måndag 31 maj 2010

Dagens i-landsproblem

Varje gång jag hämtat ut ett paket med nagellack på mitt uthämtningsställe så låter jag de nykomna lacken stå framme vid datorn i ett par dagar innan jag lägger dem i lådan för oprövade lack i min Helmer. Det är för att jag vill njuta av dem litegrann, detaljstudera dem i flaskan och ha mig.

För sen kan de nämligen bli liggande ganska länge innan jag kommer mig för med att lacka med dem. Det finns nämligen ganska många lack i lådan med oprövade lack.

I går stoppade jag ner godingarna från Nailmail och paketen jag hämtade ut i lördags - och nu är lådan helt full. Jag menar helt full. Det går inte att knö ner något endaste litet lack till. Eller jo, ett Depend- eller Eyeko-lack skulle nog gå ner. Men inget annat.


Hur ska jag ta mig igenom alla dessa lack? Det släpps ju underbart fina kollektioner varje vecka känns det som.

Att swatcha dem på nagelhjul är inte tillräckligt för mig. Jag vill bära alla lack minst en dag innan de sorteras in märkesvis.

Ja, det var dagens i-landsproblem det.

19 kommentarer:

 1. Du är inte den enda, jag har samma problem, men ännu fler lack!! De är överallt!!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att du ska bestämma dig för att inte köpa fler lack på ett tag nu, kanske vänta tre månader? Jag tror att det är ca 100 lack i din låda med oanvända = ett lack per dag. Lägg dina pengar på något annat istället. Det här var säkert den tråkigaste kommentaren du fått någonsin, men så har jag gjort fler ggr och det fungerar utmärkt. Om jag tycker att jag köpt för mkt kläder, skor, nagellack eller vad det nu kan vara så sätter jag upp ett mål att jag inte får köpa mer under en viss tid (kan göras undantag om det är något som man verkligen behöver). På så sätt har jag sparat rätt mkt pengar och kännt mig lite mer måttlig. Man uppskattar också det man faktiskt redan köpt mkt mer.

  Jag gillar verkligen din blogg! =)

  /Elin

  SvaraRadera
 3. Flera olika på en gång kanske? Blå i olika nyanser. Eller är det för fjortis? :D

  SvaraRadera
 4. Hihi! Jag känner igen det. Har alla fall ett femtiotal otestade lack. Kanske mer. Jag använder också alla minst en gång, men det kan nog vara mindre än 24 timmar på en del. Alla ska dock ha varit "på naglarna" innan de stoppas in i Helmer. Ibland, när det blir som igår och ingen manikyr blir bra, kan jag komma igenom tre lack på en dag. Jag kompenserar det dock genom att behålla samma manikyr som jag slutade med även imorgon. :D

  SvaraRadera
 5. I feel your pain, sister! ;)
  Uprøvd-boksen min er ennå ikke full, så det betyr vel at jeg kan kjøpe flere, eller? :D

  SvaraRadera
 6. SaintBella: Skönt att höra att man inte är ensam! :-)

  Karin: Haha! :-)

  Elin: Sluta köpa nagellack? *svimmar* :-)

  Mrs Data: Det är en bra idé, men jag föredrar att lacka alla naglar i samma nyans, så att jag verkligen får en känsla för lacket, eller hur jag ska förklara. :-)

  Sminkan: Jag hinner sällan byta oftare än en gång/dag, förutom kanske på helgerna. Det händer faktiskt väldigt sällan att jag byter lack på en gång pga att jag ogillar färgen. Det har nog bara hänt en gång. :-)

  SvaraRadera
 7. Solveig: Så länge man får plats att sova någonstans i sitt hem är det fritt fram att köpa fler lack, tycker jag! :-D

  SvaraRadera
 8. Åh vad skönt att höra (läsa) att man inte är ensam :D. Men visst är det ett trevligt problem? Jag märkte vid senaste lackleveransen att min superduperförvaring är full. Måste jag också köpa en Helmer nu? :)

  Och du...även om jag också har massa oprövade lack så kan jag inte låta bli att köpa nya. Älskar ju att planera mina nästa inköp och att klicka runt på nagellacksshoppar.

  SvaraRadera
 9. Ojojoj! Haha :)

  Vad jag inte riktigt förstår är varför alla har en Helmer. Varför just den? Den verkar ju inte alls rolig, man ser ju bara korkar och måste gräva runt en hel del.
  Jag vill att lacken ska synas!

  SvaraRadera
 10. Har en fantastisk idé. Siden du har for mange uprøvde lakker og jeg har for få (siden transdesign skrudde opp portoprisene), så kan du jo bare sende meg noen lakker jeg kan swatche for deg ;)

  SvaraRadera
 11. Wow, vilken samling! Jag har med en hel del otestade, så ska inte döma dig:)

  SvaraRadera
 12. Jag skulle aldrig orka måla så ofta, tycker det är så jobbigt med naglar som inte är torra... men härligt med massa färger och flaskor!

  SvaraRadera
 13. Pamsan: Jo, det är ett lyxproblem! Jag tycker Helmer är bra så jag kan absolut rekommendera en! :-)

  Andrea: Visst är det lite trist att man inte ser flaskorna ordentligt i Helmer, men eftersom de ska förvaras mörkt tycker jag att den är optimal. :-)

  Vakkerlakk: Väldigt snällt av dig att erbjuda din hjälp, Vakkerlakk, jag ska fundera på saken! ;-)

  Emma P: Ja, tror att jag har cirka hundra otestade lack. :-)

  Ninni: Jag har blivit ganska duktig på att skydda mina nymålade naglar faktiskt så det är inte något jag tänker på längre. :-)

  SvaraRadera
 14. I know the feeling. Har fått köpa till flera lådor det senaste året.
  Att sluta köpa nagellack går ju inte. Om man inte slutar gå in på internet så man inte ser allt nytt och fint. Det man inte vet har man inte ont av. Men..nej, det är omöjligt.

  SvaraRadera
 15. Jag har också flera otestade. Dock inte alls så många som du;) Trevlig i-landsproblem tycker jag.

  SvaraRadera
 16. oj det va många lack,hur många lack har du då inte tillsammans?!=)Fast jag ska inte säga något min samling växer stadigt tack vare nailmail=)

  SvaraRadera
 17. Det är nog bara på helgerna jag kan ha ett lack på morgonen och ett på eftermiddagen också. Jag menade inte heller att jag ändrade för färgen skulle vara hemsk. I söndags bytte jag tre gånger för mina HD-lack torkar så segt att jag fick hack i manikyren efter några timmar. Då byter jag om jag kan och hinner. Hack retar mig och får mig att peta i lacket.

  I och för sig händer det att jag snabbswatchar lack också. Gjorde det med t.ex Nubars Chocolate truffles. Flera av dem har jag inte burit än på "riktigt".

  SvaraRadera
 18. Du borde sälja nagellacken på sidan som du inte använder, jag skulle gärna köpa några (:

  SvaraRadera

Kommentera gärna!