lördag 31 mars 2012

OPI Just Spotted the Lizard

I dag har jag varit på helmysig nagelbloggsfika hos Sminkan. Det var jag, Sminkan (såklart, hade ju varit konstigt om hon INTE var där när det var hemma hos henne vi var!), Annie's Colors och My Nail Polish Online som drack kaffe och pratade nagellack, katter och en massa annat.

När man ska träffa sådana här nagelcelebriteter så väljer man såklart nagellack med omsorg. Mitt val föll på OPI Just Spotted the Lizard från den kommande Spiderman-kollektionen. Det ska vara en dupe till Chanel Peridot, men eftersom jag inte äger Peridot så kan jag inte göra en jämförelse.

Det är i alla fall duokromatiskt som skiftar mellan guld, grönt och blått.

Jag hade enormt höga förväntningar på detta. Och det vet vi ju alla, att förväntningar är ett jäkla helvete.

Mitt första intryck var nämligen att det här ju inte är sååå jäkla snyggt. Varför skulle man vilja betala 250 pix för Peridot om det är så här det ser ut? Men sen sansade jag mig lite. Det ÄR ett vackert lack. Men just den här färgkombon i ett duokromatiskt lack är kanske inte min favorit. Men jo, det är fint. Och hade jag inte fått det så hade jag såklart köpt det (eller en annan Peridot-dupe). Det är ett fint komplement till samlingen.

Formulan var mycket bra, lagom tjock och lätt att kontrollera på nageln. Det täcker med två lager så det är inget fel på opaciteten. Finishen är sån att det gärna blir penseldragsmärken, men det kan jag leva med.

Mitt betyg: 4/5 (Ja, det fick en fyra till slut.)

The Amazing Spiderman kollektionen släpps i svenska butiker i maj.

OPI Just Spotted the Lizard from the upcoming The Amazing Spiderman collection is said to be a dupe to Chanel Peridot. However, I don't own Peridot so I can't say whether it really is.

I was really excited to try Just Spotted the Lizard and my expectations were high. At first I felt a little disappointed. What's the fuss all about? But then I calmed myself down a bit. And yes, it IS a beautiful polish! I just don't think the combo of colors is my favourite. There are so many more interesting duochromes out there. It's not that special. But yes, it is pretty. Definitely worth getting if you don't already own Peridot or any of the other dupes that has been released.

The formula was great and it covers in two coats.

9 kommentarer:

 1. Ja, det var lika snyggt på som i flaskan!

  Själv köpte jag Jessica Iridescent Eye som dupe för dyra Peridot för nu har jag tröttnat stå på Kicks o leta efter EACM... Men OPI får gärna flytta hem till mig oxå..

  SvaraRadera
 2. Åh, nagellacksfika låter ju hur kul som helst. Jag har också köpt Iridescent eye från Jessica, plus Oil Slick från Ciaté och Diving in Malaysia (tror jag det hette) från Sephora och alla är de dupes till Peridot. Så jag behöver nog inte detta ;-) Men fint är det. Men det är som du säger med förväntningar...

  SvaraRadera
 3. Kul med nagelträff! Jag har Peridot och skulle säga att det här ser *väldigt* likt ut, Jessica iridescent eye ser också likt ut, möjligen har man lite mer blåa skiftningar hos OPI och lite fler gula hos Jessica men i stort sett tycker jag man kan nöja sig med en av de här. Dock känner jag att jag måste ha allihop (haha) för jag älskar den här färgen så mycket. Jag har faktiskt back-ups av peridot..galet kär i det lacket, så är det bara.
  /peachgirl (som inte klarar av att logga in ordentligt!)

  SvaraRadera
 4. Det var verkligen roligt att fika med er och se lacket i verkligheten. Lacket såg jättefint ut!

  SvaraRadera
 5. Nä jag förstod aldrig heller hypen. Köpte Kicks variant då det bara fanns en kvar i hyllan och jag såg det som nåt slags tecken att jag skulle ha den haha. Men har faktiskt inte provat det än!
  Vad roligt med nagellacksfika :)

  SvaraRadera
 6. Det var ju jättevackert IRL. Ännu vackrare än på bild. Jag måste få jämföra det med Peridot någon gång så jag kan se om det är blåare i sina skiftningar, för det såg verkligen mer blått ut än jag minns Peridot.

  Visst var det kul med fika! Vi får se till att bli ännu fler nästa gång. :D

  SvaraRadera
 7. Peridot ser vackrare ut tycker nog jag. Sen tycker jag kanske att 250 kronor för Peridot är lite häftigt, men okej, jag har ju köpt den så jag ska vara tyst. Hur som helst ser det här lacket fint ut, men jag håller nog på Peridot här trots allt. Evening At Chateax Marmont är en dupe som definitivt förtjänar hypen annars, och den är ju prisvärd dessutom. och slut överallt;)

  SvaraRadera
 8. Kitty: Jag nöjer mig nog med detta. :-)

  Veronica: Nej, man behöver bara ett liknande lack.

  Peachgirl: Ja, är man tokig i färgen så är det klart man behöver en av varje variant. :-)

  My Nail Polish Online: Visst var det trevligt! Och ja, jag tyckte också det var fint när jag kommit över mina höga förväntningar.

  Helga: Jag har också Kicks-lacket, men det är ju egentligen inte så likt detta.

  Sminkan: Ja, det skulle vara kul att se en jämförelse!

  Emma P: Jag är ju ganska snål när det gäller nagellack, vill absolut inte betala 250 pix för något lack. Däremot så tycker jag inte att EACH är en dupe, den är ju mycket grönare och knalligare i färgerna. Jag föredrar faktiskt EACH framför detta.

  SvaraRadera
 9. Alltså, jag som aldrig har sett något av de andra lacken ni pratar om, tycker att det här är magiskt läckert! För mig är det en ovanlig nagellacksfärg och så coolt/sobert/vackert med skiftningarna i lite lysande grönt. Passar verkligen som en del av en Spidermankollektion, det känns som något från ett hemligt laboaratorium. Fast kopplingen till ödla passar också.

  SvaraRadera

Kommentera gärna!