måndag 22 augusti 2016

OPI Infinite Shine - Indignantly Indigo

I dag tar vi oss en liten titt på ett av Infinite Shine-lacken från OPI. Indignantly Indigo är en ganska mörk indigoblå. Något mörkare än bilderna antyder. Enligt instruktionen så ska två lager räcka. Jag har dock problem med att min pek- och långfingernagel skivar sig så för att dölja den fula skarven lade jag på ett tredje lager på de naglarna. Och ja, jag tycker nog det blev bättre med tre lager än två. Med två har jag fortfarande lite VNL och färgen fick sig också lite mer djup med ett extra lager.

 

En trevlig blå måste jag säga! Jag avslutade med ett lager av Infinite Shine top coat, men jag har inte testat hållbarheten något vidare eftersom jag bara bar det i ett dygn.

Mitt betyg: 4/5

Infinite Shine-lacken tas bort med vanlig remover och borttagningen var väldigt snabb och smidig.

OPI Infinite Shine - Indignantly Indigo is a dark indigo creme, slightly darker than my pictures suggest. According to the instructions two coats should be enough, but I added a third coat to my index and long finger nails because those nails are peeling and I wanted to hide the signs of it. I have to say that I like it better with three coats than two. There's slight VNL after two coats and I think the color looks more saturated after three coats. I finished with the Infinite Shine top coat, but didn't really test the wear time since I only wore it for a day. It's a nice blue though, I'm really into indigos.

6 kommentarer:

 1. Men så vackert! Alltså jag tycker aldrig att märkens beskrivningar av hur man ska måla med lack stämmer med hur de faktiskt täcker och fungerar i verkligheten. Och det är väl inte så konstigt med tanke på att de alltid gör en generell beskrivning för en hel linje men personligen tycker jag att det vore smartare om de skippade det. Jag blir ofta misstänksam om märken säger måla ett till två lager istället, tycker nästan alltid att det behövs mer då:) känns som att de försöker med positiv visualisering, "om vi säger att den täcker med färre lager så kanske den gör det"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tar alltid märkenas instruktioner med en nypa salt. Hur många lager som behövs beror såklart också på hur tjocka lager en målar (själv tycker jag att jag målar "normaltjocka, vad det nu är, hehe). Jag kör på tills jag tycker det ser ut som det ska. :-)

   Radera
 2. That is a really gorgeous shade of blue...
  But IMO it should be more opaque so that two coats were more than enough...

  SvaraRadera
  Svar
  1. I'm ok with three coats, it's not at all unusual for me to have to do three coats. :-)

   Radera

Kommentera gärna!