måndag 10 januari 2011

OPI Austin-Tatious Turquoise

Jag var helt inställd på att jag skulle gilla Austin-Tatious Turquoise från OPI:s vårkollektion Texas, men nu när jag testat det är jag inte alls förtjust. Det är skirt och krävde fyra lager för att det skulle täcka dugligt och formulan var inte heller någon höjdare.

Under lackningen störde jag mig på att lacket liksom drog ihop sig lite vid nagelkanten, ni ser hur det ser ut på översta bilden. Först tänkte jag att det kanske inte fungerar med mitt baslack, Orly Bonder, men eftersom jag använt Bonder under mängder av OPI-lack tidigare så borde det inte vara problemet.

Jag blev bara mer och mer irriterad under lackningen och när jag var klar konstaterade jag att jag inte ville bära detta till jobbet i idag så jag lackade om igen igår kväll.

Den turkosa färgen är visserligen vacker, men nej, vill man ha ett turkost skimmerlack finns det bättre varianter där ute.

Mitt betyg: 2/5

Sambons kommentar: "Det är lite för ljust, men skimret var fint."

English: I thought I was going to like Austin-Tatious Turquoise from the Texas collection, but it turns out I don't. It's very sheer, I needed four coats to make it somewhat opaque and the formula wasn't great. The polish kept "shrinking" which resulted in what looks like tipwear although I've just applied it to my nails. I can't imagine that it has anything to do with my base coat, Orly Bonder, since I've used Bonder with plenty of OPI polishes before without it causing any problems. The shade isn't very unique either so if you feel like a turquoise shimmer there are better ones out there.

11 kommentarer:

 1. Fyra lager är inte ok någonstans. Vad har det tagit åt OPI?

  SvaraRadera
 2. Fyra lager är ok för mig om övriga egenskaper är bra. Det sista man vill känna när man lackar är ju irritation. Annars tycker jag att lacket ser jättefint ut. Gillar färgen skarpt.

  SvaraRadera
 3. Trist med alla lagren, för färgen är jättefin!

  SvaraRadera
 4. Jättetrist att dom inte kan göra bättre lack :(... Hade samma problem med att det drar ihop sig med The color to watch från Swiss kollektionen!

  SvaraRadera
 5. This was the only one I was even remotely interested in from the Texas collection. I'm sad to see it is not unique and very sheer. Thanks but I think I'll pass

  SvaraRadera
 6. Vad synd att den var så! Jag tyckte att den verkade riktigt fin, men om den inte har bra lackningsegenskaper så hoppar jag nog över denna... :(

  SvaraRadera
 7. Åhå, jag som hade tänkt köpa detta. Vad bra, då vet jag att jag ska lägga pengarna på någon annan skönhet istället...

  SvaraRadera
 8. Jag vet precis vad du menar, jag har också lack som liksom drar ihop sig i kanterna och det är verkligen trist. Skönt att kunna stryka ett lack från listan...

  SvaraRadera
 9. Jag som har det här kvar att testa. Min styvdotter målade med det i går, hon sa inget om egenskaperna, men jag gillade färgen.

  SvaraRadera
 10. Kajalpennan: Jag tycker OPI:s lack håller hög kvalitet för det mesta, men Austin-Tatious Turquoise var inte ett av dem.

  Pamsan; Eller hur! Jag kan också köpa att man behöver fyra lager om formulan är bra i övrigt och färgen väldigt fin. Tror det var de krympande kanterna som gjorde mig irriterad.

  Kerstin: Ja, färgen är vacker!

  Nailsbybellan: Jag har sällan haft problem med OPI tidigare, tror att detta var ett undantag.

  Lisa: No, I'd probably skip this one if I were you!

  Annie: Nej, jag blev inte alls förtjust i detta.

  Nailsbynoir: Ja, jag tycker inte det är värt att investera i. Det finns som sagt många bättre turkosa skimmerlack.

  Sminkan: Visst är det irriterande! Man vill ju inte att det ska se ut som att man burit lacket i flera dagar när det är precis nylackat.

  Nails by Catharina: Ska bli spännande att läsa vad du tycker om det!

  SvaraRadera
 11. Men det är vackert! Synd med den jobbiga formulan, men lite OPI i ett nötskal kan jag tycka...

  SvaraRadera

Kommentera gärna!