måndag 21 mars 2016

Essie Pool Side Service

Först ut att testas från Essies vårkollektion fick bli Pool Side Service. Jag bar det när jag var ute och åt med några kompisar och ville ha något som skulle matcha min gröna klänning på ett fint sätt och det gjorde det verkligen. Pool Side Service är ett dammigt blågrönt krämlack. Färgen är vacker och harmonisk. Är det inte konstigt? För några år sedan hade det här nog setts som en hyfsat vågad färg, men nu känner jag snarast att den är sofistikerad? Åtminstone i jämförelse med alla galna indielack. :-) Formulan var superbra! Mycket lättkontrollerad och trevlig. Jag körde på två lager, men det här går nog att få att täcka med bara ett lager, det är väldigt pigmenterat.

Mitt betyg: 4/5

Det här är mitt bidrag till Emelies blå måndag, titta in hos henne för fler blå manikyrer!


Essie Pool Side Service is the first polish to be tried from their spring collection. It's a dusty teal creme. A beautiful, harmonious shade. Isn't it funny? A few years ago this would probably have been considered quite an edgy color. Now I feel it's pretty sophisticated, especially in comparison with many of the creations released by the indie brands. The formula was great. Smooth and creamy. I used two coats, but you could definitely get by with one thicker coat, it's very pigmented.

20 kommentarer:

 1. It is too dusty for my skin color - but it looks fabulous on you!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you! I sometimes like dusty colors like this one, other times I don't. This one is a winner in my book. :-)

   Radera
 2. Jag håller med dig, det känns som en klassiker! Riktigt snyggt var det.
  / Maria

  SvaraRadera
 3. Tycker det är ganska intressant just det du skriver om att den här färgen var vågad för några år sedan. Kommer ihåg första gången jag bar ett ganska skarpt grönt lack och det kändes som att alla fullkomligt stirrade på mig. Nu är liksom de flesta färger tillåtna på naglar.

  I vilket fall som helst ser det här mycket trevligt ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst har det hänt mycket senaste åren! Väldigt roligt!

   Radera
 4. Essie när de är som bäst! Älskar färgen, tycker den är lugn men inte tråkig. Jag skulle nog säga att den fortfarande är "för mycket" för vissa situationer (begravning, jobbintervju osv.) men för vardagen är den ju perfekt! Särskilt om man som jag har en lite väl tam färgskala i garderoben; 50 shades of grey och svart...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, den är lugn, men inte tråkig. Det är nog det jag gillar med nagellack, att jag vågar gå lite "crazy" med naglarna eftersom jag har en ganska sansad garderob. :-)

   Radera
 5. Haha ja det är sant, våra gränser för vad som är ett vågat lack har ändrats mycket. Kul! Det ser fint ut och jag håller med, dammigheten gör det lite sofistikerat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt vilken förändring som skett senaste åren!

   Radera
 6. Jag har i hela mitt låånga liv haft det starkaste kulörerna på naglarna jag kunnat uppbringa, så för mej har det alltid varit normalt. Tidigt 70-tal hade jag 10 olika färger på naglarna och folk tyckte jag var "kul" eller... Men hur som, jag älskar essielack och detta var inget undantag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lackade typ inte naglarna alls (tyckte jag hade så fula händer) innan jag plötsligt blev tokintresserad 2008. Så jag har inte varit med lika länge som du. :-)

   Radera
 7. Verkligen snyggt. Har också tänkt på det där hur det har utvecklats med roliga nagellacksfärger. När jag började samla på lack var det ju nästan omöjligt att hitta något annat är rosa och rött i vanliga butiker och det var knasigt att bära blått och grönt. Skönt att det har ändrats. :)

  SvaraRadera
 8. Riktigt snygg färg! Jag kom in för sent i nagellacksvärlden så för mig har det här alltid varit ganska lugnt. Men jag har hört att grönt förut inte var så vanligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag började samla på lack 2008 så blev alla nagelbloggare som tossiga när det släpptes blå eller gröna lack i kollektioner. Nu är det desto vanligare. :-)

   Radera
 9. That polish looks beautiful on your nails!

  SvaraRadera

Kommentera gärna!