onsdag 1 augusti 2012

Orly Androgynie

Orly Androgynie släpptes 2011 med julkollektionen Holiday Soirée. Jag tycker namnet är så vackert. Androgynie är ett vackert ord.

Det är en svart jelly med mikroglitter i guld, små prismatiska glitterkorn och större hexagoner som ser ut att vara duokroma. De är inte prismatiska, men ser ut att skifta mellan två olika färger när man vrider och vänder på flaskan.
 Formulan är knepig på denna. Den känns vattnig och tjock på samma gång. Det låter ju inte klokt, nej, men det är så jag upplever den. Den är dessutom rinnig, vilket gör att det krävs koncentration och försiktighet om man inte vill ha nagellack överallt.

Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt. Det är möjligt att man kan klara sig med två lager om man öser på med tjocka lager, men det var ingenting jag vågade mig på med tanke på att jag inte riktigt kom överens med formulan. Mellantjocka lager kändes säkrare för mig. 

Tyvärr drunknar glittret lite i den svarta basen. Det ser fortfarande fint ut, men hade kunnat varit ännu bättre om det hade glittrat mer om det. 

Mitt betyg: 2/5

Orly Androgynie, what a beautiful name on a polish! Androgynie is such a beautiful word. It was released with the 2011 holiday collection, Holiday Soirée. It's a black jelly with gold and prismatic micro glitter and some large duochrome hex glitter.
The formula was tricky. I found it to be both thick and watery at the same time, which is just weird. It's also runny. I needed three coas to make it opaque. 
Unfortunately the glitter drowns a little in the black base so it's not as sparkly as I would have hoped, but it's not bad. Just not as pretty as it could have been.

19 kommentarer:

 1. Så synd att glittret försvinner på nageln. Det ser ju så snyggt ut i flaskan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet. Men det är inte dåligt på, bara inte så bra som det hade potential att bli.

   Radera
 2. Ser man bara naglarna så säger jag klockren 4:a, men tittar man på flaskan så åker ju mungiporna ner ihop med betyget, och jag instämmer i din 2:a. Synd när potential finns!

  SvaraRadera
 3. Tycker det ser spännande ut, lite mer i flaskan än på naglarna dock. Lite trist att ingen kan lyckas riktigt bra med denna typen av svart glitter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, många misslyckas när det gäller svarta glitter, men tycker ändå det finnas många som lyckats också.

   Radera
 4. Jag bar faktiskt det här förra veckan, och jag vet fortfarande inte riktigt vad jag tycker om det. Eller ens hur jag uppfattar formulan. Lite udda faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det är inte ofta man blir så konfunderad.

   Radera
 5. Idén är bra men jag trodde inte jag skulle gilla det. Efter att ha läst dina tankar om det är jag glad att jag inte köpte det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, den här är nog inget för dig. Hoppa den. :-)

   Radera
 6. Synd på formulan, för det är ett vackert lack!

  SvaraRadera
 7. Underbart i flaskan, knepigt på. Det är en bra sammanfattning. Har nog bara använt min en gång och blev lika konfunderad som dig vad jag skulle tycka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror inte min kommer att användas igen.

   Radera
 8. Jag tycker att det känns som ett lack som kunde ha blivit fantastiskt fint, men sen blev det inte så bra i verkligheten som på ritbordet. Synd synd...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror att de skulle ha behövt jobba lite mer med formulan, då hade det kanske blivit bättre.

   Radera
 9. Jag tycker att det ser fint ut på dina bilder! Förstår dock att du väntade dig mer. Har det inte själv och tror inte jag behöver det heller!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det här lacket kan man gott hoppa över.

   Radera
 10. I really love Androgynie, I don't get it why so many people hate on it

  SvaraRadera

Kommentera gärna!