kommentar: "Det är klart över medel. Jag gillar duokromer."

English: Lapis Amethyst looked a little too pale in the bottle for my taste, but it turns out it really is quite pretty! It's a multichrome shimmer flashing in lilac, green, grey and blue. Beautiful, although maybe not the most impressing multichrome I've layed my eyes on. The formula was nice, though you have to watch out for brushtstrokes. It's also a little sheer and needed four coats to cover. Overall, I'm very happy I got this!

13 kommentarer:

 1. Jag gör precis likadant när jag ska välja lack. Tar det som lockar minst för att spara godingarna. Måste nog ändra på mig snart. :) Har alldeles för många underbaringar som står otestade just nu.
  Lacket var väldigt fint. Gillar den lila skiftningen i det blå. Kanske inte ett måste men om jag ändå beställer några lack från säljaren någon dag åker detta säkert med. :)

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också duokromer, men det känns ändå lite för blekt för att jag ska känna att det är något jag måste ha. Fast jag måste nog ha det ändå? Det är fint!

  SvaraRadera
 3. Du måste testa det över svart/mörkt lack! :) Det är nog då de kommer till sin rätt. Jag har inte denna men köpte några av de andra lacken i samligen efter att jag bland annat sprungit på dessa bilder http://melacine.blogspot.com/2010/05/sally-hansen-nail-prism-golden.html

  SvaraRadera
 4. Jag känner också igen den ologiska ordningen. Testar lack jag är mindre sugen på först, för att spara godingarna. Och sedan ramlar det in nya lack, och godingarna blir stående.

  Jag har fortfarande Orly Space Cadet kvar otestat fast det var ett av förra årets mest hypade lack. :-)

  SvaraRadera
 5. Åå så fint, det ser precis ut som sånt där glansigt och färgskiftande balklännings-tyg som jag var så kär i när jag var yngre! Önskade att man kunde gå med balklänning till skolan varje dag :p

  SvaraRadera
 6. jag gillar också duockromes men det där är inte min kopp te. Ser fint ut på din men jag skulle inte känna mig så bekväm tror jag.

  SvaraRadera
 7. Pamsan: Ja, varför lär man sig aldrig? Har ju hur många godingar som helst som väntar på sin tid i rampljuset. Måste ändra strategi!

  Chaosophia: Jag misstänkte att det här var för blekt för min smak, men det åkte med i alla fall. För att det var billigt. :-)

  Carin: Tack för tipset, det måste jag testa!

  NailsbyNoir: Ja, och ibland kan det bli så att man känner sig lite mätt på ett hajpat lack efter att ha sett det överallt så då blir det stående av den anledningen. För mig var det så med Lemon Fizz, t.ex.

  Cactus: Hehe, jag förstår precis vad du syftar på för slags tyg! Tror jag närde drömmar om en sån klänning jag med. :-)

  Sanna: Nej, det är lite för blekt för mig med. Men jag trodde faktiskt det skulle vara ännu tråkigare, så jag blev lite positivt överraskad. :-)

  SvaraRadera
 8. Det är ju i alla fall perfekt till vardags när man inte vill ha något för flashigt. Tycker det vär fint.
  Och du är absolut inte ensam om att låta de bästa lacken ligga kvar en tid, är exakt likadan. :)

  SvaraRadera
 9. Duokroma effekten är härligt, men jag håller med om att det är lite blekt.

  SvaraRadera
 10. Olivia: Ja, det finns definitivt tillfällen då detta passar perfekt.

  Kerstin: Ja, det skulle varit lite färgstarkare.

  SvaraRadera
 11. I agree that is a pretty polish.

  SvaraRadera
 12. Jag tycker att det lacket är helt ok, men hade inte köpt det själv.

  Haha! Är det bara jag som tycker att det är lite lustigt att sambon numera vet att det kallas duokromer? :)

  SvaraRadera
 13. you have to try it over black :)
  first use a black nailpolish, let it dry, then apply the lapis amethyst :)) you will be surprised how beautiful that looks.

  SvaraRadera

Kommentera gärna!