lördag 13 mars 2010

Epic nail fail

I dag har jag varit med om den konstigaste lackupplevelsen någonsin. Jag vaknade, gnuggade mig i ögonen - och vips hade vackra China Glaze Atlantis ramlat av min vänstra ringfingernagel. I ett sjok. Det var alltså inte så att jag drog bort det från nageln i en hel bit, utan det ramlade bokstavligt talat av nageln.

Här är bevisen:Jag har aldrig varit med om något liknande förut. Nog för att glitterlack överlag sitter väldigt dåligt på mina naglar av någon anledning, men det här var väl ändå att ta i?

Är det någon annan som råkat ut för något liknande? Har ni några teorier om vad det kan bero på?

21 kommentarer:

 1. Om jag råkar ha rester av olja på naglarna, alltså inte har rengjort nagelytan ordentligt innan jag målar på nytt lack, så kan liknande saker inträffa. Olja och andra "smörjmedel" gör ju att lacket inte fäster på nageln utan lägger sig ovanpå.

  Kan det vara något liknande det som du har råkat ut för?

  SvaraRadera
 2. Caisa: Det är en möjlig förklaring, absolut. Jag brukar i och för sig vara noggrann med att torka naglarna helt torra efter att jag oljat in dem, men det kan ju hända att jag slarvade den här gången. :-)

  SvaraRadera
 3. Jag tror att Seche Vite har ett finger med i spelet. När jag använder den kan jag dra bort nagellacket i stora sjok.

  SvaraRadera
 4. Emelie: Jag har hört att vissa har haft sådana här problem med SV, men det har alltid funkat bra för mig tidigare.

  SvaraRadera
 5. En "perfekt" avskalling. Hvordan er det mulig???! Jeg har sett andre dokumentere noe lignende, men aldri helt poff! av, liksom. Dette er helt utrolig.

  SvaraRadera
 6. hej! hittade din blogg idag, love it :)
  Jag har en fråga,
  eftersom du byter nagellack så ofta, annvänder du dig av något speciellt nagellacks remover?
  Jag orkar inte byta färg mer än en gång i veckan just för att det tar sånn himla tid att få bort färgen och massa tops går åt :P
  tack för en bra blogg.
  Susanna

  SvaraRadera
 7. Det där har hänt mig. Ett Nubarlack från deras Jewel-kollektion. Föll av i sjok inte 10 timmar efter jag lackat naglarna. Kan vara Seche Vite men jag tror mer på glittret. var glitter i det med.
  Seche Vite kan göra att jag kan dra av nagellacket i stora sjok, men då känns det mer segt än krispigt, om du förstår hur jag menar.

  SvaraRadera
 8. Laquermanic: Ja, det är verkligen helt sjukt!

  Susanna: Tack, vad kul att du gillar bloggen! Jag använder inte någon särskilt "fancy" remover, det är Gripens acetonfria som jag köper i mataffären. Jag häller aceton på en bomullsrondell som jag håller mot nageln i några sekunder innan jag drar rondellen rakt ned. Då brukar det mesta av lacket följa med.

  Sminkan: Intressant! Ja, antingen berodde det på SV eller på själva lacket. När det kom av var det inte segt utan väldigt torrt och sprött.

  SvaraRadera
 9. Det finns även lack, minns inte fabrikör, som fungerar på det här sättet när man ska ta ev det. För att slippa remover. =) Fast då vet jag inte om de pillas av i ett sjok.

  SvaraRadera
 10. Ah, det där har jag varit med om två gånger. Första gången blev jag chockad eftersom jag trodde hela nageln fallit av. Gaaah! Men så insåg jag att det bara var lacket. Jag är säker på att det berodde på att jag använt depends serum som ska motverka skivade och sköra naglar innan jag lackade naglarna.

  SvaraRadera
 11. Haha, det er det merkeligste jeg har sett! :D
  Jeg har aldri opplevd noe lignende!

  SvaraRadera
 12. Malin R: Jag har aldrig testat Incoco som de heter, men jag tror inte att de ramlar av nageln så här. :-)

  Pamsan: Det serumet ska jag akta mig för då! :-)

  Solveig: Jag vet, det är verkligen helt galet!

  SvaraRadera
 13. Jag har varit med om samma sak med ett glitterlack från China Glaze, fast för min del var det Meteor Shower. Jag var på Mio och stod vid disken där dom knappar in ens beställning, och vips flög nageln av när jag pillade på nåt och landade under Mio-killens tangentbord. Ytterst pinsamt! =P

  SvaraRadera
 14. Purity: Haha, vad jobbigt! Men då måste det vara något knasigt med glitterlacken ur Specialty-kollektinen helt enkelt.

  SvaraRadera
 15. Jag har vart med om ett kramlack fran viva la diva som hoppade av pa samma satt fran ALLA fingrar. Jag malade mina naglar innan jag at middag, sedan nar jag sminkade mig infor utgang nagra timmar senare sa hoppade allt av.
  MEN! Jag hade CG fast forward pa och CG strong adhesion base coat under, och jag tror det var kombon som gjorde det, for jag har inte haft problem med VLD-lacket annars

  SvaraRadera
 16. Maggie Makeup Addict: Oj, vad udda! Jag har också råkat ut för kombinationer av bas- och överlack som bara inte funkar tillsammans.

  SvaraRadera
 17. Det där har hänt mig med! Visst blir man förvånad? Jag var på Friskis och skulle ner på golvet för att göra armhävningar... men blev helt ofokuserad på träningen för min långfingernagel var helt naken!
  För mig var det dock inget glitterlack, utan ett "vanligt" lack. Jag skyller på Seche Vite :D

  SvaraRadera
 18. Jag har också råkat ut för det ett par gånger då jag använt Seche Vite. Misstänker att det helt enkelt blir för tjockt och eftersom SV binder ihop alla lager till ett enda så blir det nog lite för hårt för att sitta kvar eller något sånt. Jag har börjat fundera på att använda något annat lack för att förstärka med extralager, just för att det inte ska bli så tjockt.

  SvaraRadera
 19. Har råkat ut för precis samma sak med glitterlack och sech vite.
  Upptäckte att en av mina naglar helt plötsligt var "naken", hittade en perfekt avskalat lack inne i min fingervante.
  Mycket skumt men det kanske är en kombo av seche vite och naturligt oljiga naglar. Det har inte hänt sen jag började med gelnaglar.

  SvaraRadera
 20. har själv funderat på detta i några dagar, fick hem några lack från china glaze o var överlycklig när jag fått på Purple Panic + fast forward-lacket. dagen efter upptäcker jag två helt nakna naglar o undrade va i helsike som hänt.. men detta måste nästan bero på överlacket, det har aldrig någonsin hänt mig tidigare.

  SvaraRadera
 21. Det är knepigt med glitterlack och jag har varit med om samma sak. Ett knep jag burkar använda för att det inte ska ramla av på det sättet är att måla ett tunt lager med ljusrosa lack innan jag applicerar glitterlacket. På det sättet blir lacket mer flexibelt om ramlar inte av i en enda stor nagelformad bit ...

  SvaraRadera

Kommentera gärna!