onsdag 22 september 2010

Snowcrystal Smokey Plum

Jag blev ganska exalterad när jag såg Smokey Plum, ett lack ur Snowcrystals höst- och vinterkollektion, i flaskan. Det gör verkligen skäl för sitt namn, lacket är en rökig lila som på lite håll nästan ser ut att vara taupefärgad, lite som Chanels hajpade Paradoxal. På mina bilder ser det bara lila ut, jag vet, men i verkliga livet tycker jag mig ana en "taupig" ton.

Jag ber om ursäkt för mina torra, trista nagelband. De fick alldeles för lite kärlek under semestern.

Formulan var något rinnig, lacket ville gärna droppa från penseln trots att jag försökte dra av överflödigt lack mot flaskkanten. Opaciteten var det dock inget fel på, två lager täckte utan problem.

Jag gillar färgen och tror faktiskt inte att jag har något liknande i samlingen sedan tidigare. Det här lacket fick jag i ett litet pressutskick och efter en snabb titt på deras hemsida blir jag nyfiken på flera av de andra lacken i höstkollektionen. Där finns bland annat en metallisk turkos och en snygg militärgrön. Här kan ni se bilder!

Snowcrystals lacker kostar 69 kr/7,5 ml och finns att köpa på Åhléns City samt i deras egen webbshop.

Mitt betyg: 3/5

Sambons kommentar: "Det där var inte kattskit."

English: Today I'm wearing a polish from the swedish brand Snowcrystals fall/winter collection. It's called Smokey Plum and I think the name describes the polish pretty well. It really is a smokey plum. From a distance it also looks like it has a touch of taupe to it, maybe similar to Chanel Paradoxal? Since I don't have Paradoxal I can't compare them to each other. The formula was a bit runny, but opacity was good. Two coats is all you need.

14 kommentarer:

 1. Helt i min smak! Jag såg det för någon dag sedan på deras sida och jag måste lägga en liten beställning på 3 lack tror jag :-)

  SvaraRadera
 2. Veronica: Vet du, jag tänkte faktiskt på dig när jag såg det i flaskan! :-)

  SvaraRadera
 3. Lacket påminner lite om Paradoxal, speciellt på nedersta bilden.

  SvaraRadera
 4. Oh, fint! Det lack jag testat från Snowcrystal var väldigt svårlackat.. det var iofs ett krämlack, kanske skimmerlacken är lite lättare?

  Det är helt klart i samma familj som Paradoxal! Fast P blir liite gråare, i alla fall på mig :)

  SvaraRadera
 5. Riktigt tjusigt, jag blir sugen på att beställa några :p

  SvaraRadera
 6. Kattskitkommentaren! <3 Gillar lacket också :D

  SvaraRadera
 7. Carina: Ja, jag tycker också att de ser ut att vara lite lika.

  Maria: Jag har testat tre lack från Snowcrystal och inget av den var väl helt perfekta (vad jag kommer ihåg), men inget av dem har varit dåliga heller. Helt okej, helt enkelt.

  Honi: Ja, jag är sugen på flera av deras lack! :-)

  Badbomben: Ska vidarebefordra ditt beröm till sambon (om han inte redan sett din kommentar). :-)

  SvaraRadera
 8. Härlig färg, måste gå till Åhléns på lunchen och kolla

  SvaraRadera
 9. Superfint!! Ser sobert ut på nåt sätt!

  SvaraRadera
 10. Lite intressant färg. Jag skulle vilja prova den innan köp dock, typ som med Zoyas spoons. Jag kan inte riktigt se om det är en sån lila jag skulle älska eller om jag omedelbart skulle kasta den i ett kuvert och skicka till Emma. :D

  SvaraRadera
 11. Snowcrystals Purple Blue Shimmer är annars jäääättesnygg, köpte den efter ett inlägg hos Lipglossbitch och den är fortfarande en trogen vän. Lustigt att du tyckte att Smokey Plum var rinnig, jag tyckte snarare att den var lite seg. Rolig färg annars i gränslandet mellan djuplila och gråbrunt.

  SvaraRadera
 12. Jag tycker inte alls att det ser lila ut, mer taupigt.

  SvaraRadera
 13. Wow, jag såg först nu att du redan visat det här lacket (hur har jag kunnat missa det!?) - jag köpte det för ett tag sedan just för att jag tyckte det var likt Chanels snygga :-)

  SvaraRadera

Kommentera gärna!