lördag 18 augusti 2012

Orly Rapture

Först ut att testas av Fired Up-lacken fick bli det mörkbruna krämlacket Rapture. Jag kan inte låta bli att ge det här lacket ett pluspoäng för namnets skull. Jag är inte bara nagellacksnörd utan också en tv-spelsnörd och Rapture är namnet på undervattensstaden i mitt absoluta favoritspel Bioshock. Jag har varvat första spelet minst sex gånger och uppföljaren minst lika många gånger.

Men nog om det och tillbaka till lacket. Det rör sig alltså om ett mörkbrunt krämlack.

Det torkar mörkare än vad det ser ut att vara i flaskan.

Jag hade ganska svårt med appliceringen av denna. Formulan var tunn och rinnig. Dessutom var penseln i min flaska defekt på ett väldigt knepigt sätt, jag försökte ta en bild på den, men lyckades inte få någon som visar hur den ser ut. Men det är som att man tagit hälften av penseln och brutit av dessa strån på mitten. 

Som tur var täcker det med två lager så jag slapp åminstone att måla många lager med den.

Vad gäller färgen så är det en helt okej mörkbrun, men med tanke på formulan så finns det garanterat bättre alternativ där ute.

Mitt betyg: 2/5

Orly Rapture from the Fired Up collection is a dark brown creme that dries a little darker than bottle color. I love the name because it's also the name of the underwater city in Bioshock - my favorite game of all time! 
The formula was thin and runny and my bottle had a defective brush that didn't make the application any easier. It covers in two coats.
The color is a nice brown, but considering the application issues you can probably find a better alternative.

19 kommentarer:

 1. Oh, jag hade nog aldrig kunnat gissa på att du är en spelnörd också! Vad roligt! :D

  Låter inte som någon höjdare med appliceringen, tyvärr. Färgen gillar jag dock massor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har älskat tv- och dataspel sen jag var liten. Nu spelar jag dock nästan undantagslöst på min Xbox 360. :-)

   Radera
 2. Den här gick inte hem hos mig. Är dessutom formulan dålig så går det bort.

  SvaraRadera
 3. Åh, vad jag har svårt för att bestämma vad jag tycker om det här. Det ser ju jättefint ut i flaskan, men på naglarna blir det inte riktigt lika kul.. Trist när det torkar mörkare, det blir ju som ett helt annat lack då.

  SvaraRadera
 4. Läckert! Irriterande med borsten, Orly brukar vara bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Orly hör ju till mina favoritmärken. Men borsten i det här fallet var faktiskt den knepigaste jag sett.

   Radera
 5. Nä, det väcker inget köpsug direkt...

  SvaraRadera
 6. Hm, skumt, min pensel var också konstig. Jag misslyckades kapitalt och får försöka igen någon annan gång. Färgen är fin men jag har Misa Passion4Fashion som mörkbrun krämfavorit och jag tror den kommer behålla sin plats som nummer ett. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet faktiskt inte vilket brunt lack som är min favorit, men OPI Get In the Expresso Lane är en het kandidat i alla fall. :-)

   Radera
 7. Nu har inte jag så många lack från Orly, men jag tycker att deras penslar ganska ofta är defekta... Ojämt långa hår, spretig borste, böjd borste... Men det kanske bara är jag som har haft lite otur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte komma ihåg att jag drabbats av en defekt pensel från Orly förut, har nog haft mest otur med China Glaze faktiskt.

   Radera
 8. Helt okej lack, väcker inget köpsug dock....

  Har en liten fråga också. Älskar nagellack och har alltid köpt mina OPI lack från beautybay. Inser dock att de är aningen dyra, även om deras priser är billigare än i Sverige. Tänkte därför börja köpa på Ebay. Hur säkert är det att köpa därifrån? Och hur lång tid brukar det ta innan varorna kommer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig råkat ut för några konstigheter på eBay utan det har alltid gått bra. Du bör dock kolla vilket betyg säljaren har, jag håller mig för det mesta till top rated sellers. Leveranstiden varierar från säljare till säljare, men generellt är de snabba. 1-2 veckor tar det normalt.

   Radera
 9. Haha, jag tankade Bioshock när det kom men när jag var i skolan spelade min dåvarande pojkvän och min lillasyster det och blev så rädda så de stängde av ... och avinstallerade det från datorn! Hahaha. Orkade inte ta tag i det, och har aldrig tagit tag i det sedan dess. Så inget Bioshock för mig, tyvärr. Och jag är inte särskilt imponerad av lacket heller. Men så är brunt ingen favorit, alls.

  SvaraRadera

Kommentera gärna!