torsdag 19 september 2013

OPI My Favorite Ornament

Det är dags att visa det första lacket från Mariah Carey Christmas collection! Det här lacket bar jag faktiskt på bröllopet jag var på för några veckor sen och det är verkligen fantastiskt vackert! My Favorite Ornament (åh vad jag älskar julgransprydnader!) är ett ljust, ljust guldglitter i en kall nyans. Basen är ofärgad, men jag tycker inte att man behöver några underkläder till detta. Jag har tre lager på bilderna, men tyckte det såg bra ut redan vid två lager faktiskt.

Jag gillar att det ser liksom luftigt och lätt ut. Det glittrar jättefint, ja, jag är faktiskt väldigt förtjust i det. Det är kanske inte häpnadsväckande sådär att man dör av lycka när man ser det, men jag gillade verkligen att bära det.

Formulan var lätt att lacka med, glittret sprids ut jämnt och fint utan ansträngning. Det kräver dock sina lager av topplack om man vill ha en slät yta. Jag körde på ett lager Nail Pattern Glitter Food och ett lager av Cult Nails Wicked Fast, men bara ett par timmar senare kände jag skrovligheten igen.

Mitt betyg: 4/5

It's time to start swatching the Mariah Carey Christmas collection! The first polish I have for you is My Favorite Ornament, a very pale, cool toned gold glitter in a clear base. I's buildable on it's own so I don't think it's necessary to use another base color, I'm wearing three coats in the pictures but thought it looked fine after two as well. 
The formula was good, I had no problems with it. It's hungry for top coat though. I used one coat of Nail Pattern Boldness Glitter Food and one coat of Cult Nails Wicked Fast, but a couple hours later I had a gritty surface once again.

31 kommentarer:

 1. Ser fint ut. Är riktigt sugen på att ge mig på julkollektionen men har ett gäng San Francisco kvar. Kanske ska ta och blanda upp det lite. :)

  SvaraRadera
 2. Jättefint! Jag väntar hem en flaska av det här, det ska bli spännande att prova, :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar den lika mycket som jag gör! :-)

   Radera
 3. Jag gillar det. Just nu är jag rätt insnöad på finkorniga glitterlack så dig ligger rätt i tiden.
  Fråga om glitter food (kan förstås googla men eftersom jag precis använt det och lacket håller på att torka så..) Jag la första glitter food och sedan SV. Är det så det ska användas? Eller SV först och sen GF och så SV igen? Premiär för mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt för sent svar, du har säkert redan hittat det på annat håll. Men först GF och sen SV. GF torkar ju lite matt så du behöver ett annat topplack för att få glans. :-)

   Radera
 4. Jag gillar det. Just nu är jag rätt insnöad på finkorniga glitterlack så dig ligger rätt i tiden.
  Fråga om glitter food (kan förstås googla men eftersom jag precis använt det och lacket håller på att torka så..) Jag la första glitter food och sedan SV. Är det så det ska användas? Eller SV först och sen GF och så SV igen? Premiär för mig

  SvaraRadera
 5. Det här gillar jag massor! Svalt guld eller vad man ska säga funkar bra mot min hudton. Är det likt Essie Beyond Cosy kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en färg jag gillar på mig själv också. Jag har ju tyvärr inte Beyond Cozy så jag kan inte säga hur lika de är.

   Radera
 6. Jag ska önska mig detta lack i julklapp tror jag för wow wow wow vad jag blev förtjust i den av dina bilder!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra! Det är en jättefin nyans som känns elegant. :-)

   Radera
 7. Jag älskar detta! Det är det enda jag hittills bestämt mig för att jag MÅSTE ha från julkollektionen. Kul att du börjat swatcha dem, ser fram emot resten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ska bli kul att testa allihopa, tycker ju faktiskt att alla verkar fina. :-)

   Radera
 8. vackert! jag har nosat på det men inte tagit steget fullt ut än. Började ju bakifrån, med det jag trodde skulle vara "fulast". Har blivit himla överraskad då jag gillat alla lack jag provat så här långt... :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vad kul! Jag har ju känt på mig att jag kommer gilla allihopa, får se om det håller hela vägen. :-)

   Radera
 9. Ser vackert ut. Och måste ha passat utmärkt på ett bröllop:)

  SvaraRadera
 10. *gäsp*
  Haha, jag gäspade faktiskt på riktigt! :P
  Men njae, alltså jag är inte så tagen som de andra verkar vara ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är kanske inte din grej. Jag gillar det. :-)

   Radera
 11. Ser riktigt fint ut! Fast jag tycker det är lite jobbigt med såna där top coat eaters ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju skönare med lack som inte äter överlack som om det inte fanns en morgondag, helt klart. :-)

   Radera
 12. Lite uttråkad tittar jag på bilderna här… tack för att du ”orkar” visa och hålla gajsten uppe. Lacket är det väl inget fel på i och för sig, men vi har ju sett detta i otaliga versioner senaste tiden. Något liknande fanns med i både i kollektionen för Bond, Bond Girls, San Fransisco- och Muppet Show. *GÄSP* Det är mycket begränsat användningsområde och ofta skirt när det väl sitter på naglen. Kom igen nu OPI och visa oss lite variation! Själva färgen känns lite ”dyngig” och inte så ren. Jag skulle vilja säga att det är värt en 2:a på en 5-gradig skala… och då ger jag den mest högt betyg för att du är så entusiastisk.

  Kram Marai

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, jag håller inte alls med dig här. Jag tycker inte att OPI släppt något liknande i någon av kollektionerna du nämner? Och vad gäller användningsområdet så tycker jag det här är ett lack man kan använda när som helst, men det är ju förstås en personlig smaksak. Jag tycker inte heller att den upplevs som skir på nageln, däremot ser glitterlack ofta mer skira ut på bild än vad de upplevs i verkligheten.

   Men du har såklart rätt till din åsikt, Maria. Ha en fin dag! :-)

   Radera
 13. Hmmm... Rent spontant känns det lite blekt. Men det kanske blir ett köp ändå. Ibland känner man ju för blekt. Det är ju elegant med en mer subdued nyans som denna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar ju blekheten i deta, för precis som du skriver så känns det elegant. :-)

   Radera
 14. Svar
  1. Visst gör det, tycker det är superfint!

   Radera
 15. Vackert men inget för mig, alldeles för lat för att lacka med femtioelva lager topplack. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om man vill ha en slät yta så får man fylla på med jämna mellanrum. Själv orkar jag inte, utan får leva med att det blir knottrigt igen. :-)

   Radera
 16. Tycker om det här. Vackert, diskret, men ändå så mycket bling bling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så upplever jag det också! :-)

   Radera

Kommentera gärna!