lördag 24 juli 2010

Funderar på en omorganisation

Jag har mina lack sorterade efter märke i min Helmer. Det ser fint och organiserat ut, tycker jag, men nackdelen är att det är svårt att hitta eventuella dupes. Nu funderar jag på att sortera lacken efter färg i stället för att lättare hitta liknande lack så att jag kan göra jämförelser.

Hur har ni era lack sorterade? Efter färg, märke eller på något annat sätt? Berätta!

14 kommentarer:

 1. Kör på nagelhjul så slipper du extra jobb! :)

  Jag sorterar efter märke och därefter collections.

  SvaraRadera
 2. Jag har mina efter färg. Tycker det funkar bra, men så har jag under 100 än så länge. Mina lack ryms i en låda i vår badrumsmöbel. Men fortsätter jag i den här takten blir det snart ändring på antalet. Helst av allt skulle jag vilja ha dem på hyllor, så man kan njuta av färgprakten.

  Idag lackade jag om till Astra från Zoya som jag letat reda på efter att ha sett den på din blogg. Verkligen UNDERBAR!

  Hur kan man få tag på Del Sol-lacken? Nailmail verkar inte ha några kvar, och Heartbreaker verkar minst sagt underbar. Jag är svag för glittriga lack, har jag märkt.

  Tack för en underbar blogg!

  SvaraRadera
 3. Har de sortert etter merke. Også har jeg billig-merker for seg, og dyrere merker for seg.

  SvaraRadera
 4. Sorterar efter märke här med. Ibland får jag ryck och målar upp (alla fall de gröna) på nagelhjul men sen tappar jag bort dem (hjulen alternativt listorna på vilka lack och i vilken ordning) så det är en rätt meningslös aktivitet för mig. Men kul! Sen sorterar jag varje märke efter färg men där hoppas man ju verkligen slippa dupes... :D

  SvaraRadera
 5. Jag har sorterat mina efter Färg>Märke>Flaskform>Storlek. Har försökt sortera dem efter märke flera gånger men det känns inte lika bra. Jag blir oftare sugen på att använda ett lack i en viss färg än från ett visst märke och då är det en fördel att ha ex. alla rosa i en (okej två) lådor.

  SvaraRadera
 6. Jag har också efter färg. Tycker det är snyggare.
  Eftersom jag har under 100 ännu, så står de i en hylla, där vill jag få fram ett fint färg-"flow" ^^

  Och så gillas nagelhjul!

  SvaraRadera
 7. Sorterar inte alls faktiskt.

  SvaraRadera
 8. Förutom när det gäller testade och otestade förstås.

  SvaraRadera
 9. Just nu är de osorterade i flyttlåda...

  SvaraRadera
 10. Jag har de i kylskåpet i två fack.. har hört att de håller längre i kylen men vet inte om det stämmer?

  SvaraRadera
 11. Det varierar. Egentligen skulle jag vilja ha dubbel uppsättning av allt så jag kan sortera både efter färg och märke. Jag har alla lacken målade på nagelhjul som i sin tur är markerade med bokstav och nummer. Sedan har jag alla lack i exceldokument

  SvaraRadera
 12. Kajsa: Jag är lite sugen på att beställa nagelhjul från eBay, men ni kommer nog inte att få se dem här på bloggen. Jag tycker inte att nagelhjul gör lacken rättvisa.

  Mrs Data: Tyvärr känner jag inte till någon webbshop som skickar Del Sol till Sverige. Kanske finns de på eBay? Och tack för dina snälla ord! :-)

  Vakkerlakk: Märke alltså. Hmm. Funderar ändå på att testa att sortera efter färg. :-)

  Sminkan: Det är ungefär så jag skulle vilja göra med nagelhjul också.

  Emelie: Jag tror jag ska testa att sortera efter färg och se hur det känns.

  Andrea: Ja, det finns nog fördelar med bägge varianterna.

  Sarah: Jag skulle nog bli lite galen om de inte var sorterade enligt något system. :-)

  Kerstin: Hoppas lacken får en finare förvaring snart då! :-)

  Monica: Nagellack ska väl förvaras mörkt och inte för varmt så kylen är säkert inte en dålig plats för dem i alla fall. Men mina skulle aldrig få plats i vår kyl. :-)

  Kajalpennan: Haha, ja dubbla uppsättningar vore det bästa!

  SvaraRadera
 13. Mina är sorterade efter märke. har precis flyttat så organiserade nyss om mina i en helmer. Innan bodde de i diverse olika lådor och skåp. funderade en del på hur jag skulle göra, men bestämde mig för att sortera dem märkesvis...

  SvaraRadera
 14. Jag har lacken sorterade efter märke, men uppmålade på nagelhjul efter färg. Till varje nagelhjul har jag antecknat vad lacket heter, så det är lätt att hitta. Jag väljer med nagelhjulet och tar sedan fram rätt lack. Perfekt tycker jag.

  SvaraRadera

Kommentera gärna!