tisdag 26 juni 2012

OPI Care to Danse?

Läsaren Elin ville att jag skulle visa fler av lacken från New York City Ballet och det är klart att jag vill lyssna på mina läsare. Här är alltså det ljust, ljust lila Care to Danse? Jag förstår mig inte på namnet. Varför stavar de Dance med s? Här finns förmodligen en poäng som går mig helt förbi.

Care to Danse är precis som resten av kollektionen ett jellylack och det är skirt som attan. Jag bär tre lager på bilderna och har massor, massor av VNL.Alltså, jag stör ihjäl mig på skadan på min ringfingernagel som håller på att växa ut. Den ser ju för jäklig ut! Jaja, jag får ta nya bilder senare.

Annars gillar jag Care to Danse, det känns fräscht och lite "spökigt". Jag lider ju av dödsskräck och skulle tycka att det vore urhärligt att få bevis på att det finns spöken. Blir bra mycket hellre ett spöke än att allt bara är över när man dör. Fast vad har den här diskussionen med saken att göra? Tillbaka till lacket! Formulan var lätt att lacka med och varje lager blir jämnt och fint.

Mitt betyg: 3/5

OPI Care to Danse? from the New York City Ballet collection is a very sheer lilac jelly. This is three coats and I still have plenty of VNL. Wow, I hate that bruise on my ringfinger nail, it looks awful. Except for that it makes all my flaws very visible, I really like Care to Dance?, it has this ghostly feel to it.

14 kommentarer:

 1. Halloj,
  Det är franska och betyder dans. Förmodligen är det en ordlek, som ju OPI brukar ha... och det är dödsdansen de avser. Dvs dansen då döden leder människorna mot graven. Färgen är ju som du själv skriver lite "spökig".

  Kram Maria S

  SvaraRadera
 2. Ett litet tillägg :)

  Tack för en superfin blogg! Jag följer den varje morgon - det första jag gör - och hoppas nu att chefen inte läser detta :)

  Jag litar på dina omdömen till 100% även om jag inte alltid köper det du rekommenderar. Jag är mer traditionell i färgvalet, men du har fått mig att vidga vyerna lite mera...

  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Hihi! Älskar hur du skriver. Jag vill också bli ett spöke. Ogillar verkligen tanken att allt blir svart när man dör. Slut, puts väck liksom. Nä, jag vill bli ett sådant där snällt spöke som inte skräms om det inte är någon som förtjänar det. :) Har beställt hem det vita och det grå lacket ur kollektionen men ska nog använda det till någon typ av macka. VNL är ju ingen höjdare.

  SvaraRadera
 4. Jag måste säga att det beror på vad det innebär att vara ett spöke. Om man bara kan iaktta vad som händer utan att påverka kan det bli rätt jobbigt, och om man förlorar sin identitet och bara glider omkring osynlig och utan att förstå sitt syfte eller ha sina minnen och sin personlighet, då föredrar jag nog att det bara är över alla fall. Lacket ser definitivt ut som något genomskinligt spöklikt. Inte min kopp te, nej. det var nog bara DTMT som verkligen var magisk i den kollektionen alla fall...

  SvaraRadera
 5. Jag köpte My Pointe Exactly, jättefin grå i flaskan. Men det är också väldigt skirt, så inte ens tre lager räcker. Men fin färg är det! Gillar spökidén, hitta gärna bevis som du kan dela med dig av =)

  SvaraRadera
 6. Jag älskar det här lacket, men var själv tvungen att lägga en fransk manikyr under för att dölja mina gula snygga naglar.

  SvaraRadera
 7. Spöknaglar var ordet! Tror jag nöjer mig med Don't Touch My Tutu dock :)

  SvaraRadera
 8. Åh du är väl för underbar! Älskar den här kollektionen, alla lack ser så fina ut och är så sugen på att köpa dom-! Tycker dom är fina naturella och ja helt magiskt fina.. TACK fina du! Kram

  SvaraRadera
 9. Maria: Aha, dödsdansen! Där ser man. Och kul att höra att du är en trogen läsare, sånt gör mig alltid glad! :-)

  Pamsan: Det svindlar för mig när jag tänker på att det en dag bara kommer ta slut, att man inte ska få vara med längre. Ofattbart!

  Sminkan: Nämen usch, det låter ju fasansfullt att glida runt utan att förstå sitt syfte och utan någon slags förankring. Nä, om det är så det är så är det nog bättre att det bara tar slut. Men helst vill jag bli ett kärleksfullt, fridfullt spöke. :-)

  Alexandra: Jag hoppas bo på ett spökslott i sommar, där ska jag samla bevis! :-)

  Helena: Hehe, sådant orkar inte jag. :-)

  Frida: Tack! :-)

  Lacklycka: Ja, man behöver nog inte alla.

  Elin: Det var så lite! :-D Kram på dig!

  SvaraRadera
 10. Väldigt fint lack! Min favorit tillsammans med DTMT bland de jag har testat :)

  SvaraRadera
 11. Det är verkligen inte sällan som jag sitter och förundras över OPIs namn på lacken. Och då inte på det bra sättet. Måste man kanske hänga med i de amerikanska svängarna och språket bättre för att förstå dem, eller är de bara lite.. efterblivna?

  SvaraRadera
 12. Först måste jag bara säga att din blogg är den största inspirationskällan för mig som gammal nagelbitare sedan 14 år tillbaka. Jag vill också ha din naglar! Och mitt i kampen har jag nu skadat ett finger, nageln är blå och kommer nog inte vara så vacker när den växer ut. Så såg jag de här bilderna när jag bläddrade, och undrar hur mycket du skadade ditt ringinger här och om du har några tips på hur man kan göra det så snyggt som möjligt när det växer ut? Ser ju väldigt bra ut här tycker jag! Jättetacksam för svar, kram!

  SvaraRadera

Kommentera gärna!