torsdag 30 juni 2016

Hett tips! Sephora Instant nail polish remover for glitter


I dag visar jag inget lack utan delar i stället med mig av ett riktigt bra produkttips! Sephora Instant nail polish remover for glitter (långt namn, jag vet) är något så fiffigt som en pullburk (har för mig att det var HelenaLipgloss Bitch som myntade detta eminenta begrepp, men jag kan komma ihåg fel) för glitterlack.

Den här fiffiga lilla burken var en av finalisterna i Daisy Beauty Awards nagelkategori förra året och den vann snabbt mitt hjärta. För den funkar ypperligt! Bara snabbt ner med fingertoppen, vänta några sekunder och så dra nageln mot den lite ruggade svampen så åker allt glitter av. Det hela går faktiskt snabbare än att ta bort ett vanligt lack med bomullspads och remover. Grymt!

Jag har använt denna när jag velat bära ett glitterlack och känna mig säker på att manikyren håller ordentligt, som när jag ska på fest eller ut på krogen eller på något event eller liknande. Då vågar jag inte använda de "peel off"-baser som finns eftersom de ibland har en tendens att hålla dåligt, rätt som det är ramlar lacket av något finger. Då kör jag i stället på ett vanligt baslack och så tar jag enkelt bort lacket med denna burk när jag vill lacka om. Enda anledningen till att jag inte använder den här varje gång jag burit glitterlack är helt enkelt att jag vill "spara på den".

Priset är 95 kr. Min burk har gjort sitt nu, men jag ska köpa en ny så fort jag har vägarna förbi Sephora.

Today I want to share a favorite product with you. Sephora Instant nail polish remover for glitter is such a simple, but clever, little thing. This makes glitter removal so easy! You just dip your nail into the jar, keep it in there for a few seconds, then drag your nail against the textured sponge and pull it out - and the glitter is gone. It's actually quicker than removing a non-glitter polish with remover and cotton pads. This is now my go-to product when I want to wear glitter polish, but don't want to use a peel-off base because I want to be sure my mani lasts for as long as I want it to (when I use peel-off bases I sometimes experience the nail polish suddenly falling off), like when I'm going to a party, or out with friends. In Sweden the price is 95 SEK.

onsdag 29 juni 2016

YSL - Peace Green

Dagens manikyr är ett bidrag till Karins gröna onsdag och ett mycket vackert sådant. Dessvärre är det slarvigt målat, men ni får stå ut. Lacket är YSL Peace Green från årets vårkollektion. Jag är normalt sett inte alls intresserad av "high end"-märken som YSL men det här var jag bara tvungen att ha. Det är en mjukt mintig grön med rosa skimmer. Helt unik i min samling och verkligen ljuvligt!



 Formulan var bra, men inte perfekt. Jag tyckte den var något rinnig. Jag har sett på andra bloggar att vissa klarat sig med två lager, men jag behövde tre för att det skulle täcka tillräckligt.

Mitt bidrag: 4/5


I'm normally not interested in high end brands, but when I saw Peace Green from YSL I had to have it. It's a soft, minty green with pink shimmer. So unique and so pretty! The formula was good, but a little runny. I did three coats.

tisdag 28 juni 2016

Native War Paints - Canary Yellow

Dagens lack är en riktig glading, ett riktigt härligt sommarlack! Native War Paints Canary Yellow är lysande neongult med en liten överraskning - diskret violett skimmer. Ja, det är väldigt diskret, det går att skymta i solljus, men annars är det inget man tänker på. Mina bilder är dessvärre inte tagna i solljus så det syns inte på bilderna, men finns alltså där.

Neoner alltså. Jag får aldrig nog.



 Canary Yellow släpptes med kollektionen Mrs. White's Neon Brites. Gillar man neoner rekommenderar jag er verkligen att spana in Native War Paints, de har flera neonkollektioner. Jag skulle kunna shoppa mig fördärvad där, men nej, min ekonomi ger inte utrymme för sådan lyx just nu. Nåja, jag njuter av de jag skaffat mig i alla fall.

Formulan är ganska skir, jag har tre lager på bilderna och då har jag fortfarande lite VNL Det är i alla fall tre lättmålade lager.

Mitt betyg: 4/5

Native War Paints Canary Yellow is a super bright neon yellow with violet shimmer. The shimmer is very subtle, pretty much only visible in sunlight, but it still adds something new and exciting to this neon yellow. I took my pictures in the shade so you can't see the shimmer, but it's there. The formula is a little sheer, I still have a little VNL after three coats, but they were three easily applied coats. I'm such a sucker for neons! Wish I could get all of the NWP neons (they have many!), but being on maternity leave, my wallet doesn't really allow for any splurging at the moment. Oh well, I'll enjoy the few ones I have. :-)

söndag 26 juni 2016

OPI - I'm Getting a Tan-gerine

Wohoo, min pekfingernagel har äntligen vuxit ut tillräckligt för att jag ska våga visa den igen. Den, och alla andra naglar, är just nu iklädda OPI I'm Getting a Tan-gerine från Retro Summer-kollektionen. En färg jag var något tveksam till om jag skulle gilla när jag såg den i flaskan. Det är en mjuk pastellorange. Huruvida det här ser bra ut eller ej är nog en hudtonsfråga. Jag tycker det ser helt okej ut på mig nu när jag fått lite färg. Mot min normalbleka hud hade det nog sett mindre skoj ut.

Jag är inte helt såld på det, det kan jag säga, det är snarare så att jag verkligen gillar det i vissa ljusförhållanden medan jag känner mig betydligt mer tveksam i andra.




De första två lagren blev strimmiga och ojämna, men ett tredje lager jämnade ut det hela. Inte den roligaste formulan alltså.

Mitt betyg: 3/5

Vad tycker ni om I'm Getting a Tan-gerine?


My broken index fingernail has finally grown out enough for me to start swatching again. Right now I'm wearing OPI I'm Getting a Tan-gerine from the Retro Summer collection. A soft pastel orange, that I wasn't sure of when I saw it in the bottle. I think it looks decent on me now that my hands have gotten a little tanned. I can't say I love it though, I thinks it's pretty in some lightings, but feel more hesitant about it in others.

onsdag 22 juni 2016

Nyhet: CND Creative Play

Igår hämtade jag ut ett pressutskick med en rolig nyhet från CND. CND Creative Play är ett traditionellt nagellack, alltså inte en gelhybrid som deras Vinylux-serie. Det finns 80 färger i tio olika finishes och i serien finns också ett baslack och ett topplack. 

Nagellacken är "7-free" vilket innebär att de inte innehåller toluen, DBP, formaldehyd, formaldehyd resin, kamfer, xylen och metyletylketon.

Lacken kostar 95 kr/13,5 ml. Ett riktigt bra pris! 

Jag har fått hem två färger att testa, samt bas- och topplacket.






En riktigt rolig nyhet tycker jag. Jag personligen tilltalas mer av vanliga lack än gelhybrider eftersom jag inte strävar efter att bära samma lack så länge som möjligt utan gärna byter lack så ofta jag har möjlighet.

Received two sampleas of the new CND Creative Play polishes, and the base- and top coat. These are "7-free", meaning they don't contain toluene, DBP, formaldehyde, formaldehyde resin, camphor, methyl ethyl ketone or xylene. Looking forward to trying these since I'm personally more interested in "ordinary" nail polish than gel hybrid systems.

onsdag 15 juni 2016

OPI Washington DC + Infinite Shine

Igår var jag på pressträff för OPI och det presenterades flera olika nyheter. Vi börjar med det som jag personligen tycker är mest spännande - höstkollektionen Washington DC som är ett samarbete med skådespelerskan Kerry Washington (mest känd från rollen som Liv i tv-serien "Scandal"). Att det är just maktens högkvarter Washington DC som får stå som bakgrund för höstkollektionen är inte så konstigt med tanken på det kommande amerikanska valet.

Kollektionen innehåller 15 nyanser i höstigt fina färger. Och inte mindre än två gröna skönheter!






Mina personliga förhandsfavoriter är Suzi - The First Lady of Nails, Never a Dulles Moment och Yank My Doodle.

Den andra nyheten som presenterades var att OPI lanserar Infinite Shine i Sverige. Infinite Shine är OPI:s gelhybrid-serie, den har funnits ett tag i USA, men kommer nu alltså till Sverige. Systemet består av nagellack och bas- och topplack. Infinite Shine ska ge en högglansig manikyr som håller i 7-10 dagar.

Infinite Shine finns i mer än 120 färger, jag fick med mig sex stycken för testning.





Priset för Infinite Shine-lacken och bas- och topplacket är 179 kr/st. De kommer i butik och till salonger under sommaren. Kicks kommer att ta in dem under hösten.

Hm, kanske vore det på sin plats med ett ordenligt test av alla gelhybrider vi ser numera? Ska fundera på om jag kan få till något sådant inom en snar framtid. 

En tredje och sista nyhet är att OPI lanserar två nya topplack. Tydligen är just topplack den nagelprodukt som ökar mest i försäljning, allt fler inser fördelarna med topplack.



De två nya topplacken är Brilliant och Plumpig. Brilliant ska ge en högglansig manikyr och Plumping en gel-liknande finish. Det ska bli spännande att testa dessa, jag hoppas de torkar snabbt för annars är de inget för mig. Finns det någon som har tid att vänta i evigheter på att topplacket ska härda? Alla överlack borde vara snabbtorkande!

Ser ni något ni gillar?

Yesterday I attended a press meeting for OPI where several news were presented. The upcoming fall collection Washington DC looks amazing (two greens - yay!), the Infinite Shine series is finally coming to Sweden and OPI is releasing two new top coats- Brilliant and Plumping.

Native War Paints - Bird's Nest In the Mail Box

Min avbrutna nagel var inte så illa däran som jag trodde, jag kommer nog kunna fortsätta swatcha i början av nästa vecka. Som tur var har jag ett par inlägg på lut tills dess i alla fall.

Dagens lack sparade jag till i dag för att kunna vara med på Karins gröna onsdag. Och det är en riktig snygging, jag är så otroligt förtjust i detta! Jag lackade med det i fredags och när jag lackade om naglarna i tisdags var jag tvungen att använda det igen med detsamma. Lacket jag pratar om är Bird's Nest In the Mail Box från indiemärket Native War Paints. Det släpptes med kollektionen Colors! och har en otroligt vacker grön nyans som jag tycker är svår att beskriva. Den har något lite mintigt över sig utan att för den sakens skull vara mintgrön. Dessutom har den vackert guldskimmer. Japp, jag är kär så det förslår i detta! Lacken i kollektionen Colors! beskrivs som neonpasteller. Jag tycker dock inte att den är tillräckligt lysande för att vara en neon, men nog är det en otroligt glad, knallig och härlig färg!






Formulan var mycket trevlig och lättlackad. Det täcker med 2-3 lager, jag har tre på bilderna.

Mitt betyg: 5/5

Åh, jag har verkligeni nte råd att köpa några lack just nu, men som jag skulle vilja lägga vantarna på hela den här kollektionen! Nåja, jag har i alla fall ett lack till från den att visa er, men det får bli en annan grön onsdag (för ja, det är också en grön fining)j.

Native War Paints - Bird's Nest In the Mail Box is the first polish from NWP that I've tried. This one was released with the Colors! collection and it's just the most stunning shade of green! I find it hard to describe, it has a slightly "minty" feel to it, but it's not a mint green. It also has this beautiful gold shimmer that just adds some extra awesome-ness to it. The formula was great and covers in 2-3 easy coats, I did three.

måndag 13 juni 2016

OPI Sailing & Nailing

Jomenvisst, jag har minsann lyckats bryta av en nagel igen. Att byta kläder på en trilskande Tuva är helt uppenbart inte riskfritt, jag lyckades på något sätt fastna med pekfingernageln i hennes babyjeans och slet upp ett jack i nageln. Eftersom jag inte har något lagningskit hemma och ingen tid att gå ut och shoppa så blev det till att fila ner alla naglar så långt det går.

Jag har två manikyrer att visa er innan det blir en liten paus i väntan på att nageln växer ut tillräckligt för att jag ska känna mig bekväm att visa mina naglar igen.

Dagens lack är i alla fall OPI Sailing & Nailing från Retro Summer-kollektionen. Ett krispigt himmelsblått krämlack. Inte unikt på något sätt, men riktigt snyggt.



 Formulan är tunn och blir lite ojämn. Bäst resultat får man om man försöker lacka med så få penseldrag som möjligt. Inget onödigt jamsande med penseln alltså. Jag har tre lager på bilderna.

Mitt betyg: 4/5


OPI Sailing & Nailing is the sky blue creme from the Retro Summer collection. Not a unique color, but very pretty. I love crispy blues like this one, I think they're so flattering. The formula was thin and applied a little streaky. The fewer brushstrokes you do, the better. I did three coats.

fredag 10 juni 2016

Essie Twill Seeker

De närmaste dagarna är fullspäckade med roliga händelser och jag vet inte om jag kommer hinna varken lacka naglarna eller blogga, men jag hoppas jag ska få till det. I dag fyller min kära sambo år så jag ska bland annat baka en tårta till honom och städa hela lägenheten så det är fint när han kommer hem.

Dagens lack är en riktig snygging, men dessvärre är jag inte alls nöjd med mina bilder, särskilt inte den första. Men nåja, jag har som sagt inte tid att vara kräsen, de får helt enkelt duga. Lacket är i alla fall det fabulösa Twill Seeker från Essies nya Gel Couture-serie. Mörkt, dammigt plommonlila med grönt skimmer! Ja, ni hör ju! 

Skimret syns tydligt i solljus och artificiellt ljus, i skugga syns det betydligt mindre, även om det inte är helt osynligt. Men i skuggan ser det mest ut som ett lila krämlack, även om det är ett fantastiskt snyggt sådant. Jag har uppskattat det under alla omständigheter, även när skimret inte synts så väl. Det är något med den dammigt lila nyansen, den känns höstmysig och jag tycker verkligen den är ursnygg på naglarna. Och ja, när det gröna skimret lyser i solen, då är det förstås förtrollande vackert.




Formulan var åt det tunnare hållet och lättkontrollerad. Jag trodde faktiskt att jag skulle behöva tre lager av det, men det räckte med två. Jag avslutade med det tillhörande topplacket, Gel Couture Top Coat.

Mitt betyg: 5/5

Lacken och topplacket kostar 149 kr/st och Essie utlovar att de ska ge en manikyr som håller i upp till 12 dagar. Jag har burit det i två dagar bara och hoppas få tid att lacka om senare i dag (fast det känns tveksamt) så jag kommer inte testa det löftet. Skulle jag låta det sitta i 12 dagar hade den här bloggen fått gå i pension och det vill jag inte.

Essie Twill Seeker is the first of the Gel Couture polishes to be tried. It's a dusty, dark plum with green shimmer. The shimmer is very visible in sunlight and artifical lighting, but harder to see in the shade. I love it in all lighting conditions though. There's something about the purple shade that I just love, it's very fall appropriate. And when the shimmer glows in the sun - wow! So pretty! The formula was on the thin side and easy to control. I thought I'd have to do three coats, but two was enough. I finished with a coat of Gel Couture Top Coat.

onsdag 8 juni 2016

ILNP Limelight

I dag är det grön onsdag hos Karin och jag tänkte visa ett lack jag bar förra veckan. ILNP Limelight släpptes med julkollektionen 2015 och består av ljusgröna, metalliska flakies med prismatiskt glitter. Finishen är densamma som lacken i KBShimmers Birthstone-kollektion.

Himla tjusigt och otroligt glittrigt!





Jag har visst glömt att skriva ned hur många lager jag lackade, men jag tror att det är tre lager på bilderna. Formulan var mycket lättlackad och trevlig. Flakesen är ju platta så ytan blir slät utan en massa topplack, jag har avslutat med ett lager Essie Gel Setter.

Mitt betyg: 4/5

ILNP Limelight was released with the Holiday 2015 collection. It's a light green metallic flakie with holo. It's very sparkly and oh so beautiful! The formula was great, very smooth and easy to apply. I forgot to take notes on how many coats I did, but I think it was three. The flakes are flat so you have a smooth surface without adding several coats of top coat, I finished with one coat of Essie Gel Setter.

tisdag 7 juni 2016

CND Vinylux Desert Poppy

I dag tar vi oss en titt på ett lack från CND Vinylux sommarkollektion Flirtation. Desert Poppy är mjukt korallorange med finmalet silverskimmer. Skimret är inte särskilt framträdande på nageln, men bidrar med lite lyster. Hur som helst, ett riktigt fint sommarlack! En färg som nog tilltalar många. Knallig, men ändå ganska mjuk.

 
 Formulan var tunn och lättkontrollerad. Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 4/5

CND Vinylux Desert Poppy is part of the summer collection Flirtation. It's a cute coral orange with subtle silver shimmer. The silver shimmer isn't very visible on the nails, but adds a little lustre. It's a really nice color for summer! The formula was thin and easy to control. I'm wearing three coats in the pictures.

söndag 5 juni 2016

Golden Oldie Challenge: OPI Merry Midnight

Dags för veckans Goldie Oldie-inlägg! Veckans färg är lila så jag plockade fram OPI Merry Midnight från julkollektionen Holiday Wishes från 2009. En mörkt plommonlila jellybas med flakes som skiftar mellan röd, orange, gult och grönt (fast skiftningen syns mest i flaskan, på naglarna ser de mest röda ut) och iriserande microglitter. Supertjusigt verkligen!






Även om det här är släppt med en julkollektion så passar det utmärkt att bära på sommaren för det ser fantastiskt ut i solen med allt glitter.

Formulan är riktigt bra, tunn och lättkontrollerad. Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 4/5

fredag 3 juni 2016

ILNP Overnight Bag

Jag var fast besluten att vara med på inofficell holofredag hos Sminkan och Emma i dag, men det tog sin lilla tid innan jag fick tid att måla om naglarna. Jag bidrar i alla fall med det oändligt vackra ILNP Overnight Bag från förra årets höstkollektion. Jag har fått min flaska av min fina födelsedagsgrupp på Facebook och det är jag hemskt glad för. Det är en fantastiskt vacker, vampig rödtonad brun med massor av holografiskt skimmer. Det bildar inga regnbågar, men glittrar i regnbågens alla färger. Supertjusigt!






Jag brukar tycka att ILNP:s lack har bra formula, men denna var faktiskt inte helt lättlackad. Formulan är tunn på gränsen till vattnig och väldigt rinnig. Jag behövde tre lager för att det skulle bli jämnt och fint.

Mitt betyg: 4/5

ILNP Overnight Bag was released with the 2015 Fall collection. It's a gorgeous, vampy, red-leaning brown with holographic sparkle. Such a beautiful color! Application wasn't as good as I've come to expect from ILNP, this one was thin, almost watery, and pretty runny. I needed three coats for an even result.

torsdag 2 juni 2016

OPI Flip Flops & Crop Tops

OPI Flip Flops & Crop Tops är det första lacket ut från Retro Summer-kollektionen. En riktigt härlig barbierosa! Jag älskar såna här rosa, de gör mig glad! De är både barnsliga, lättsamma, feminina och roliga på samma gång.


Formulan var smidig och lättlackad. Jag körde på tre lager, men med lite flödigare lager klarar man sig säkert med två.

Mitt betyg: 4/5

Time to start swatching the Retro Summer collection from OPI. First out is Flip Flops & Crop Tops, a really cute barbie pink creme. I love pinks like this one! They're fun, slightly childish, easy going and feminine. The formula is smooth and easy, I used three coats, but if you do slightly thicker coats two would probably be enough.

onsdag 1 juni 2016

Bästa födelsedagspresenten!

Det blir ett sent inlägg i dag. Vaknade till en dag helt utan planer så hade tänkt blogga tidigare, men på något sätt har det varit full fart hela dagen ändå. Livet med liten bebis (som blev sex månader i söndags, så så himla liten är hon inte längre)!

Jag måste i alla fall visa en av födelsedagspresenterna jag fick i måndags. Jag har velat ha vårlacken från YSL ända sedan jag först såg dem i någon blogg. Har inte hittat dem på någon svensk webbshop och inte heller över disk någonstans. Men när sambon var i Skottland i helgen hittade han båda två på flygplatsen i Edinburgh. Yay! Nu är både Peace Green och Love Pink mina! För er som inte läst om dessa hajpade skapelser tidigare så är Peace Green alltså mintgrön med rosa skimmer och Love Pink är varmt rosa med guldskimmer. Så tjusiga!

Have to show you one of my birthday gifts! My boyfriend got me the two spring lacquers from YSL that I've been dying to get my hands on! So happy that they're finally mine! :-)