söndag 15 november 2015

Essie Fringe Factor

Hoppas ni har en skön söndag framför er. Min klåda är så gott som helt borta så jag har betydligt mer energi nu jämfört med för en vecka sen. Så skönt! I dag ska jag swatcha lite och så ska vi träffa ett kullsyskon till Ozzy så de ska få leka lite (eh, snarare som galningar, det brukar bli ett himla drag!).

Jag tänkte visa er det första av årets Lux Effects-lack från Essie. Fringe Factor består av blyertsgrå och roséguldiga strängglitter i en ofärgad bas. Strängglittren är i två storlekar, en smalare och en lite bredare. Här har jag lagt ett lager ovanpå Virgin Snow.


Bra glitterutdelning för att vara bara ett lager tycker jag. Det är också lätt att lacka med och att sprida ut glittren jämnt över nageln.

Mitt betyg: 3/5

Så vad tycker jag då? Strängglitter är ju inte min grej, men jag kan inte säga att jag hatade detta. Det ser dock bättre ut på lite håll än i närbild. Jag gillar också färgkombon i Fringe Factor. Men nja, jag kan väl inte påstå att jag kommer bli någon flitig användare av den i framtiden. Men det är alltid roligt med lite bling! Lux Effects-kollektionen brukar enligt min mening vara de mest intressanta från Essie.

 Essie Fringe Factor is the first one out from the new Lux Effects collection. It's made out of gunmetal grey and rose gold bar glitter in two sizes. I've put one coat on top of Virgin Snow from the winter collection. You get a good amount of glitter with each coat so I thought one was enough. It's easy enought to apply and spread the glitter evenly across the nail. 
So, what do I think? I'm no fan of bar glitter, but I can't say I hate it. I do think it looks better on a distance than up close though. But no, I probably won't reach for this one again, though I do feel that this is an interesting mix of colors.

10 kommentarer:

 1. Bar glitters also isn't my thing - but the color combo is nice...

  SvaraRadera
  Svar
  1. I wonder why they make a whole collection with bar glitter? I don't think I've ever met someone who loves it.

   Radera
 2. Färgkombon var riktigt bra, men strängglitter och jag hör inte ihop.

  SvaraRadera
 3. Mera cringe factor än fringe factor :/ Jag fattar verkligen inte hur dom tror att dom ska kunna prångla en hel kollektion strängglitter till någon överhuvudtaget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är lite konstigt tänkt faktiskt. Har aldrig träffat någon som älskar dem.

   Radera
 4. Färgkombinationen du hittade var ju kul, men det är allt positivt jag har att säga! Essies lack är ju gräsligt... och gräs... ja det är precis så det ser ut! Som gräs eller dill på naglarna. Nä usch!
  / Maria

  SvaraRadera
 5. Hmm nja, detta blev ingen favorit hos mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är ju inte så många som faller för strängglitter.

   Radera

Kommentera gärna!