måndag 17 september 2012

Orly Devil May Care

Här har vi lacket som pryder mina naglar i detta nu. Orly Devil May Care från vad jag tror är årets julkollektion, Naughty or Nice.

Jag säger "tror" eftersom jag inte får ihop det riktigt. Visst, de flesta färgerna skulle kunna passera i en julkollektion, men namnen känns inte ett dugg juliga. Devil May Care? Jag är ledsen, men eftersom jag är en på gränsen till hysterisk julfanatiker så tycker jag att det är nästan oförlåtligt att blanda ihop djävulen med tomtehögtiden! Alltså, jag är såklart medveten om att julen är en kristen högtid, men jag vill att julkollektioner ska ha namn som får en att tänka på tomten, tomtemor, söta renar och annat mysigt.

Nåväl. Nu släpper jag det och så tittar vi på lacket. Det är små röda hexagoner och större guldhexagoner i en väldigt skir, röd jellybas.

Formulan är ganska tjock, men ändå lätt att lacka med. Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt.
Ytan blir ganska skrovlig så man behöver minst två lager överlack för att få en slät yta.

Det är ett oerhört härligt, glittrigt lack. Helt klart en möjlig kandidat till årets julaftonsmanikyr, om jag inte har något juligt i otestat-lådan som får åka fram.

Mitt betyg: 4/5

Orly Devil May Care from the Naughty or Nice collection consists of small red hex glitter and larger gold hex glitter in a sheer, red jelly base. Very pretty and christmas appropriate! The formula is quite thick, but still easy to work with. I'm wearing three coats in the pictues.

40 kommentarer:

 1. Riktigt, riktigt snyggt!
  Håller dock med om namnet... Inte alls passande!

  SvaraRadera
 2. Lite för glittrigt för mig, men ändå en väldigt härlig röd färg.

  Namnet däremot håller jag helt med om! Kunde väl fått heta Santa's Bag eller Christmas ornament eller något annat som får en att tänka på även min favorithögtid på året.

  SvaraRadera
 3. Jättesnyggt! Namnet känns mer Halloweenigt tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det håller jag med om, medan färgen känns julig.

   Radera
 4. Mmm! Det här gillar jag starkt. Håller med om namnet. Hur hårdrockig jag än må vara så blandar man INTE in en sådan ondskefull varelse i jultemat. Hallå, det är det som Halloween är till för. *fnys* :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag tycker verkligen inte att det är okej.

   Radera
 5. Thihi, söta renar! Lacket var väldigt fint! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen det är väl inte för mycket begärt? :-)

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Namnet på detta lack (och inget annat lack heller i den här kollektionen) har inget alls med jul att göra! Som tur är! ;)

  Devil-may-care är ett uttryck som betyder typ hänsynslös eller oansvarig och det passar ju in in temat för den här kollektionen som ju just heter "Naughty or Nice". Orly's Brand Manager säger själv Winter collection och inte Holiday Collection i flera intervjuer.

  Iaf är det ett snyggt lack även om jag är mer sugen andra i denna kollektion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naugty or Nice är ju välanvänt som namn på julkollektioner så jag envisas med att tro att det här är tänkt som årets julkollektion, även om Orly själva kallar det vinterkollektion. :-)

   Radera
 8. Skumt namn, det håller jag med om. Lacket ser dock enastående fint ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är superfint! Galet glittrigt, jag har stirrat på mina naglar ohälsosamt mycket hela dagen.

   Radera
 9. Lacket ser ju juligt och fint ut, men ja namnet? hur tänkte de där?

  SvaraRadera
 10. Jag tycker det ser snyggt ut men frågan är om man behöver det eller ska nöja sig med Love Marilyn? Inte för att de är dupes men de tillfredsställer kanske samma behov? Vad säger du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan gott nöja dig med Love Marilyn. Rött och guld är ju en fin kombo, men skillnaden är ändå inte så jättestor.

   Radera
 11. Ser ut att bli en kul festmanikyr men håller med Sminkan ovan, ser ut att vara väldigt lik Love Marilyn, fast med guld- istället för silverglitter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju enda skillnaden. Att det är guld i stället för silver. Jag är dock glad att jag har båda, men det är ju bara jag. :-)

   Radera
 12. Jag är också en riktig jultok, och det här ser verkligen ut som en perfekt julaftonsmanikyr. Det tåls att funderas på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar att välja ut julaftonsmanikyr, tror att det kan vara den roligaste manikyren på hela året! :-)

   Radera
 13. Jag funderade också på om Love Marilyn räcker. Det enda som skiljer är i princip att det är guld istället för silver i det röda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är det enda som skiljer dem åt.

   Radera
 14. Åh... Åh... Jag älskar vinterkollektioner. Jag såg namnet och trodde att det var ett lack från en Halloween-kollektion. Fast Devil+naughty passar ju ihop. Jag tycker dock att det är supertrist hur alla vinterkollektioner heter samma sak typ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns lite fantasilöst faktiskt. Har de ingen koll på varandra? De borde väl vilja att deras kollektioner får unika namn?

   Radera
 15. Det är jättefint och absolut juligt, men namnet känns väldigt oortodoxt, lite väl för ett jullack från USA...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, det är ju inte alls säkert att Orly överhuvudtaget tänkt sig detta som en julkollektion, men färgerna och kollektionens namn känns ju tveklöst som en julkollektion. :-)

   Radera
 16. Otroligt snyggt! Jag har varken det här eller Love Marilyn så jag funderar just nu på vilket av dem jag ska ha (måste ha ett i alla fall :D)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar ju båda tokmycket så kan inte ge dig något råd i den frågan, tyvärr. Det beror nog på om du föredrar guld eller silver= :-)

   Radera
 17. Det här såg riktigt läckert ut! Men jag håller med, namnet är väl inte helt passande för en julkollektion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, om det är tänkt som en julkollektion så känns det högst opassande. Tomtar och djävulen går inte ihop! :-)

   Radera
 18. den borde heta "sofforna på sjunde himlen" efter baren som låg vägg i vägg med tre indier på 1990talet. jag vill minnas att sofforna i vinylklädsel hade just den färgen o glansen. men jag kan minnas fel :)

  SvaraRadera
 19. Hej på er!
  Har lite inside information om namnet! Ni kan hitta alla lacken på ORLYS facebooksida.http://www.facebook.com/media/set/?set=a.542567032423354.141006.403516272995098&type=1

  Där förklaras att årets julkollektion heter "Naughty or nice" Alla namn har kopplingar till det temat. Därav "devil may care" "Halo" "unlawful" osv...

  Kolla in ;)
  Kärlek från ORLY!

  SvaraRadera

Kommentera gärna!