söndag 14 mars 2010

Fem blå favoriter

Blått är en av mina favoritfärger när det gäller nagellack, därför tänkte jag visa er fem av mina favoriter.

Jag gick igenom min Helmer och plockade fram alla blåa lack och insåg snabbt att det skulle bli svårt att välja ut bara fem stycken. Men efter att ha slitit mitt hår och grubblat fram och tillbaka hade jag så äntligen gjort mitt val.

De här fem godingarna är de lyckliga utvalda:

Från vänster: Orly Calypso Breeze, China Glaze Blue Sparrow, OPI Sea I Told You!, China Glaze Bermuda Breakaway och H&M Blue My Mind.


Orly Calypso Breeze är från 2009 års sommarkollektion Tiki Time. Det är ett mediumblått krämlack. Jag älskar den här nyansen, den är inte särskilt "bright" utan lite dovare än många andra blå lack. På bilden har jag tre lager. Jag gillar verkligen Orlys lacker, deras formula är oftast väldigt bra och de har bra hållbarhet.

China Glaze Bermuda Breakaway släpptes med Bahama Blues-kollektionen hösten 2008. Det är också ett mediumblått krämlack, men det är betydligt mörkare än Calypso Breeze. Formulan är något rinnig, men inte så att det ställer till med några större problem. Det krävdes tre lager för full täckning och det torkar till en högglansig yta även utan överlack. Jag älskar den här färgen!

OPI Sea I Told You! är från förra årets sommarkollektion Sunbelievable. Det är ett turkosblått skimmerlack som gränsar till att vara metallic på nageln. Formulan är helt utan anmärkning, men det är ganska skirt och kräver fyra lager för full täckning. Det här lacket kommer bäst till sin rätt i solen, då gnistrar det och glimmar det så att man inte kan slita blicken från det.H&M Blue My Mind är faktiskt mitt enda H&M-lack. Jag var tvungen att köpa det efter att ha läst om det och sett bilder hos Lipglossbitch. Det är lysande blått och något intensivare än vad det ser ut på bilden. Formulan får väl godkänt i betyg och det är tre lager lack på bilden. Jag känner nästan att jag skulle vilja ha en back-up av det här lacket, men vet inte om det går att få tag i längre. Det sålde slut i många butiker här i Stockholm bara några dagar efter att det släpptes i januari, men kanske har de fått in fler flaskor nu?

China Glaze Blue Sparrow släpptes med Ink-kollektionen våren 2008. Det är ett neonblått lack med blått mikroglitter. Färgen är betydligt djupare än på bilden, jag lyckades verkligen inte ta en enda bild som ens kom i närheten av den verkliga färgen. Det är i alla fall tusen gånger vackrare än på bilden. Det är skirt och krävde fyra lager för hyfsad täckning, men man kan fortfarande se lite VNL (visible nail line). Som alla neonlack torkar det till en matt yta, men ett lager topplack löser det lilla problemet.

Jag har som sagt många fler blåa älsklingar. Några som jag verkligen gillar men som inte riktigt höll ända fram är China Glaze Rodeo Fanatic, Color Club Pure Energy och BB Couture Sea of Cortez. OPI Absolutely Alice är ett fantastiskt vackert blått glitterlack, men hon får vara med när jag listar mina fem glitterfavoriter någon gång i framtiden.

Vilka är era blå favoriter?

15 kommentarer:

 1. gillar det från Opi starkt! Jag är lite mörkare i hyn så färger ser lite annorlunda ut på mig.

  SvaraRadera
 2. Hvordan kan Calypso Breeze ha unngått mitt falkeblikk????!!! Må ha.

  SvaraRadera
 3. Julia: Jag tror Sea I Told You skulle vara supersnygg mot lite mörkare hy! :-)

  Laquermanic: Calypso Breeze är ett måste om man gillar blått! :-)

  SvaraRadera
 4. Jag har köpt Incocos nagellack, alltså sånt nagellack som är som klistermärken. Har du använt det? Vad tyckte du i så fall? V

  SvaraRadera
 5. Bermuda breakaway, Tveklöst......SNYGGAST!!

  SvaraRadera
 6. Maria: Jag har inte testat Incoco, men kan absolut tänka mig att göra det.

  Peter: Bermuda Breakaway är verkligen underbart. Jag älskar djupet i färgen! :-)

  SvaraRadera
 7. Oh, Blåa nagellack älskar jag! Har så många favoriter...
  1. ChG - Drinkin' My Blues Away
  2. Zoya - Kotori
  3. ChG - Blue Island Iced Tea

  + många, många fler...:D

  SvaraRadera
 8. Pamsan: Ja, blått är onekligen flott! Drinkin' My Blues Away har jag inte, men ska hålla utkik efter den! :-)

  SvaraRadera
 9. Jag måste nog skaffa blue my mind...

  SvaraRadera
 10. Jag ÄLSKAR OPIs Suzi Says Feng Shui. Har det på mig nu och det är jättefint. (Jag har också väldigt många blå.. blå och lila.)

  SvaraRadera
 11. Sminkan: Ja, det tycker jag du ska göra. Den är underbar! :-)

  Julia: Jag har också Suzi Says Feng Shui, men eftersom jag inte hunnit testa den ännu fick den inte vara med här. :-)

  SvaraRadera
 12. Åh! Jag älskar blå lack! *blir frestad*

  SvaraRadera
 13. Jättefina lack. Speciellt Blue Sparrow. Jag har en egen faovit av samma märke som heter Frostbite. Du kanske skulle gilla den också.

  SvaraRadera
 14. Kerstin: Jag med! :-)

  Stephanie: Tror jag vet hur Frostbite ser ut, det kom väl med Ski-kollektionen? Får beställa den någon gång. :-)

  SvaraRadera
 15. Som ett tips, jag köpte Blue My Mind på lokala H&M igår, så det finns fortfarande.

  SvaraRadera

Kommentera gärna!