måndag 21 december 2015

Neverland Lacquers Cozy Christmouse

Julafton närmar sig med stormsteg så det är väl hög tid att visa någon juligare manikyr, eller vad säger ni? Cozy Christmouse från Neverland Lacquers fick jag i present i min födelsedagsgrupp på Facebook förra julen. Jag har aldrig hört talas om märket tidigare faktiskt, men det är alltid lika roligt att stifta bekantskap med nya indiemärken tycker jag.

Cozy Christmouse är en ganska galen glittermix som definitivt behöver en annan bas, det är inget man försöker bära på egen hand för varje lager bjuder på ganska snålt med glitter. Det här lacket bjuder på glitter i alla möjliga former och färger, bland annat stora hjärtan, stjärnor och "musse pigg"-huvuden. Därav namnet gissar jag. Det finns också cirkelglitter i flera olika storlekar.

Jag valde att lägga det ovanpå en silverbas. Tycker det var ett ganska lyckat val av basfärg. Det här är två lager av Cozy Christmouse och som ni ser är det fortfarande ganska snålt med glitter.


De stora glittren var dessvärre väldigt svåra att få tag i. Trots idogt fiskande med penseln lyckades jag bara få tag i en stjärna. Inga hjärtan eller "musse pigg"-huvuden. Trist. För att lyckas få upp dem får man nog fiska med en tandpetare eller något och beväpna sig med en stor dos tålamod. Med en sovande bebis som när som helst kan vakna kände jag inte att jag hade tid att hålla på med något avancerat fiskande. Basen i det här lacket är väldigt tunn, betydligt tunnare än jag är van vid att liknande glitterlack brukar ha.

Sammanfattningsvis tycker jag det är ett roligt lack, men tråkigt att det inte går att få upp de stora glittren med penseln. Lite större glitterutdelning per lager hade jag inte heller haft något emot. Nåja, jag tycker ändå det blev en ganska fin manikyr.

Mitt betyg: 2/5

Neverland Lacqers Cozy Christmouse is a glitter topper with quite an interesting mix of glitter. It has large hearts, stars and "Mickey Mouse"-heads (hence the name Cozy Christmouse I guess) and circle glitter in several different sizes. The glitter payoff per coat isn't super impressive so there's no idea to try and make it opaque on it's own, you definitely need a base for it. I chose a silver one which I think turned out pretty nicely. Unfortunately the larger glitters are really hard to catch with the brush, I tried really hard but only managed to catch one star. No hearts or "Mickey Mouse"-heads. Sad. The base is a lot thinner than I'm used to when dealing with glitter toppers. I did two coats and as you can see there's really not that much glitter.

9 kommentarer:

 1. Mja, det var väl så där. Ingen hit!
  /Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är fint, men för mycket appliceringsproblem.

   Radera
 2. Synd att man inte fick upp de större glittren, men tyvärr inget ovanligt. Annars gillar jag det här. Ett kul jullack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är ju ett vanligt problem, men så här svårt att få tag i dem vet jag inte om jag haft förut.

   Radera
 3. Väldigt läckra färger på glitterpartiklarna!

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. Me too, I just wish it was easier to get a hold of the large glitters.

   Radera
 5. Jag tycker det ser rätt läckert ut, passar till jul. Men synd med de stora glittren, du får testa igen när Tuva är lite större:)

  SvaraRadera

Kommentera gärna!