söndag 11 augusti 2013

Jämförelser Bootie Babe och Nubar

Jag har ägnat mig åt en hel del swatchande i helgen och bland annat skrapat ihop en jämförelse mellan de två lack från Bootie Babe jag hunnit testa än så länge och de lack från Nubar som de såg misstänkt lika ut.

Och det råder ingen som helst tvekan om att Hind Quarter coh Moon Shadow är exakt likadana och samma sak gäller Butt Out och Gem. Det går inte att se skillnad på dem överhuvudtaget.

Se bilderna nedan.Det är ju ingen hemlighet att det är Nubar som tillverkar lacken åt Bootie Babe. Och det råder ingen tvekan om att Bootie Babe köpt befintliga nyanser. Jag tycker inte nödvändigtvis att det är något fel i det (vad jag vet har Nubar ju inte påstått att de skapat unika nyanser åt Bootie Babe och Bootie Babe har aldrig påstått något liknande heller). Men om man är sugen på ett lack från Bootie Babe så skadar det alltså inte att konrollera att man inte redan äger ett likadant från Nubar.

Vad tycker ni om detta? Stör det er eller kvittar det?

I've been swatching like crazy this weekend and also made a comparison between Bootie Babe Hind Quarter and Nubar Moon Shadow and Bootie Babe Butt Out and Nubar Gem. They're exactly the same. As we already know, Nubar is the manufacturer of the Bootie Babe polishes and it's obvious that Bootie Babe has bought already existing shades from Nubar. I don't necessarily think there's anything wrong with that, but if you're planning to get some Bootie Babe polishes it might be a good idea to check that you don't already own the Nubar equivalent. 

24 kommentarer:

 1. Vad roligt att du gjorde en jämförelse! Egentligen spelar det väl ingen roll, men på något sätt känner jag mig ändå lite lurad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör inte jag, det är ju inte första gången ett företag gör så här. Men det är bra att veta för de som vill shoppa från dem.

   Radera
 2. Super användbart med en jämförelse. Det är ju tydligt att det inte är någon skillnade i färg eller kvalitet - men hur är det med pris? Jag har inte Bootie Babe här i UK, någon som vet om den enda är billigare än den andra?

  http://makeupbycandlelight.blogspot.co.uk/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte mina från USA, där kostar de 8 dollar styck. Nubar ligger väl runt samma pris där tror jag?

   Radera
 3. Det är väl bara irriterande om man råkar köpa båda, om man nu inte samla. Annars kan man ju göra valet på flaskform och namn t ex. Och leverans/pris.

  SvaraRadera
 4. Spelar ingen roll egentligen men hade jag själv ett märke hade jag ju velat sälja unika och "egna" lack. Bra med jämförelse för jag var inne på sidan och höll nästan på att shoppa. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det håller jag med om, skulle jag själv starta ett nagellacksmärke så skulle ju den kreativa biten med att ta fram färgerna vara det roligaste.

   Radera
 5. Kanon med en jämförelse Anne! Sminkan var ju ganska övertygad om att det var på det här sättet och jag litar på hennes lackkunskap och detta bekräftade ju alltså den hypotesen. Jag hade inga planer på att handla några Bootie Babe så jag kan inte påstå att det stör mig. Däremot har jag lite svårt att se meningen med ett märke som enbart köper in lack från ett annat märke, tycker inte att en rolig flaska känns som ett köpargument i sig. I mina ögon är Nubars flaska bra mycket snyggare än Bootie Babes så jag kommer att välja att handla från dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, jag skulle själv vilja ta fram mina egna färger.

   Radera
 6. Jag var rätt säker på att det var så och det är ju inget ovanligt. Finns ju många märken som gör så och bara man vet det så är det ju ok. Då väljer man den flaska man gillar bäst eller den som är billigast. Jag kommer välja Nubars flaska framför de här för jag tycker de här ser opraktiska ut. Svårlagrade. Knepiga att hålla i när man ska måla också. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Bootie Babes flaskor tar absolut mer plats. Man får helt enkelt välja det märke man tycker bäst om, som har bäst pris osv.

   Radera
 7. Vad synd att det var så. Men jag kan säga att Bootie Babe kommer att ha ett väldigt bra pris hos Edgy Polish i alla fall, för er som är sugna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli kul att se vilka färger du tagit in! :-)

   Radera
 8. Jag tycker det är ganska tråkigt. Om man ska köra igång ett nytt märke tycker jag även att man ska ha sina egna lack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte att det finns ett moraliskt krav på det, finns det ett intresse för märket utan egna färger så är det ju bra så.

   Radera
 9. Jag tycker nog det känns rätt tråkigt, i synnerhet om dom inte är öppna med det. Det känns fantasilös och det går inte i att komma ifrån en bismak av lurendrejeri. Men det är ju bra att veta att vill jag ha lacken kan jag hålla mig till Nubars flaskor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan hålla med om att det känns fantasilöst, hela grejen borde ju vara att man vill ta fram sina egna färger. Men jag tycker inte att det är lurendrejeri. Det är som sagt inget ovanligt att företag gör så här.

   Radera
 10. Tack för jämförelsen! Då fick vi svart på vitt att det var dupes. För dom som inte redan har lacken kan ju det här vara ett billigare och bra alternativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får välja det märke man gillar bäst helt enkelt.

   Radera
 11. Mark på Bootie Babe säger att av Nubars 400 färger har han valt ut 48, som de sedan tillverkat till honom. Han säger också att det är väldigt vanligt i branschen och att det egentligen bara finns fyra lite större lack industritillverkare i USA. Man kan ju också säga så här. Man får garanterat god kvalitet och dessutom är flaskorna lite roligare i formen än normalt!

  SvaraRadera
 12. Det kändes genast mindre lockande att köpa, måste jag säga. Om lacken är samma, bara hällda i annan flaska, så föredrar jag att hålla mig till originalet i detta fallet.

  SvaraRadera
 13. Äsch, jag tycker det är kul. Flaskorna är roliga men jag kan förstå att någon kan känna sig lite sur om de inte innan visste att de är dupeer.

  SvaraRadera

Kommentera gärna!