söndag 26 september 2010

Nfu-Oh 61

I går kväll lackade jag om till Nfu Oh 61, ett holografiskt silverlack . Jag var beredd på att det skulle vara lite knepigt att applicera eftersom jag läst om det på andra bloggar. Faktum är att jag kände att jag var på gränsen till ett nervsammanbrott innan hela äventyret var över.

Lacket är segt och tjockt och liksom lite trådigt i konsistensen. För att lyckas med appliceringen bör man inte gå tillbaka med penseln och försöka jämna till lagren för då drar man man med sig lacket igen och det blir ännu mer ojämnt. Till slut kände jag mig så frustrerad att jag bara slabbade på lacket lite hur som helst. Efter tre lager fick det duga.

Nfu Oh rekommenderar att man använder ett speciellt underlack till deras hololack, Aqua Base. Jag har dock inte köpt det eftersom jag tycker det känns löjligt att behöva ett särskilt underlack för att man ska lyckas med lackningen.

Själva holoeffekten är det verkligen inget fel på, det är nog det mest holografiska lack jag har i min ägo. Färgen är okej, men lacket känns lite väl blekt för min smak.

Mitt betyg: 2/5

Sambons kommentar: "Åh jäklar, här har vi hela regnbågen. Det var fint."

English: Today I'm wearing Nfu Oh 61, a silver holographic. Unfortunately, the application was a PITA. The polish is gooey, stringy and thick. Nfu-Oh recommends you use their Aqua Base as a basecoat when using their holo polishes, but I don't like the idea of having to buy a special base coat just to make the application work. The holo effect is awesome though, but I find the silvery shade a bit too pale for my taste.

7 kommentarer:

 1. mitt hololack från Nfu-Oh är också lite småjäkligt, men man måste applicera "försiktigt" bara och försöka täppa till ojämnheterna så gott det nu går.. :P Holo-effekten blir ändå så fin att det går att leva med att det inte går att applicera helt perfekt tycker jag :)

  SvaraRadera
 2. Det är precis samma problem med mitt Holographic från GOSH. Jag som inte har världens bästa tålamod brukar få mina små utbrott på det. Fast det är ju så fint att jag ändå måste ge mig på det då och då.

  SvaraRadera
 3. Ja, det är bra bling i dem men de är inte kul att måla med...

  SvaraRadera
 4. Jag gillar det!
  Det blir faktiskt stor skillnad med Aqua Base.
  Även om du kallas det löjligt, det funkar.
  Det är bra att ha under alla holo-lack.. :)
  Så jag klarar ganska bra att måla med #61,
  och tycker det är grymt med sin starka effekt.
  Önskar NfuOh kunde göra mörkare färger i holo-serien!

  SvaraRadera
 5. TRist med konsistensen, för resultatet är ju magiskt snyggt!

  SvaraRadera
 6. I think it looks great! I've heard people having disastrous results without the base coat, but yours looks great! Like you, though, I really don't appreciate the fact that you have to buy a special base coat. Why not just rework the formula? Easier said than done, of course lol.

  SvaraRadera
 7. Maria: Jag försökte verkligen vara försiktig, men jag lyckades ändå skapa nya ojämnheter hela tiden. Men holoeffekten går verkligen inte av för hackor! :-)

  Anne: Ja, det är ju tyvärr vanligt att holografiska lack är lite knepiga att jobba med. Men de är ju så fina att man inte kan stå emot dem. :-)

  Sminkan: Nej, precis så upplever jag dem. :-)

  Andrea: Jag tycker att de borde göra hololack som fungerar hyfsat utan ett särskilt baslack. Och visst vore det kul om de tog fram lite starkare färger! :-)

  Kerstin: Ja, det kommer nog dröja innan jag orkar mig på 61:an igen.

  Aurora's Nails: That's exactly how I feel! Why not make polishes that work well on their own? :-)

  SvaraRadera

Kommentera gärna!