måndag 28 mars 2016

Det blir visst en liten paus...

... eftersom jag råkade sätta en kniv i pekfingernageln när jag hackade grönsaker i torsdags. Den har gått av lite längre ned än önskvärt, men det är inte så farligt som jag först trodde. Gissningsvis tar det max två veckor innan den vuxit ut nog för att jag ska vilja swatcha igen. Tills dess ägnar jag mig åt att skämma bort mina naglar med massor av nagelolja. :-)

I accidently cut my index finger nail with a knife when chopping vegetables so I'm taking a short break from the blog til it has grown out properly. I don't think it will take more than two weeks, it's not as bad as I first thought it was. See you soon! :-)

torsdag 24 mars 2016

KBShimmer Vicious Circles

Åh, jag är så pepp på påskhelg! Det ska bli så mysigt att hänga med min lilla familj i flera dagar! I kväll startar vi helgen med lite extra god mat här hemma - yay!

KBShimmer Vicious Circles släpptes med höstkollektionen 2013. Jag har fått min flaska i present av fina Helena på Lacky Corner. Det är en otroligt läcker, saftig ljusröd jelly med prismatiskt cirkelglitter i flera olika storlekar. Jag tycker inte mina bilder gör det rättvisa alls, det är verkligen helt galet snyggt!


Formulan var mycket lättlackad och trevlig. Jag har tre lager på bilderna och då är det fortfarande inte helt täckande, men eftersom det är en jelly så är det föväntat och jag gillar den lilla genomskinligheten.

Mitt betyg: 5/5

 KBShimmer Vicious Circles is a gift from the lovely Helena over at Lacky Corner. It was released with the fall collection in 2013 and it's a lovely, juicy light red jelly with lots of prismatic circle glitter in different sizes. I don't think my pictures does it justice, it's so gorgeous! I love how squishy and shiny it is. The formula was awesome, this is three really easy coats.

onsdag 23 mars 2016

Essie Off Tropic

Här kommer bilder på helt nylackade naglar! Jag hann aldrig lacka om igår, men just nu sover Tuva så jag kastade mig över Essie Off Tropic. Tyvärr blev inte bilderna särskilt bra,  men de får duga.

Off Tropic är ett mörkgrönt krämlack. Någon nyans mörkare på nageln än vad det ser ut att vara i flaskan. Det här får nog klassas som "nästansvart", jag hade själv föredragit det någon nyans ljusare, men jag tycker ändå det är fint. Inte direkt en klassisk vårfärg, men sådana bjuder vårkollektionen på ändå, så det är bara skoj att de slänger in något mer oväntat också.





Jag tyckte det här var något mer svårlackat än Pool Side Service från samma kollektion, men jag misstänker att det snarare berodde på mitt slarviga underarbete än formulan. Två lager räcker för full täckning och det är väldigt glansigt även utan topplack.

Mitt betyg: 3/5

Off Tropic är mitt bidrag till Karins gröna onsdag. Yay - jag fick till ett inlägg! :-)

Essie Off Tropic is a dark green creme, slightly darker on the nails than in the bottle. It's pretty, but I would probably have liked it more if it had been a tad bit lighter. It's not a typical spring color, but the collection offers plenty of more spring appropriate colors so I think it's fun that they decided to do something a little less expected too. This is two coats.

tisdag 22 mars 2016

OPI She's a Bad Muffuletta!

OPI She's a Bad Muffuletta! är det sista lacket jag har att visa er från New Orleans-kollektionen, jag fick ju bara hem fyra lack från den kollektionen. När jag först såg detta i flaskan tyckte jag det såg fint, men kanske inte jättespeciellt, ut. Nu när jag testat det är jag kär! Det här kommer bli en sommarfavorit!

She's a Bad Muffuletta! är något av en kameleont, i vissa ljus är den mer rosa medan den i andra ljus känns som en röd som drar något åt rosa. Hur som helst är den galet snygg och lysande.


Jag lackade med den i söndags och bär den faktiskt fortfarande. Någon gång under dagen ska jag försöka få tid att lacka om till något grönt så jag kan vara med på grön onsdag. Formulan var väldigt krämig och bra och den täcker med två lager. 

Och just ja, jag var tvungen att googla på namnet för att förstå det. Muffuletta är en macka som är populär i New Orleans, gjord på ett italienskt bröd som bär samma namn. Två lack i den här kollektionen har alltså fått namn från mackor, haha. (Se Rich Girls & Po-boys)

Mitt betyg: 5/5 

When I saw OPI She's a Bad Muffuletta! in the bottle I thought it looked nice, but not that special. Now I've worn it since sunday and I'm in love! This is such a perfect, happy color for summer. It's a bit of a chameleon, leaning more pink in some lightings and more reddish in others. It's very bright and gorgeous! The formula was spot on and covers in two easy coats.

måndag 21 mars 2016

Essie Pool Side Service

Först ut att testas från Essies vårkollektion fick bli Pool Side Service. Jag bar det när jag var ute och åt med några kompisar och ville ha något som skulle matcha min gröna klänning på ett fint sätt och det gjorde det verkligen. Pool Side Service är ett dammigt blågrönt krämlack. Färgen är vacker och harmonisk. Är det inte konstigt? För några år sedan hade det här nog setts som en hyfsat vågad färg, men nu känner jag snarast att den är sofistikerad? Åtminstone i jämförelse med alla galna indielack. :-)



 Formulan var superbra! Mycket lättkontrollerad och trevlig. Jag körde på två lager, men det här går nog att få att täcka med bara ett lager, det är väldigt pigmenterat.

Mitt betyg: 4/5

Det här är mitt bidrag till Emelies blå måndag, titta in hos henne för fler blå manikyrer!


Essie Pool Side Service is the first polish to be tried from their spring collection. It's a dusty teal creme. A beautiful, harmonious shade. Isn't it funny? A few years ago this would probably have been considered quite an edgy color. Now I feel it's pretty sophisticated, especially in comparison with many of the creations released by the indie brands. The formula was great. Smooth and creamy. I used two coats, but you could definitely get by with one thicker coat, it's very pigmented.

fredag 18 mars 2016

KBShimmer Emerald

KBShimmer Emerald var tänkt att bli mitt bidrag till Karins gröna onsdag, men jag hann aldrig blogga upp det så det får bli veckans fredagslack i stället.

Emerald är förstås en del av Birthstone-kollektionen. Smaragden är månadsstenen för maj, min egen födelsedagsmånad. Det passar mig perfekt eftersom grönt nog är min absoluta favoritfärg.

Smaragdgrönt foilglitter och lite prismatiskt mikroglitter som pricken över i:et. Jag har både skugg- och solbilder på det åt er.





Otroligt glittrigt och tjusigt! :-)

Formulan var klockren! Precis lagom tjock och extremt lättkontrollerad. Två lager ger full täckning. Ett litet minus är att det missfärgade naglarna litegrann. Jag har varit med om värre missfärgningar, men ändå. Det är ju aldrig skoj.

Mitt betyg: 3/5

Trots att jag tycker det är fantastiskt vackert så får det nöja sig med ett mellanbetyg på grund av missfärgningen.

KBShimmer Emerald is another beauty from the Birthstone collection. An emerald green foil glitter with some prismatic micro glitter. I've got pictures taken both in the shade and in the sun for you so you can see how it looks in both. Love both the green shade and how super sparkly it is! The formula was very easy to apply, this is two extremely easy coats. Unfortunately it stained my nails a little. It's not the worst staining I've experienced, but still. Staining is always sad.

torsdag 17 mars 2016

OPI Small + Cute = Heart

OPI Small + Cute = heart (egentligen ska det vara en hjärtsymbol efter likhetstecknet men Blogspot upppfattar det som en html-tagg vilket gör hela inlägget konstigt så jag får skriva ut heart i stället) bar jag i helgen och det är en riktigt söt ljusrosa. Jag misstänkte att jag skulle gilla det och det gör jag verkligen.

Ja. Mer än så har jag egentligen inte att säga om det.
 
 

Formulan var åt det det tunnare hållet, men lätt att lacka med. Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 4/5

OPI Small + Cute = heart is a beautiful light pink creme. Suspected that I would like it and yes I do! The formula was slightly thin but easy to paint with. I needed three coats for opacity.

onsdag 16 mars 2016

Essie Retro Revival + Spring 2016

Igår visade jag en nyhet från OPI, i dag har jag två nya kollektioner från Essie åt er. Det kom ett bud i måndags med både årets vårkollektion och den omtalade kollektionen Retro Revivals. Essie firar 35 år i år och det gör de med att släppa en kollektion där de återlanserar några av sina bästsäljare genom tiderna.

När nyheten släpptes blev det en stor snackis eftersom ett av lacken som kommer tillbaka är Starry Starry Night, ett lack som säljs för hutlösa summor på eBay. Jag hade faktiskt redan skaffat mig en flaska av den nya versionen, men jag har inte kommit så långt att jag testat den. Tyvärr har det visat sig att den nya versionen är långt ifrån identisk med originalet, men det har ändå sett fint ut på de swatches jag sett hittills.

Här är lacken från Retro Revival.









 Vårkollektionen har semestertema och innehåller till min förtjusning ett grönt lack! Yay! Mina förhandsfavoriter här är Off Tropic och Sunshine State of Mind.



 Vad tycker ni om Spring 2016 och Retro Revival? Ser ni något som lockar? 

PR samples of the Retro Revival and Spring 2016 collection from Essie. So looking forward to trying Off Tropic - yay for greens!

tisdag 15 mars 2016

OPI Soft Shades Pastels

OPI släpper ju en Soft Shades-kollektion varje vår och i år består den av sex ljuva pasteller. Jag är otroligt pepp på dessa! De ser så fina ut och jag blir alltid sugen på pasteller när  våren närmar sig.

Kolla!



De ser som sagt superfina ut alla sex, men jag känner mig extra nyfiken på One Chic Chick, I Am What I Amethyst och This Cost Me a Mint.

Kollektionen släpps i butik början av april och lacken kommer som vanligt kosta 155 kr/styck.

Vad tycker ni om Soft Shades Pastels? Något som lockar?

Received pr samples of the Soft Shades Pastels collection from OPI. Love these shades! What do you think?

L'Oréal Paris Coral Trianon

I dag tar vi oss en titt på något somrigt. L'Oréal Paris Coral Trianon är ett av de nya lacken från L'Oréal. Just det här är fint korallorange, en riktigt trevlig vår- och sommarfärg och helt säkert en färg som går hem hos många. Jag bar faktiskt detta i fem dagar. Inte för att jag inte ville byta, men min bebistillvaro erbjöd helt enkelt inte några chanser att lacka om. Eller, jag hade såklart kunnat lacka om på kvällen, men jag föredrar att lacka naglarna på dagen så att jag kan fota det med en gång.

Det ser lite för lysande ut på mina bilder, i verkligheten är det mer dämpat.






Formulan lagom tjock och lättkontrollerad. Jag behövde två lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 4/5

L'Oréal Paris Coral Trianon is a pretty coral orange creme. It's not as bright as my picturessuggest, but a bit more muted. I like it and think this is a color that appeals to many. The formula was creamy and smooth and covered in two coats.

måndag 14 mars 2016

Deborah Lippmann Marrakesh Express

Min plan var att lacka om till något blått igår så att jag skulle kunna vara med på blå måndag, men eftersom sambon fick migrän så blev det inte så. I stället visar jag er Deborah Lippmann Marrakesh Express som släpptes med julkollektionen Fantastical Holiday 2014. Ett lack som ser superspännande ut i flaskan, men som tyvärr inte fungerar på naglarna.

Basen är skimrigt duokromatisk och skiftar mellan hallonrosa och orange. Dessutom innehåller den stora, oregelbundet formade glitterflagor i guld.

Tyvärr funkar det inte alls. Glittret ser knöligt ut och basen blir ojämn. Tråkigt! Tanken med det är helt klart unik och spännande, men resultatet är inte vackert.





Glittret halkar runt en del under appliceringen och vill gärna leta sig ner i nagelbanden. Basen blir flammig och ojämn och finishen blir knöligt och bucklig på grund av glittret. Jag har tre lager på bilderna.

Mitt betyg: 1/5

Deborah Lippmann Marrakesh Express was released with the Fantastical Holiday collection in 2014. It's a fun idea and certainly unique, but this polish just doesn't work. It has a duochrome base that shifts between a raspberry pink and orange and then large, irregularly shaped gold glitter. Unfortunately this just looks lumpy and unattractive. So sad, if it had worked it would have been so cool! This is three coats.

fredag 11 mars 2016

OPI My Pal Joey

Veckans fredagslack får bli OPI My Pal Joey, det blå krämlacket från Hello Kitty-kollektionen. En fin mellanblå! Färgen känns lite smurfig, gör den inte? :-)



Formulan var lagom tjock, men lite, lite rinnig. Inte riktigt så perfekt som vissa av de andra lacken från Hello Kitty-kollektionen. Det täckte med två lager.

Mitt betyg: 4/5

Vad har ni på tassarna i dag?

OPI My Pal Joey is the medium blue creme released with the Hello Kitty collection. A nice blue, I liked wearing it. The color sort of reminds me of the smurfs? The formula was a tad bit runny, but still pretty good. Two coats gave me complete coverage.

torsdag 10 mars 2016

OPI I Manicure For Beads

Mina bilder på OPI I Manicure For Beads från New Orleans-kollektionen är inte helt färgkorrekta, det är inte riktigt så rödtonat i verkligheten. Det är i alla fall ett lila krämlack i en nyans som inte riktigt är min kopp te, men som ändå är helt okej.



Jag kom dessvärre inte alls överens med formulan. Den var extremt rinnig, jag lyckades dränka flera nagelband under lackandet så jag gjorde om ett par av dem helt. Pigmenteringen är i alla fall bra, det täcker med två lager. 

Mitt betyg: 2/5

I förra inlägget efterfrågades en bild på Tuva också och det kan jag väl bjuda på. Den här är tagen i måndags morse när hon låg i babygymmet - ett av hennes favoritställen för tillfället. :-)


Min sötnos! Vilken lyx det är att få vara hemma med henne och följa hennes utveckling. 

My pictures of OPI I Manicure For Beads aren't completely color accurate, it's a little less red toned in real life. A decent shade of purple, though it's not really my cup of tea. I found the formula to be extremely runny, I actually drowned several cuticles with it. The pigmentation is good, it covers with two coats. And I'm throwing in a bonus picture of my three months old daughter Tuva. The reason why I some days don't have time to do a post. :-)

onsdag 9 mars 2016

Zoya Selene

Jag försöker hitta tid att blogga varje dag, men Tuva blir mer och mer aktiv så vissa dagar hinns det helt enkelt inte med. Igår var det fullt upp från morgon till kväll, En aktivitet är rolig i några minuter, sen vill hon att något nytt ska hända. :-)

Just nu ligger hon i alla fall och sover en liten tupplur så jag passar på att blogga. Och ett grönt lack så att jag kan vara med på Karins gröna onsdag! Vackra Zoya Selene har jag fått från Emelie på Makeup by Blowfish.

Selene är i alla fall ett smaragdgrönt skimmerlack som släpptes med sommarkollektionen Paradise Sun förra året. Jag blev helt betagen när jag såg det i flaskan, det är så fint! I solljus och lampljus har det en väldigt intensiv lyster som jag tyvärr inte fångade på mina bilder som är tagna i skugga.


 Formulan var lite tjock, men lättlackad. Två lager gav mig full täckning. Jag avslutade med ett lager topplack, men det blir ändå inte särskilt glansigt.

Mitt betyg: 4/5

The beautiful Zoya Selene was a gift from the lovely Emelie at Makeup by Blowfish. It's an emerald green shimmer, released with the summer collection Paradise Sun from last year. The formula is slightly thick, but smooth and easy to paint with. This is two coats and top coat. Even with top coat it doesn't dry particularly shiny though, the finish is slightly dull.

söndag 6 mars 2016

Recension: Essie Gel Setter Top Coat

Jag har ju tidigare berättat att jag satt med i juryn för nagelkategorin i Daisy Beauty Awards. En av de fem finalisterna var Essie Gel Setter top coat. Det här var min favorit av produkterna och också den produkt som tog hem priset.

Gel Setter är ett topplack som utlovar ordentligt med glans och det lever den verkligen upp till. Den torkar dessutom supersnabbt, vilket nog aldrig varit viktigare för mig än nu när jag försöker få till mina manikyrer under Tuvas sovstunder. Med Gel Setter kan jag använda mina händer nästan som vanligt efter bara några minuter.

Det som dock får Gel Setter att skilja sig från samtliga topplack jag tidigare testat är hållbarheten på mina manikyrer. Jag är ganska van vid att snabbt få tip wear och att nagellacket börjar skavas av inom något dygn. När jag avslutar min manikyr med Gel Setter sitter det som berget och manikyren ser bra ut i flera dagar. Efter tre dagar (jag bär sällan samma lack längre än så) kan jag ha små ställen där det är lite avskavt, men skillnaden mot andra topplack jag testat är enorm. Helt fascinerande för mig som inte alls är van vid detta. 

Finns det något minus då? Ja, formulan tjocknar när man kommit ungefär halvvägs genom flaskan. Ungefär som Seche Vite gör. Det gör att den blir lite knepigare att applicera, men enligt mig är det helt klart värt mödan.

Jag har redan tagit mig igenom min flaska och har köpt en ny som står på lut att börja användas.

Priset för Essie Gel Setter är 145 kronor.

Mitt betyg: 4/5

Essie Gel Setter top coat is the winner of the nail category of Daisy Beauty Awards 2016. I was in the jury so I thought I'd share my opinion on this top coat. It's supposed to add shine to your manicure and extend the wear of your polish. And it delivers on both notes! The glossiness you get with this top coat is amazing, but I'm mostly impressed with the wear time I get with this. I'm used to seeing tip wear pretty quickly and to my polish to begin chipping within 24 hours. When I use Gel Setter my mani still looks really good after three days (I very seldom wear any polish for longer than that) with just a few minor chips. The only downside I've experienced is that the formula thickens when you've used about half the content, in the same way Seche Vite thickens. But that's something I don't mind putting up with when I get such good wear time from it. I've already finished one bottle and have purchased a new one.

fredag 4 mars 2016

KBShimmer Mixed Peelings

Åh ljuvliga fredag! Trots att jag är mammaledig är fredagar fortfarande lika speciella. En hel helg med mys med sambon och Tuva framför mig. I dag ska jag luncha med en av mina kollegor och sen hem och städa så det är fint inför helgen.

Dagens lack är en glad och härlig historia så den passar fint att visa i dag. KBShimmer Mixed Peelings (alltså, jag insåg precis att jag alltid skrivit det fel, jag har skrivit det KB Shimmer, när det ska skrivas ihop - gah!) släpptes sommaren 2014. Jag köpte inte min flaska då utan fick den alldeles nyligen när jag köpte en "Mystery grab bag" från Harlow & Co. Priset för en sån är $20 och då får du 3-4 lack/läppprodukter som du inte vet vilka de är förrän du får dem. De kan ha små defekter som stänk av lack från en krossad flaska. Så var fallet med denna, den har lite torkat lack på undersidan av flaskan. Ingenting som påverkar kvaliteten på lacket alltså.

Hur som helst är jag glad att jag fick denna, den passar mig som handen i handsken. En vit jelly med runda och hexformade glitter i olika storlekar. Glittren är rosa, gröna och gula - riktiga vårfärger!



Formulan är ganska tunn, men lättkontrollerad. Jag har tre lager på bilderna och som ni ser är det fortfarande ganska skirt. Det stör mig dock inte, jag tycker det ser eteriskt och fint ut. Vårljuvt. Varje lager ger ganska sparsamt med glitter, men det gör inget, jag tycker man har ganska lagom med glitter efter tre lager.

Mitt betyg: 4/5

I got KBShimmer Mixed Peelings when I bought a "Mystery grab bag" a little while ago. I'm glad I got it since it feels very me. It was released with the summer collection in 2014 and it's a white jelly with a very cheeful mix of gltter in spring- and summer appropriate colors like pink, green and yellow. The formula was quite thin but easy to apply. The glitter payoff with each coat is pretty modest, but I think you end up with a perfect amount of glitter after three coats. It doesn't look too busy.

torsdag 3 mars 2016

OPI Never Have Too Many Friends!

Dåliga bilder på OPI Never Have Too Many Friends!, men de får duga. Det är inte särskilt inspirerande att blogga om ett svart krämlack så jag orkar inte ta om dem. Och även om jag inte tycker det är så spännande med rent svart och aldrig bär dem på egen hand, så är de ju fiffiga att använda som bas för glitter och andra typer av effektlack. Ett bra svart krämlack är alltså ett måste i "lackgarderoben" vill jag säga.

Vad man vill åt då är att de ska ha en bra formula och allra helst täcka med bara ett lager. Min favorit just nu är Cult Nails Nevermore, men Cult Nails har ju lagt ner så när min flaska är slut så får jag hitta en ny favorit.

Hur är då Never Have Too Many Friends? Jo, det är faktiskt riktigt bra. Det täcker med ett flödigare lager eller två tunnare. Jag lyckades variera tjockleken på mina lager, så vissa naglar fick ett lager medan andra fick två.


 

 Formulan har en trevlig tjocklek och är lättkontrollerad. Ett bra svart krämlack alltså, min flaska lär gå åt så småningom.

Mitt betyg: 4/5

My pictures of OPI Never Have Too Many Friends! aren't great, but I don't feel like taking new ones since blogging about a black creme isn't super exciting. I never wear black creme on their own, but I frequantly use them as base for glitter and other effect polishes. What I want from a black creme is a good formula and good coverage, I like them to cover in one easy coat. My favorite so far is Cult Nails Nevermore, but since Cult Nails have shut down I'm going to have to find a new favorite. 
Never Have Too Many Friends is a good one, it covers in 1-2 coats depending on the thickness of the coats and the formula is nice and creamy. I'll definitely use this one more in the future. 

onsdag 2 mars 2016

Different Dimension Static Vision

Dagens gröna bidrag är en riktig snygging måste jag säga. Different Dimension Static Vision släpptes med förra årets Halloween-kollektion, Anomalous Phenomenon.

Det här är det enda lacket från kollektionen som jag har, men det vete tusan om jag inte måste skaffa resten av lacken i också. Jag älskar Static Vision! En skogsgrön jelly med prismatiskt mikroglitter. Ljuuuuvligt!

Jellysar med glitter alltså. Finns det något snyggare?



 

Det här lacket är banne mig ren perfektion. Helt underbart!

Formulan var strålande. Lagom tjock och mycket lättkontrollerad. Jag lyckades få det här i princip helt täckande med två lager.

Mitt betyg: 5/5

Jag köpte detta från Different Dimensions egen shop. Om du som jag gillar grönt och prismatiskt glitter, ja då föreslår jag att du gör slag i saken och skaffar detta du med.

Är du sugen på mer grönt så tycker jag du surfar vidare till Karin som ju är vår eminenta värdinna för grön onsdag. 

This is green perfection, I tell you. Different Dimension Static Vision was released with the Halloween collection of 2015, Anomalous Phenomenon. It's a forest green jelly with holographic micro glitter. So beautiful! And with an excellent formula! This is two easy coats. I bought my bottle from Different Dimensions own shop.

tisdag 1 mars 2016

KB Shimmer Amethyst

Nu var det ett litet tag sen jag visade ett lack från KB Shimmers Birthstone-kollektion så jag tycker det är dags för oss att ta en titt på ett av dem. Det här är Amethyst, kollektionens lila skönhet. Jag är ju petig med lila, men det här tycker jag verkligen om. Rödbaserat lila foilglitter och så prismatiskt glitter som pricken över i:et. Otroligt glittrigt och vackert!

Och för er som är nyfikna är ametisten februaris månadssten.




Formulan är klockren. Otroligt lättlackad. Den täcker med två lager och ytan är slät även utan topplack, även fast jag alltid avslutar med topplack.

Mitt betyg: 4/5

KB Shimmer finns att beställa från Harlow & Co.

Let's take a look at one of the beauties from the Birthstone collection from KB Shimmer. This is the red toned purple Amethyst. Purple foil glitter and some prismatic glitter. Super sparkly and just gorgeous! The formula is great, it covers with two easy coats.