måndag 5 december 2011

China Glaze Marry A Millionaire

China Glaze Marry A Millionaire släpptes med vinterkollektionen Eye Candy och är ett fullständigt vansinnigt glitterlack. Det består av små ljuslila och mörklila glitterkorn och stringglitter som skiftar mellan grönt och guld, alltihop i en ofärgad bas. Otroligt glittrigt och roligt.

Men! Det här lacket har en klar nackdel. Eller det är förmodligen en nackdel för de flesta i alla fall, även om jag personligen tyckte det var rätt praktiskt. Mer om det efter bilderna.

Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt och sen avslutade jag med två lager Seche Vite. Då var ytan fortfarande ganska skrovlig så vill man ha en slät yta behöver man använda mer överlack.

Så till negativa med det här lacket. Jag lackade med Marry A Millionaire vid 10-tiden i går förmiddag. Åtta timmar senare hade det ramlat av SAMTLIGA av mina naglar. Inte ett spår kvar. Det ramlade av i hela bitar, inte i små bitar. Det här har ju drabbat mig förut med ett glitter från China Glaze, men då var det bara en nagel. När jag stod där med tio bara naglar så kände jag mest att det var skönt att slippa ta itu med borttagningsproceduren eftersom vi alla vet att det är lite meckigt, även om man använder sig av den effektiva foliemetoden. Men de flesta är nog intresserade av en manikyr som håller längre än åtta timmar, så självklart är det här inte okej.

Mitt betyg: 3/5 (den får en 3:a ändå eftersom jag älskar hur det ser ut).

Yesterday I wore China Glaze Marry A Millionaire, a super sparkly and crazy mix of glitters. It's lilac and purple round glitter and string glitter that shifts between gold and green, all dispensed in a clear base. I love how it looks, it's so much fun! I used three coats and then finished with two coats of Seche Vite.

However, I had the strangest experience with this one. Eight hours after applying it, it had fallen off all of my nails. In big chunks. I had no polish left at all on my nails. I didn't really mind since it saved me from the boring removal part, but I think most people expect their manicures to last a little longer than just eight hours.

21 kommentarer:

 1. Usch. Jag gillar faktiskt inte hur det ser ut, alls. Men sen är jag ju förstås extremt kräsen när det kommer till glitter också. Det som dock är ännu värre är att det ramlade av i form av lösa lacknaglar. Jag vägrar att lacka med saker där jag tror att just det kan hända. Oh teh horror att råka få nakna naglar när man minst anar det. Jag ryser verkligen vid blotta tanken!

  SvaraRadera
 2. Oj, så mycket flagning är inte ok!

  SvaraRadera
 3. Vafalls!? Vad otäckt med måste ha varit. Tur det inte hände på en dejt, så naken och rädd man skulle ha blivit då. För att inte tala om exposed! :O

  Jag gillar knasglitter och ska nog, trots din varning, köpa detta och resten av kollektionen.

  SvaraRadera
 4. Definitivt inte okej, samma sak hände mig. Rätt trist faktiskt!

  SvaraRadera
 5. Jag ska köpa hela kollektionen när mitt köpstopp är över/jag får nytt jobb. Ska bli spännande att se om det gör lika på mig, har aldrig varit med om det med något lack (utan att jag har framkallat det själv vill säga)

  SvaraRadera
 6. Samma sak hände mig tidigare i höstas när jag hade på mig It's Alive från Halloweenkollektionen!

  Idag har jag på mig Lorelei's Tiara från Eye Candy och det sitter kvar än så länge (lackade på det igår kväll). Eftersom glitterlack brukar sitta dåligt på mig så har jag grundat med ett lager Earthen från Nubar och tog bara ett lager Lorelei så att det inte skulle bli så tjockt. Jag misstänker att glitterlack sitter dåligare ju mer man lackar på.

  SvaraRadera
 7. Inte okej att lacket ramlar av efter 8 timmar såklart. Har själv aldrig haft det problemet, har snarare problem att aldrig få av glitter över huvud taget nästan, haha.

  SvaraRadera
 8. Ok, så det var inte fel på min "Some like it haute" flaska. Jag blev faktiskt jätteförvånad när glittret började ramla av i stora bitar mitt på nageln (inte ens vid tippen) eftersom jag har aldrig varit med om sådant innan. Så jag trodde att jag fick säkert en "dålig" flaska, för hur kan CG släppa en kollektion med nagellack som håller i 5 timmar (ungefär så länge var mina naglar "hela")?!

  SvaraRadera
 9. Jättesnygga solbilder på det!
  Det hade ju passat mig perfekt då :D Jag som aldrig har på ett lack mer än ett par timmar och sen ändå plockar av det i bitar, jag hade aldrig ens märkt av problemet ^^

  SvaraRadera
 10. Om man bara kunde bestämma när nagellacket ska trilla av vore det ok. Att ta bort glitterlack är ju annars rent vidrigt. Vilket får mig att undra - vad är "foliemetoden"???

  SvaraRadera
 11. Samma sak hände mig, inte att hela ramlade av men iaf stora bitar. Det var ungefär efter 8 timmar. Men det är väldigt snyggt ändå

  SvaraRadera
 12. Håller med Veronica, om man hade kunnat bestämma tillfälle själv hade det varit det ultimata lacket.
  Jisses vad det glittrar och sprakar om dina naglar, snyggt:)

  SvaraRadera
 13. Detta lackade jag nyss med. Kul att vi valde samma lack ur den här kollektionen att testa först. Hoppas mitt håller tillräckligt länge för att jag ska hinna fota det ikväll när jag kommer hem.

  SvaraRadera
 14. Tycker det ser galet snyggt ut! Men det är ju helknäppt att det bara håller i åtta timmar - fast jag håller med dig om att det är jäkligt praktiskt att få bort :)

  SvaraRadera
 15. Foliemetoden? Här har vi något jag missat!

  SvaraRadera
 16. Undrar också över foliemetoden? Mottages mer än tacksamt alla tips och knep man kan få när de gäller att avlägsna glitterlack.

  En annan fråga - lackade med Isadoras Black Galxy här om dagen men blev sååå besviken efter som lacket är väldigt matt. Efter två lager toplack var det ändå lika matt. Hur gjorde du för att få dina naglar blanka som dansgolv? Och vad gjorde jag för fel? Tycker ofta glitterlack får en matt yta för mig.

  SvaraRadera
 17. Oj, på mig höll det som sten! Jag fick knappt bort det, fick köra rent aceton (som jag nallat från labbet... Shh!) och folie i en kvart för att det skulle släppa! Enda lacket som annars "lossnat" på mig är OPI's Simmer and Shimmer, och så lossnade Orly Iron Butterfly i väldigt stora flagor, så det var nära där... Undrar vad sånt beror på, egentligen? *fundersam*

  SvaraRadera
 18. Vad knäppt att det bara flagar av sådär, jag har upplevt det samma men med andra lack :/

  SvaraRadera
 19. hahaha, vad roligt men självavstötande glitter! Men inte ens jag skulle vilja bära det för jag vill själv bestämma när mitt nagellack ska tas av.

  SvaraRadera
 20. Men vad snyggt det var! Väldigt festligt. Jag önskar att alla glitter kunde hoppa av sådär, men bara när jag själv vill. Jag vill inte att det gör det lite spontant när de själv känner för det...

  SvaraRadera
 21. Det ser väldigt läckert ut, men föredrar nog andra glitter som inte ramlar av nageln samma dag som man målat på dem.

  SvaraRadera

Kommentera gärna!