söndag 7 mars 2010

Guld x 3

Läsaren Frida H ville ha tips på ett snyggt guldfärgat lack. Jag gick igenom mina lack och kunde snabbt konstatera att jag inte har så många guldlack i samlingen, bara tre stycken. En positiv sak med det är ju att det gick fort att fixa swatches av dem. :-)

Först ut är OPI Bling Dynasty från Hong Kong-kollektionen. Det var extremt lätt att lacka med, formulan var varken för tunn eller för tjock. Det är en varm nyans med mycket skimmer. På bilden har jag tre lager, men man kan ändå ana lite VNL (visible nail line),men det stör inte mig. Däremot tycker jag inte att det här lacket klär mig särskilt bra. Jag klär nog inte i så här pass varma nyanser.Nästa lack till rakning är China Glaze 2030 från höstens Khrome-kollektion. Det är ett lack med kromfinish och ett riktigt litet problembarn när det kommer till appliceringen. Det avslöjar minsta lilla imperfektion på naglarna. Innan appliceringen polerade jag därför nageln med en bufferfil för att försöka få en hyfsat jämn yta. Har man en ridgefiller hemma är det en god idé att använda en sån också, men det har inte jag. Lacket torkar väldigt snabbt så det finns ingen tid att hålla på och jamsa runt med penseln. Det täcker efter första lagret, men jag körde på två lager för att försöka jämna ut ojämnheter.

Det här är andra gången jag använder 2030 och jag är inte alls nöjd med hur det ser ut på mig. Den guldiga nyansen är fin, men resultatet är inte vackert!Sist har vi min favorit av dessa tre, men av någon anledning kommer inte skönheten fram alls på bild. Det är Live on Stage från La Girls Rockstar-kollektion. Det är ett glitterlack som består av finkornigt glitter i guld, men också i silver. Dessutom innehåller det större holografiskt glitter. Det är tre lager på bilden och ändå har jag VNL. Jag tycker dock inte att det syns lika tydligt i verkligheten som det gör på bilden. Kanske är det här lacket bäst lämpat för layering? Jag kan tänka mig att det skulle se fantastiskt ut över svart.
LA Girl köper jag från amerikanska Cherry Culture.com.Jakten på det perfekta guldlacket fortsätter.

Har ni några guldfavoriter?

11 kommentarer:

 1. Make Up Store har ett fint med mycket, mycket glitter i. Dock är mitt några år gammalt, så är inte helt hundra på att det finns kvar.

  SvaraRadera
 2. Wow! Tack! Jag följer din blogg nu och gillar den skarpt redan! Jag ska nämligen snart fixa mina naglar och ska hoppa den vanliga manikyren och bara fixa dem långa så man kan måla naglarna precis hur man vill! Min mamma har det också och hon har börjat testa olika färger nu.

  Jag gillade den mittersta färgen. Det är mer det jag är ute efter, plastigt och metalkallt. Vart köpte du den? Jag ska söka på den nu!
  Jag har själv köpt ett guldigt men inte testat det än, det var Lancomes..

  Jag länkar detta inlägget ifrån min blogg nu.

  SvaraRadera
 3. Maria: Jag har faktiskt haft ett fantastiskt vackert guldglittrigt lack från Make Up Store. Men det var säkert tio år sen så det har jag inte kvar. :-)

  Frida H: Varsågod! :-) Kul att du gillar bloggen! China Glaze finns t.ex hos Eleven.se och hos Kicks, men de har ett begränsat utbud. Jag beställer mina från amerikanska Transdesign.com. För mig som köper mycket lack blir det väldigt mycket billigare!

  SvaraRadera
 4. ååh vilken underbar blogg! vilken inspiration man får :) jag har ett underbart nagellack från Gosh som jag köpte förra året, det heter 554 gold. snyggast är det på solbrända händer men kan vara lika svalt/snyggt/fräscht på våren!

  SvaraRadera
 5. denna blogg lägger jag till i min lista över läsvärda bloggar. superbra!

  SvaraRadera
 6. Cornelia: Vad kul att du gillar bloggen! :-D

  Anonym: Tack, vad glad jag blir!

  SvaraRadera
 7. Full Monty från Butter London tycker jag är en himla fin guldnyans och så täcker den så himla bra. Det är ganska så typiskt att LA girls rock star lacken är skira men jag tror, precis som du sa, att de är suveräna till layering. :-)

  SvaraRadera
 8. Veronica: Det lacket måste jag spana in, tack för tipset! :-)

  SvaraRadera
 9. Guld är en "färg" som inte ser klok ut på mina naglar, det skär sig mot min hudton. Men jag tycker det är så fint på andra.

  SvaraRadera
 10. Vilken häftig blogg! Kan du inte göra något liknande med svarta nagellack? Jag har två stycken (stargaze och något mer) men ingen är riktigt hundra. Även om det är en så mörk färg krävs det ändå minst tre strykningar. Har du några tips på ett bra?

  SvaraRadera
 11. Sminkjante: Guld är fint, men det hör inte till favoritfärgerna. Det är ett litet helvete att hitta en nyans som passar ens hudton. :-)

  Lisa: Tack! Svart hör inte till mina favoritfärger på nagellack, tycker inte att det passar mina händer. De svarta lack jag äger har glitter eller skimmer i någon annan färg. Men jag tycker Color Clubs Where's the Soirée ser fin ut för att vara ett svart lack.

  SvaraRadera

Kommentera gärna!