söndag 28 februari 2010

Essie Tart Deco

Efter bara ett dygn med Zoya Astra på naglarna hade det redan chippat på båda mina pekfingernaglar. Lite trist, men av någon anledning sitter sällan glitterlack bra på mig. Och eftersom jag gärna vill börja en ny arbetsvecka med fina, ochippade naglar så lackade jag om igår kväll.

Valet föll på Essie Tart Deco från deras vårkollektion The Art of Spring. I flaskan ser det ut att vara mjukt korallfärgat. På nageln blir den lite knalligare och det är mer orange än vad jag förväntade mig att det skulle vara.

I naturligt ljus:Inomhus i artificiellt ljus och med blixt:


På den här bilden syns skillnaden mellan färgen i flaskan och den det blir på naglarna ganska tydligt.


Som ni ser är det stor skillnad på bilden som är tagen i dagsljus och de som är tagna i lampljus med blixt. Den verkliga färgen på lacket ligger någonstans där emellan. Det är en lite softad orange nyans, väldigt fin faktiskt.

Jag behövde tre lager för att få det hyfsat jämnt och fint. Första och andra lagret blev väldigt ojämna och strimmiga.

Mitt betyg: 4/5

Sambons kommentar:"Det ser ut som att man velat göra något hudfärgat, men att det gick lite snett". (?)

Vad tycker ni om Tart Deco? Har ni eller planerar ni att shoppa något från The Art of Spring-kollektionen?

18 kommentarer:

 1. Kul att se denna fina blogg! Fina naglar också!

  SvaraRadera
 2. Om Du målar tre lager måste det ta HEMSKT lång tid... Som yrkesarbetande ensamstående mamma i karriären har jag inte tid med det även om jag vill.
  Vad har Du för tips? Har Du en "nageltorkningsmaskin", ett "snabba på torkningen" lack, en "torka-snabbt-spray" eller sitter Du bara o glor på TV?
  tar tacksamt emot Dina tips!
  ditte.e.holm@gmail.com
  Tack och vänliga hälsningar

  SvaraRadera
 3. Imponerande välmålat, men jag tycker inte om nagelformen. Högst personligt så klart, men det är så läskigt att känna kanten på fyrkantiga naglar....hu, ryyyys.

  SvaraRadera
 4. Jag älskar Essie, men tycker att deras ljusare färger aldrig kommer till sin rätt på foton vilket är problematiskt eftersom man så vitt jag vet måste inhandla dem på nätet (?). De blir liksom skrikiga istället för pastelliga...
  Min senaste Essie-favorit är annars klarröda Escapades som är helt fantastisk!

  SvaraRadera
 5. Kristin: Tack, du är så gullig!

  Trillingmamman: Jag tycker faktiskt inte att det tar så lång tid att måla naglarna, men har man trillingar där hemma kanske även en kvart räknas som lång tid?
  För det är ungefär vad det tar mig att måla på baslack, tre lager nagellack och ett topplack. Jag använder snabbtorkande Seche Vite (finns t.ex på Eleven.se) som ska appliceras innan sista lagret lack har torkat helt. Så mitt tips till dig är helt enkelt att investera i ett snabbtorkande överlack!

  Kerstin: Jag förstår vad du menar, jag tycker själv att nagelkanten känns lite läskig. Men jag tycker fyrkantiga naglar är snyggast så jag står ut! :-)

  SvaraRadera
 6. Hej,
  Skönt att se en likasinnad!!!
  Jag ÄLSKAR nagellack men för mig blir det bara byte en gång i veckan ;o)

  //Malin

  SvaraRadera
 7. Du borde ha en sån här... http://www.roligaprylar.se/Blasapa.html

  SvaraRadera
 8. Hit kommer jag komma tillbaka :)

  SvaraRadera
 9. Ebba: Ja, det är svårt att fånga lackets verkliga färg på bild. Och promobilderna kan man sällan lita på heller så det blir ofta en överraskning när man får se det i verkligheten. Och ja, vad jag vet finns de bara på nätet. Jag köper mina från amerikanska Transdesign, det blir billigast, i alla fall om man beställer flera på en gång.

  Malin: Kul att du har hittat hit - titta gärna förbi fler gånger! :-)

  Maria: Haha, jag har sett de där förut, men tack vare mitt älskade Seche Vite (snabbtorknde överlack) så behöver jag nog ingen.

  Kajs värld: Det tycker jag verkligen att du ska göra! Tack för att du tittade förbi och sa hej! :-D

  SvaraRadera
 10. Kan du inte testa Incoco dry nail appliqué? För mig fungerade det bra, de var för smala. Kändes som de var gjorda för små japanskor...

  SvaraRadera
 11. Får man önska ett önskelack? ;) Jag är lite sugen på Makeup stores nagellack "Marcus" som du gärna får testa år mig först!
  Vad tycker du annars om Noubas lack. Jag har ett typ hudguldfärgat glitterlack från dem som jag testar för första gången idag. Än så länge känns det bra och hållbart.

  SvaraRadera
 12. Anonym: Jag kan absolut tänka mig att testa Incoco, men jag har svårt att se att det är en produkt jag kommer att fastna för. Får se om jag kan testa det lite längre fram.

  Åsa: Klart man får önska ett test av nagellack - gud vad kul! Jag tar gärna på mig att testa Marcus åt dig, ska se om jag kan lägga vantarna på honom (haha) efter jobbet i dag så kommer swatches om någon dag!

  Jag har inte testat Noubas lack ännu, men ofta spanat på dem på Eleven.se. De är alltså bra? Då måste jag nog köpa på mig ett par, de har ju fina färger.

  SvaraRadera
 13. ÅH! en nagellacksblogg! Nog för att jag älskar nagellack och så, men jag är nog bara uppe i 20 olika... än sålänge. Är på jakt efter ett turkosblått, kärna med lite pärlemoskimmer i... Du som då äger sådär en 250 olika kanske råkar ha ett i just den färgen och vet var man kan få tag på det?
  Jag lär ju kika in här ungefär jämt, awesome! :D

  SvaraRadera
 14. Snygg naglar och snygga färger!
  . . .men inte är väl naglarna äkta? Är det acryl eller?

  SvaraRadera
 15. Viktoria: Jag har funderat, men kommer faktiskt inte på något lack som matchar din beskrivning. Jag har flera turkosa lack, men inget med pärlemorskimmer.

  Anonym: Mina naglar är äkta, jag har faktiskt aldrig provat fejkisar av något slag. :-)

  SvaraRadera
 16. Så roligt med ny blogg! Jag hade helt missat det! Jag tycker Tart Deco var väldigt snygg på dig! :)

  SvaraRadera
 17. Lackoholic: Tack!Vad roligt med en kommentar från dig, du hör till mina favoritbloggare! :-)

  SvaraRadera
 18. Från början trodde jag att denna kollektion inte tilltalade mig, men jag är Essie-fanatiker, och ju mer jag ser lacken på olika bloggar, desto mer vill jag ha dem... Särskilt detta =)

  SvaraRadera

Kommentera gärna!