söndag 27 december 2015

Smitten Polish Ice Pop Paradise

Hoppas ni alla haft en skön julhelg! Det har jag, julafton firades hos min syster och hennes familj och juldagen och annandagen har mest inneburit slappande hemma, men även en del shopping på mellandagsreorna.

Dagens lack är Smitten Polish Ice Pop Paradise från sommarkollektionen Neon Flakes. Basen är en skir blålila jelly som innehåller iriserande blågröna flakes. För min del känns det här långt ifrån neonlysande, men visst är det en stark och härlig färg. Dock undrar jag om jag fick en exceptionellt skir flaska? Eller lackar jag extremt tunna lager? Jag har fyra lager på bilderna och då har jag fortfarande tydlig VNL (som dock inte störde mig), men när jag spanat in andras swatches så verkar de fått det täckande med tre lager. Men även om jag tycker fyra lager är i mesta laget, så är det tillräckligt vackert för att jag ska stå ut med det.
 
 
 Förutom skirheten så har det fina egenskaper. Formulan är tunn och lätt att kontrollera. 

Mitt betyg: 4/5

Smitten Polish Ice Pop Paradise was released with the summer collection Neon Flakes. It's a blurple jelly with iridescent blue green flakes. Not exactly neon bright, but bright. This was really sheer on me, I used four coats but I still have VNL. I don't really mind, but I'm a bit puzzled by it since I've read that most bloggers managed to make it opaque with three coats. I must do extremely thin coats or something. :-)

14 kommentarer:

 1. Noelie har skrivit om att vissa flaskor har bleknat! Prata med henne om din flaska :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ingenting emot färgen, dock verkar jag uppleva den som mycket skirar än andra.

   Radera
 2. Din julhelg låter härlig & härligt med första julen med bäbben.
  Vad gäller lacket - lite blaskig färg, tycker jag.
  / Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror färgen blev lite blaskigare på bild än jag upplevde den i verkligheten.

   Radera
 3. Julen har varit jättebra! Är dock lätt paralyserad av att vara tillbaka på jobbet:( Men men, det är ju bara tre dagar och sen är jag ledig 1,5 vecka. Ska du och Tuva till DB Expo i januari förresten?

  Lacket var himla fint men verkligen inte neon. Hmm ja, du lackar kanske väldigt tunt? Visst var det nåt annat lack som du tyckte var himla jobbigt men som de flesta gillade formulan på från Starlight? Vad man har för lackteknik spelar ju stor roll för sånt och ibland är det ju till fördel att lacka tunt och ibland till nackdel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det konstiga är dock att jag inte upplever att jag lackar så himla tunna lager, jag skulle själv beskriva den som mellantjocka. Det är inte så att jag drar av en himla massa lack från penseln innan jag lackar, utan mest bara så att det inte ska droppa. Konstigt.

   Radera
  2. Glömde ju svara ang DB Expo! Jag ska tyvärr inte gå, Tuva är för liten för att jag ska vilja lämna henne och eftersom det är RS-säsong så vill jag inte heller släpa med henne. Tråkigt, men så får det bli.

   Radera
  3. Knepigt det där och intressant att det kan skilja så himla mycket beroende på olika tekniker. Misstänkte att det kanske skulle vara så. Trist men vi får hoppas att det går fler tåg! Och att vi kanske kan ses på ett lackfika i vår:)

   Radera
 4. Svar
  1. Ja, fyra lager. Ett för mycket för mig i de flesta fall.

   Radera
 5. Måste skriva en sen kommentar då jag precis lackade med samma lack igår. Eller samma och samma, mitt ser inte alls ut som ditt. Mitt är mycket mer likt de swatcher jag sett på detta lack, en mycket blåare bas och en mycket mer täckande formula. Jag behövde 3 lager men 2 hade man nästan kommit undan med och färgen är redan i flaskan mycket blåare än vad din ser ut att vara. Nästan så du borde kolla med Noelie varför din ser ut så här (om du nu inte föredrar denna färg..)? (köpte min på black friday föresten om det är en batchfråga...)

  SvaraRadera

Kommentera gärna!