torsdag 28 februari 2013

Depend #2058 Sheer Violet

Depend #2058 Sheer Violet från Mirage-kollektionen är ett blekt silverlila foillack som även gnistrar lite i ljusblått och ljusrosa. Låter ju tjusigt, men nej, det här är inget som faller mig i smaken. Det känns blekt och omodernt.




 Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt. Formulan var helt utan anmärkning.

Mitt betyg: 2/5

Depend #2058 Sheer Violet is a pale lilac foil that also has some sparkles in light blue and light pink. Sounds nice, doesn't it? I'm not impressed though. It's too pale and feels a bit dated to me. 
Nothing wrong with the formula though, it covers in three coats.

onsdag 27 februari 2013

Butter London Wallis

Butter London Wallis är en himla trevlig bekantskap. Det ser förtjusande ut i flaskan, men är ännu vackrare på nageln. Av någon outgrundlig anledning har det blivit liggande i arkivet sedan i höstas, men nu är det på tiden att också det här inlägget får se dagens ljus.

Wallis är olivgrönt med massor av skimmer i guld och grönt. Det släpptes hösten 2011 och om du gillar den här sortens färger så är det väl värt investeringen.





Jag har tre ganska tunna lager på bilderna, men jag skulle tro att man kan klara sig med två flödigare lager också. Formulan var som en dröm.

Mitt betyg: 5/5

Butter London Wallis was released in the fall of 2011. It's a stunning olive green with lots of gold and green shimmer. I'm wearing three thin coats in the pictures, but I think you could get away with two thicker ones as well. The formula was just perfect.

tisdag 26 februari 2013

OPI Vant To Bite My Neck?

Jag är inte vidare nöjd med dessa bilder, men ni får se dem ändå. OPI Vant To Bite My Neck? är ett blåbaserat, mörklila krämlack. Inte något som får min puls att höjas, men helt okej. Ett mellanlack enligt mig, men för den som är mer förtjust i lila krämlack så är det säkert en höjdare.



Jag har inga anmärkningar på formulan. Den är kalasbra, helt enkelt. Täcker med två lager.

Mitt betyg:
3/5


OPI Vant To Bite My Neck? from the Euro Centrale collection is a dark purple creme. I'm not a huge fan of dark purple cremes, but this one is pretty nice. It doesn't make my heart race or anything, but it's nice. Very shiny even without a top coat.

The formula was great and it covers in two coats.

måndag 25 februari 2013

Isadora Bella Vita

Efter en tyst helg är jag tillbaka igen. Jag har haft det urmysigt, men varit så sinnessjukt trött. På riktigt, jag har vaknat om morgnarna och varit helt sänkt! Hade behövt en ledig dag till. Eller en vecka.

Nåja, vi börjar veckan ett vårlack från Isadora, det ljuslila krämlacket Bella Vita. Tjusigt värre!



 Formulan var kanonbra och täcker med två lager. Här finns ingenting att klaga på.

Mitt betyg: 4/5

Isadora Bella Vita is a lilac creme. Very pretty and spring appropriate. Great formula that covers in two coats. Thumbs up! I have nothing to complain about.

fredag 22 februari 2013

Depend #2052 Black Gold

Min kamera ville inte riktigt fokusera på Depend #2052 Black Gold så bilderna blev inget vidare. Det rör sig i alla fall om en svart, eller möjligtvis mörkbrun, bas med massor av grovt guldskimmer.

Det här var det lack från Mirage-kollektionen som jag kände mig mest nyfiken på när utskicket landade hemma hos mig.

 
Tyvärr så tycker jag inte att Black Gold ter sig särskilt smickrande på mig. Vissa lack i den här mörka färgskalan får mina händer att åldras, tycker jag. Är det någon som känner igen sig i den känslan?

Två lager täcker helt. Formulan är något tjock, men lätt att lacka med. 


Mitt betyg: 3/5

Mirage-kollektionen ska finnas i butik från och med nästa vecka. 

Depend #2052 Black Gold will be released with the Mirage collection next week. It's a black, or perhaps dark brown, base with lots of gold shimmer. This was the one I felt most excited about when I got the collection, but unfortunately I don't like it all that much on me. I think some really dark polishes makes my hands look old? This one does. 
The formula was nice and it covers in two coats.

torsdag 21 februari 2013

Orly Elation Generation

Orly Elation Generation från vårkollektionen Hope & Freedom Fest är en riktig sötnos. En snygg mellanrosa jelly med prismatiskt mikroglitter. Riktigt tjusigt och det kommer säkert att bli en av kollektionens storsäljare i och med att det är en ganska "safe" färg, men så har man det prismatiska glittret som en liten twist i det hela.




Formulan är ganska tjock, men inte så att det ställer till det under lackningen utan här pratar vi helt smärtfri applicering. Tre lager ger i princip full täckning. Om man tittar riktigt, riktigt noga kan man ana lite VNL, men det är inget jag själv tänkte på faktiskt.

Mitt betyg: 4/5

 Orly Elation Generation from the Hope & Freedom Fest collection is a medium pink jelly wiht prismatic micro glitter. This such a pretty and flattering shade, I think. 
The formula was thick, but very easy to work with. Three coats gave me pretty much full coverage, but you can spot some VNL if you look really, really close.

onsdag 20 februari 2013

OPI DS Luxurious

OPI DS Luxurious släpptes i höstas, tillsammans med det röda Indulgence. Indulgence vann mitt hjärta och det gör även Luxurious. Det är ett otroligt vackert mörkorange lack med massvis med guldskimmer. Färgen är härligt lysande och jag fick en riktig energikick av att bära det.




 Formulan är fantastiskt bra, lagom tjock och lättkontrollerad. Tre lager gav mig full täckning.

Mitt betyg: 5/5

OPI DS Luxurious is an amazing dark orange with lots and lots of gold shimmer. The color is really saturated and has tons of depth. Superb formula that covers in three coats.

tisdag 19 februari 2013

Pretty & Polished Hameau

Det här har jag burit i snart fyra dagar och jag är inte trött på det ännu! Pretty & Polished Hameau är en beigetonad krämbas med småttigt glitter i grönt och lila. Det gröna glittret är runt och det lila är hexagoner. Riktigt, riktigt vackert! 


 
 Hameau lyckas med konststycket att se både edgy och vilsamt ut på samma gång. Jag älskar glittren i grönt och lila, färgerna passar ypperligt tillsammans. Och den beiga basen gör att det känns ganska sofistikerat trots allt.

Visst ser det lite ut som äggskal? Vilken fågelart som lägger ägg vars skal liknar detta vet jag inte,  men det måste vara någon spännande, tropisk pippi.

Formulan var åt det tunnare hållet och lätt att lacka med. Jag var rädd att det skulle vara skirt, men två lager täckte helt.

Mitt betyg: 5/5

I've worn Pretty & Polished Hameau for almost four days now and I'm not tired of it yet. It has a sophisticated beige creme base and then small, purple hex glitter and small, green round glitter. I just love how it looks, it makes me think of egg shells. 
The formula is on the thin side and easy to work with. I thought it might be sheer, but it turns out it covers in two coats.

måndag 18 februari 2013

OPI Can't Find My Czechbook

Det blev inget blogginlägg igår. Jag har inget annat att skylla på än att jag roade mig med att bara ha en alldeles fantastiskt förträfflig söndag som avslutades med dubbla desserter - banana split OCH key lime pie. Varför inte liksom?

Men nu är det måndag och inte bara det, utan Mrs Datas blå måndag. Jag tänkte visa er OPI Can't Find My Czechbook från vårkollektionen Euro Centrale. Bilderna är inte helt överensstämmande med verkligheten, det innehåller någon droppe grönt som kameran inte ville fånga. En lugn och dämpad blå som drar något mot grönt, alltså.




Formulan var ganska tunn, men lätt att kontrollera. Tre lager gav mig full täckning.

Mitt betyg: 4/5

Och jag ber om ursäkt för pekfingernageln, den ser ju för jäklig ut. Den gick av och det ganska långt ner så jag har inte kunnat fila ner den helt. Tänkte jag skulle swatcha på högerhanden i stället, men då hände samma sak med högerhandens långfingernagel. Så kan det gå.

My pictures of OPI Can't Find My Czechbook aren't a hundred percent color accurate. It has a slight green tone that my camera didn't capture. It's a dusty, light blue creme that's had one or two drops of green added to it. A great color for spring!
The formula is quite thin, but easy to control while applying it. Three coats gave me complete coverage.

lördag 16 februari 2013

OPI Oz, The Great and Powerful - flaskbilder

I går fick jag hem årets soft shades kollektion från OPI. I år är det ett samarbete med den kommande Disney-filmen Oz, The Great and Powerful. Kollektionen består av sju lack, men jag har bara fått hem sex av dem. Det som saknas är ett liquid sands-lack i en ny färg, bronsbruna What Wizardry is This? Jag vet inte om det betyder att just det lacket inte kommer släppas i Sverige eller om det är så att OPI Sverige inte fått hem den färgen ännu.



Mest sugen känner jag mig på Lights of Emerald City, som består av stora fyrkantiga glitter; vita och iridiserande, i en ofärgad bas, och det lite beiga Glints of Glinda.

Swatches kommer så fort jag hinner, men hjälp vad jag har lack att swatcha hemma!

Vad tycker ni om dessa?

Och jo, jag är en slarvmaja som tappat bort infon som medföljde paketet så jag vet inte när kollektionen släpps i butik. Uppdaterar så fort jag vet!

Yesterday I received the new soft shades collection, Oz, The Great and Powerful, from OPI.

fredag 15 februari 2013

Depend #2057 Beaming Berry

Depend #2057 Beaming Berry är ett cerisefärgat lack i en finish jag tycker är svår att definiera. Jag tycker inte att den känns som en äkta foil. Men det är ju inte heller ett skimmerlack. Kanske får jag klassificera det som ett mes-foil. Det är liksom småfoiligt.






Formulan var bra och den täcker med tre lager.

Jag vet inte varför, men jag föll inte riktigt för detta färgen. Färgen är ju fin och det är inget fel på finishen, men det känns liksom lite tråkigt. Jag avslutade med ett lager Seche Vite, men ytan känns ändå lite småmatt. Kanske är det det som stör mig?

Mitt betyg: 3/5

Mirage-lacken kommer att kosta 39 kr/styck när de släpps vecka 9 och jag tycker faktiskt inte att prishöjningen känns motiverad. Varför ska de här vara dyrare? Det skulle jag bra gärna vilja veta.

Vad tycker ni om detta?

Depend #2057 Beaming Berry is a fuchsia with a finish that I find a bit hard to define. Many define it as foil, but it doesn't feel like a true foil to me. It's not a shimmer either. Maybe it's foil light? 
The formula is nice and it covers in three coats. 
The color is pretty enough and there's nothing really wrong with the finish, but for some reason this just doesn't do it for me. I find it a bit boring. Maybe it's due to the fact that the finish is a little dull even after a coat of Seche Vite?

torsdag 14 februari 2013

Pretty & Polished I'm Not a Banana!

Först ut att testas av lacken från Pretty & Polished fick bli det som jag skyller hela beställningen på. Tokroliga I'm Not a Banana. Stora svarta och vita hexagoner och så små vita hexagoner i en skir, gul jellybas. 

Jag ville behålla den lite genomskinliga jellykänslan så jag lade två lager ovanpå Nubar Hot Yellow, som är en gul jelly. 


 
 Formulan var tjock och för att få glittren där jag ville ha dem så fick jag liksom "dutta" på lacket på nageln. Inte helt smidigt.

Slutresultatet är inte vackert, men roligt. Vackert var å andra sidan inget jag hade förväntat mig, det här lacket beställdes enkom för att det såg så roligt ut och för att jag har sinnessjukt svårt att motstå gult. På lite håll fick det mig att tänka på något gult fruktkött med svarta kärnor. Kanske inte den look man normalt sett är ute efter att skapa, haha.

Det gav mig inte direkt några komplimanger (men en manlig kollega utbrast "men Anne, vad är det du har på naglarna?!"), men jag älskar det för att det är så knäppt. Men vackert? Inte direkt.

Mitt betyg: 4/5

Pretty & Polished I'm Not a Banana! is a yellow jelly base with large black and white hex glitter and small, white hex glitter. I wanted to keep the squishy jelly feeling so I put two coats on top of Nubar Hot Yellow, which is a yellow jelly. 
The formula is thick and to get the glitters somewhat where I wanted them I had to dab the polish onto the nails. 
The result is more fun than pretty, which I don't mind since fun was what I expected.

onsdag 13 februari 2013

BB Couture Iced Olive

I dag är det Karins gröna onsdag och jag visar er ett lack från BB Couture. Iced Olive är en lite murrig mellangrön med fint guldskimmer. Ett av BB Coutures mest kända lack, tycker jag nog att man kan säga. Jag har sjukt nog haft detta i min samling i en 2-3 år, men det här är första gången jag testat det. Vissa lack, de som står allra längst bak i min låda med otestade lack, drabbas av detta oförtjänta öde.

Det är i alla fall ett oemotståndligt vackert lack. Jag älskar det! Tror faktiskt det kvalar in på topp 10-listan över gröna lack. Eller topp 20 i alla fall, haha. Det finns ju så många gröna skönheter.




Formulan var ganska typisk för BB Couture. Tunn på gränsen till vattnig och rinnig. Antalet lager har jag faktiskt glömt, men det är två eller tre.

Mitt betyg: 4/5

Am I completely wrong if I describe BB Couture Iced Olive as one of their classic shades? I don't think so. It's a gorgeous, gorgeous medium green, slightly muted, and with pretty gold shimmer. I love it so much! 
Typical BB Couture formula. Very thin, almost water-y, and runny. I have forgotten how many coats this is, it's two or three.

tisdag 12 februari 2013

Orly Coachella Dweller

Igår visade jag fina High on Hope från Orlys vårkollektion Hope & Freedom Fest, i dag har turen kommit till fina avokadogröna Coachella Dweller. En mjuk och härlig grön som passar perfekt när våren nalkas. Eller nalkas och nalkas, jag försöker i alla fall intala mig att den närmar sig. 




Formulan var ganska rinnig, men inte fullt så rinnig som High on Hope. Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt, men det är möjligt att man klarar sig med två om man kör på lite tjockare lager.

Mitt betyg: 4/5 

Orly Coachella Dweller from the Hope & Freedom Fest collection is a light avocado green creme. Very pretty and spring appropriate! The formula was slightly runny, but not as runny as High on Hope. This is three coats.

måndag 11 februari 2013

Orly High on Hope

Ny vecka igen och det innebär att det är Mrs Datas blå måndag. Mitt bidrag är Orly High on Hope från deras vårkollektion Hope & Freedom Fest.

High on Hope är ett tealblått lack med rosa skimmer. I vissa ljus ser det ut som att basen är blålila, men för det mesta syns det att den är tealblå. Ett vansinnigt vackert lack, men tyvärr fotade jag det under gräsliga omständigheter så det blev bara två bilder som funkar att publicera. 



Formulan var dessvärre extremt tunn och rinnig så appliceringen var knepig. Som tur var krävdes bara två lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 4/5

High on Hope känns inte som ett klassiskt vårlack, utan snarare som ett höstlack. Men vad gör det? Jag är ett fan av våriga och somriga färger i höst- och vinterkollektioner och tvärtom. Jag rekommenderar detta varmt, men man får vara beredd på att utrusta sig med lite extra tålamod när man ska lacka med det.

Orly High on Hope is a gorgeous teal with pink shimmer. It was released with the Hope & Freedom Fest collection. The formula wasn't the best, very thin and runny. It covers with two coats.

söndag 10 februari 2013

Nya flaskor

Ledsen för att det varit så tyst här i helgen. I går var jag på bröllop och hann inte med att blogga.

I fredags hämtade jag ut två paket med fina lack, ett från Llarowe och ett från Nailmail. Nailmail-paketet innehöll två lack från Glitter Gal som varit restade. Och alla lacken är superfina. Se bara!



Hare Atolla har jag trånat efter sen jag såg det hos Alizarine. Pahlish Toxic & Timeless var jag tvungen att skaffa efter att ha sett det hos One Inch Nails. Det är farligt att läsa lackbloggar, man blir så fattig!

Visst ser de fina ut?

fredag 8 februari 2013

Jade Vermelho Surreal

I dag är det Skimmerskuggans holofredag igen - hurra!


Jade Vermelho Surreal är ett av de lack jag trånat allra mest efter under min karriär som lacknörd. Jag såg det för första gången hos Sminkan och blev förtrollad. Var tvungen att ha det! Det tog ett tag innan jag lyckades lägga vantarna på det, men det var värt väntan. För det här är galet vackert!

Rött med en kopparton och scattered holo som bildar ljuvliga regnbågar. 




Formulan är kanonbra och täcker med tre lager.

Mitt betyg: 5/5

Jade Vermelho Surreal is one of my biggest lemmings of all times. I don't think I've ever craved another polish like I craved this one. So happy I got my hands on it! It's a gorgeous red that has a slight copper tone to it. Shattered holo that creates very pretty rainbows. 
The formula is great and covers in three coats.