tisdag 18 oktober 2016

Recension: OPI Brilliant & OPI Plumping top coat


Senaste tiden har jag hårdtestat OPI:s två nya top coats, Plumping och Brilliant.

Plumping:

Detta lovas:
En gel-liknande finish med hög glans. Den ska förstås också ge nagellacket extra hållbarhet. Det ska dessutom vara snabbtorkande.

Så tycker jag:
Plumping ger en snygg, superglansig finish med gel-känsla. Torktiden är dock längre än den hos till exempel Seche Vite och Essie Gel Setter, men ändå helt okej. Jag har dock avvaktat med att utsätta naglarna för tuffare aktiviteter i någon timme för att undvika att manikyren skadas. Hållbarheten var bra, jag har fått ut samma hållbarhet som jag får med Essie Gel Setter, vilket är ovanligt bra på mina naglar.

Sammanfattningsvis tycker jag att Plumping är ett riktigt bra top coat, även om jag inte lär överge mina mer snabbtorkande favoriter.

Mitt betyg: 4/5

Brilliant:

Detta lovas:
En superglansig finish som ger nyansen på nagellacket ett extra djup. Även Brilliant ska ge nagellacket extra hållbarhet och torka snabbt.

Så tycker jag:
Brilliant ger en betydligt tunnare finish än Plumping. Jag har svårt att få den glossiga finishen som jag gillar, med Brilliant tycker jag att finishen blir lite ojämn, det ser nästan inte ut som att jag har topplack på alls. Glansen är inte särskilt imponerande heller, jag får betydligt bättre glans med Plumping. Torktiden är precis som Plumpings - helt okej, men inte alls lika snabbtorkande som Seche Vite och liknande top coats. Hållbarheten är bra.

Mitt betyg: 2/5

Priset för både Plumping och Brilliant är 205 kr/15 ml. Lite i överkant tycker jag med tanke på att det finns bättre top coats för en bra mycket billigare peng.

I've been testing the two new top coats from OPI, Plumping and Brilliant. Plumping became my favorite since it gives me that glossy, gel-like finish that I really love. It's not as fast drying as Seche Vite or Essie Gel Setter (my favorite top coats), but it has a decent drying time. Brilliant promises a super shiny finish, but I'm not especially impressed with the shine, I actually think that my manis look a little uneven when using Brilliant. Drying time is the same as with Plumping.

6 kommentarer:

 1. Plumping låter rätt bra men torktiden är för viktig för mig för att jag ska byta mina överlack mot den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, torktiden och glansen är det viktigaste för mig.

   Radera
 2. Plumping låter rätt bra men torktiden är för viktig för mig för att jag ska byta mina överlack mot den.

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. And I'm with both of you. Plumping is good, but it doesn't beat my favorite top coats.

   Radera
 4. Jag var inte heller särskilt imponerad av dessa lack. Det finns som du säger många andra topplack som är bättre till ett bättre pris!

  SvaraRadera

Kommentera gärna!