lördag 14 juni 2014

Scratch Nails No Dry Hands Moisturizer

I dag visar jag inget lack utan ni får i stället en recension av handkrämen Scratch Nails No Dry Hands Moisturizer. Jag fick den hemskickad i recensionssyfte för länge sen, tappade bort den och så återfann jag den för någon månad sen. Just nu huserar den på jobbet, jag har alltid en handkräm bredvid datorn på mitt skrivbord.

Jag är ett stort fan av Scratch Nails nagelolja Nail Food, den doftar ljuvligt av lavendel och är den bästa nagelolja jag testat. No Dry Hands har samma underbara doft - ett enormt plus för mig som tycker doften är extremt viktig. Faktiskt lika viktig som att krämen mjukgör ordentligt.

Krämen är otroligt krämig och dryg, det behövs inte mycket för att händerna ska bli mjuka. Den innehåller gottigheter som myrrhaolja, lavendelolja  jojobaolja, och sesamolja. Krämen absorberas snabbt, vilket såklart är viktigt om man använder den på jobbet och inte har tid att sitta och göra ingenting med kladdiga händer.

Mjukheten håller i sig till nästa handtvätt, sen måste jag smörja in händerna igen så det är dock inte en kräm som ger en långvarig mjukhet.

Priset är cirka 160 kr/50 ml. Inte jättebillig alltså. Jag kan då och då unna mig en lite lyxigare handkräm så det är inte omöjligt att jag kommer att köpa den igen, främst för doftens skull faktiskt.

Mitt betyg: 4/5

Vad använder du för handkräm just nu? Jag har en annan handkräm som står på mitt nattduksbord, men ett inlägg om den kommer senare.

I'm obessed with hand creams and this one lives by my computer at work at the moment. Scratch Nails No Dry Hands Moisturizer has an amazing smell of lavender, one of my favorite scents when it comes to hand and body products. It contains lavender, myrrh, jojoba and sesame oils that really makes my hand super soft. It's absorbed fast, which is important since I have no time for sticky hands when I'm at work. It's a bit pricey, 160 SEK for 50 ml, but I sometimes splurge on hand creams so I might buy this again, mostly for the amazing smell! Do you have a favorite hand cream?

13 kommentarer:

 1. Intressant! Jag älskar också lavendeldoft och har faktiskt kokat en egen salva som doftar just lavendel. Underbart!

  SvaraRadera
 2. Synd att den var så dyr, annars hade jag gärna provat den. Jag gillar Atrix gamla klassiska handkräm och har den stående på nattygsbordet. Har min mamma också och har haft så lönge jag kan minnas. Sådan mor sådan dotter. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer ihåg att min pappa använde Atrix, men jag har inte använt den själv sen jag var liten. :-)

   Radera
 3. Sounds good! I'm currently using a few of The Body Shop Christmas limited editions - Vanilla, Ginger and Cranberry. I alternate between the 3 of them. I've also picked up a new Avon one which is pretty good: 3 in 1 hand, nail and cuticle cream!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I love The Body Shop! I've tried their hemp hand cream and loved it. :-)

   Radera
 4. Min favorit är l'occitane sheahandkräm. Den är också ganska dyr, 150 ML kostar 225 kr. Min budget favorit är Yves Rochers hand kräm med Arnica. Den är också suverän.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har testat flera handkrämer från L'Occitane, men inte shea-varianten. Älskar L'Occitane!

   Radera
 5. Har varit nyfiken på deras olja och handkräm ett tag nu, men lavendel är inte en doft jag är super förtjust i.. Jobbar på ett spa där det mesta doftar lavendel.. Så jag hoppar nog dessa på grund av doften :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, tror jag skulle trivas som fisken i vattnet i din arbetsmiljö. :-)

   Radera
 6. Jag har prövat en massa olika handkrämer och haft småtubar av flera olika ståendes överallt. Burt's Bees, OPI, Oliva, Rapsodine… Den bästa jag prövat har nog ändå varit HTH:s vanliga hudkräm! Stor förpackning och dryg (svårt att ha i väskan dock)! Fast nu försöker jag byta ut alla mina kroppsvårdsprodukter mot ekologiska/naturliga alternativ så köper nog inte någon av dessa igen, kanske ger mig på att göra en egen så småningom! :) Gillar också när det är någon trevlig doft, men min sambo klagar alltid, spelar ingen roll om det doftar gott (i mitt tycke då), han gillar inte när det luktar! :P

  SvaraRadera
 7. The Body Shop Absinthe hand butter har jag just nu.Den är helt okej, varken mer eller mindre, men lukten är så härlig! Lite örtigt skarp på ett gott sätt. För mig är också lukten på produkter som jag använder jätteviktig!

  SvaraRadera
 8. Själv använder jag Trind, den är riktigt bra och dryg som tusan.

  //Emma Hå

  SvaraRadera

Kommentera gärna!