söndag 31 augusti 2014

Lite nytt till samlingen

I torsdags hämtade jag ut min senaste beställning från Edgy Polish. Jag hade egentligen inte tänkt köpa några nagellack den här månaden, men så fick Edgy in Cirques senaste kollektion Kontiki - och den var jag bara tvungen att ha. Och när jag ändå lade en beställning passade jag på att lägga till några fler lack också.



Apple Picking från Oopsie Daisies  ser ut att vara det ultimata höstglittret. Otroligt vackra färger! Fiery The Angels Fell har stått på önskelistan sedan jag såg det första gången hos Sminkan. Nu äntligen är den min!

Jag skulle som sagt inte shoppa några nagellack den här månaden. Men sanningen är att jag har en liten beställning till på väg från Edgy Polish. Kunde ju inte motstå att beställa två av de nya lacken från Too Fancy Lacquer.

My latest order from Edgy Polish! Just had to have the Kontiki collection from Cirque. And a few more. :-)

lördag 30 augusti 2014

OPI DS Titanium

I dag tänkte jag att vi tar oss en titt på ett av de nya DS-lacken, det grafitgrå Titanium. Grafitgrått med prismatiskt glitter. Fantastiskt glittrigt och urtjusigt, tyvärr gör inte mina bilder det rättvisa. Om ni får möjlighet att spana in det i butik så tycker jag att ni ska göra det. De ska finnas i svenska butiker i slutet av september eller början av oktober.




Formulan var mycket bra, inte för tjock och trevlig att lacka med. Jag körde på tre lager och avslutade med ett lager Nail Pattern Boldness Glitter Food och ett lager Seche Vite.

Mitt betyg: 4/5

OPI DS Titanium is one of the new DS colors released this fall. It's graphite grey with lots and lots of prismatic glitter. Extremely sparkly and gorgeous, my pictures doesn't do it justice at all. The formula was excellent and covered in three coats. Since it dries a bit gritty I topped it with one coat of Nail Pattern Boldness Glitter Food and one coat of Seche Vite.

fredag 29 augusti 2014

Literary Lacquer More Like Fire Than Light

I dag är det ju holofredag och jag tänkte visa er ett fantastiskt tjusigt hololack, dock inte fotat under optimala omständigheter. Det fanns ingen sol i sikte utan var tvärmulet. Lacket är Literary Lacquer More Like Fire Than Light, det första lacket jag testar från märket. Ett orange holo. Det första i min samling.


Formulan var tunn och mycket lättlackad. Tre lager krävdesför att det skulle täcka helt. 

Mitt betyg: 4/5

Jag beställde min flaska från Literary Lacquer på Etsy.

Glöm inte att titta in hos Skimmerskuggan för fler holosar!

Literary Lacquer More Like Fire Than Light is a gorgeous orange holo. Unfortunately I took these pictures under the worst circumstances, there's was no sun to be seen, only lots and lots of dark clouds. So you can't really see the rainbows. I think the color is gorgeous and it's my first orange holo. The formula was very nice. Thin and smooth. This is three coats.

torsdag 28 augusti 2014

Smitten Polish Radiantly Royal

I dag har jag en blå goding till er. Smitten Polish Radiantly Royal. Det här har jag spanat på hos Edgy Polish under en längre tid, men det är inte förrän nu jag kommit mig för att skaffa det. Det är en riktigt mättad koboltblå jelly med massor av mikroglitter. Otrooooligt vacker!






 Formulan var lite, lite seg, men den gick bra att lacka med ändå. Jag har tre lager på bilderna, sen avslutade jag med ett lager Seche Vite. Det blir inte jätteglansigt på egen hand så ett topplack är nödvändigt.

Mitt betyg: 4/5

Det här kostar 115 kr/15 ml hos Edgy Polish.

I've had my eyes on Smitten Polish Radiantly Royal for a while and now I finally ordered it from Edgy Polish. It's a cobalt blue jelly packed with pretty micro glitter. What a stunner! The formula was just a tad bit tough, but still easy to paint with. I used three coats and finished with a coat of Seche Vite.

onsdag 27 augusti 2014

Pipe Dream Polish 110 Degrees

Mina bilder gör inte alls Pipe Dream Polish 110 Degrees rättvisa. Det är mycket mer neonlysande än så här. Ljuvlig korallrosa neon med mycket subtilt skimmer. Jag utnämner nog det här till sommarens bästa neon. Det är helt fantastiskt och det har prytt både fingrar och tår i flera omgångar i sommar.

 

Tyvärr är det slutsålt hos Edgy Polish just nu. Synd, jag hade verkligen rekommenderat ett köp, 110 Degrees är favoriten bland de lack från A Night In Vegas-kollektionen som jag klickade hem.

Formulan var riktigt trevlig att lacka med och jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 5/5

Pipe Dream Polish 110 Degrees is a lovely coral pink neon. It's much brighter in reality, my pictures does'nt show how amazing it really is. I've worn this several times both on my finger and on my toes this summer. I'm gonna go ahead and pronounce this my favorite neon of 2014. 
The formula is great in every way and very nice to paint with. I'm wearing three coats in the pictures.

tisdag 26 augusti 2014

OPI Desperately Seeking Sequins

OPI Desperately Seeking Sequins är det sista lacket jag har kvar att visa från kollektionen Spotlight On Glitter. Det består av prismatiskt skimmer och glitter i två former - strängglitter och hexglitter. Det här är ett lack som med fördel läggs ovanpå ett annat, men jag testade att bära det själv.

En rätt dålig idé, tyvärr. Det var ingen höjdare på egen hand, men jag tror faktiskt det skulle vara riktigt fint som effektlack.






Det här är tre lager och det är inte ens i närheten av att vara täckande. Formulan var något tjock, men lätt att lacka med. 



Mitt betyg: 3/5

OPI Desperately Seeking Sequins is a glitter topper that I should have layered on top of something else, but I didn't. That was a mistake. It would probably look gorgeous on top of a dark creme, but it doesn't look so gorgeous on my naked nails. Well, well. This is three coats and it's far from opaque. The formula was a little thick, but still nice to paint with.

måndag 25 augusti 2014

Essie Strutt Your Stuff

Jag har inte varit med på blå måndag på länge, men i  dag är det dags. Jag har Essie Strutt Your Stuff åt er, ett härligt blått krämlack som släpptes med Essies sommarkollektion.

Vissa lack har ju en tendens att bli snyggare på bild än vad man upplever dem i verkligheten. Med Strutt Your Stuff är det precis tvärtom. Det är snyggare i verkligheten. Jag har burit detta två gånger och jag älskar det. Det är knalligare i verkligheten än vad det ser ut att vara på mina bilder.


 Essie är nog det märke jag tycker är mest ojämnt när det gäller formulan. Ibland är formulan klockren, men många gånger är dålig. Det här lacket har dock en klockren formula. Den är lagom tjock och superkrämig. Vansinnigt bra! Lacket torkar väldigt glansigt även utan topplack, men jag använder förstås alltid topplack. Det här är tre lager.

Mitt betyg: 4/5

Sen måste jag bjuda på en bonusbild i dag. Ozzy snodde nämligen flaskan och ville leka med den. Jag tog såklart tillbaka den så att han inte gjorde sig illa, men var tvungen att ta en snabb bild innan. :-)


Visst är han GULLIG? Jag orkar inte med hur söt han är, haha.

Titta in hos Tove på Nail Me för fler blå manikyrer!

Essie Strutt Your Stuff was released with the summer collection and it's a lovely bright blue shade, brighter than my pictures suggest. I really love this and have worn it twice already. The formula is great, very smooth and creamy. I'm wearing three coats in the pictures. I'm throwing in a bonus picture of Ozzy, he stole the bottle after I had used it. I can't believe how cute he is. I can't seem to get used to his cuteness. :-)

söndag 24 augusti 2014

Powder Perfect Loves Lost

I dag är det sista dagen av min semester. För någon vecka sen hade jag lite ångest över att semestern närmade sig sitt slut, i dag är ångesten som bortblåst och jag ser fram emot att gå till jobbet imorgon och träffa alla mina underbara kollegor. I dag tänker jag dock inte göra många knop. Jag har tillbringat hela förmiddagen med att spela Skyrim och snart ska jag swatcha lite.

Nu till dagens lack. Loves Lost är det första lacket från Powder Perfect jag testar. Jag har fått det i recensionssyfte från Edgy Polish. Det är är en mörkblå crelly, något mörkare än bilderna visar faktiskt. Crelly är en ju underbar finish, samma glansighet som hos en jelly, men täckande som ett krämlack.




Formulan var trevlig att jobba med och jag gillade också penseln som hade en perfekt styvhet. Jag bär tre lager på bilderna.

Mitt betyg: 4/5

Priset för detta är 125 kr/13 ml.

Loves Lost is the first polish from Powder Perfect that I've tried. It's a dark blue crelly, slightly darker than my pictures show. It's so beautiful and glossy. The formula was excellent and I also liked the brush. This is three coats. I received this for reviewing purposes from Edgy Polish.

lördag 23 augusti 2014

Isadora Autumn Leaves

För ett tag sen fick jag hem de fyra lacken som ingår i Isadoras höstkollektion Coffee and Poetry. Autumn Leaves var det som lockade mest och det är verkligen helt otroligt snyggt. Det var länge sen Isadora släppte något så här vackert. 

Basen är lila och sen är det massor av glassflecks i guld. Otroligt, otroligt tjusigt! Ett klockrent, dramatiskt höstlack som jag lär plocka fram fler gånger.


Formulan är tunn och supersmidig att lacka med. Två lager räckte för full täckning.

Mitt betyg: 5/5

Coffe and Poetry-kollektionen finns i butik nu.

Isadora Autumn Leaves is part of the fall collection Coffee and Poetry. This is one of four polishes - and I'm completely in love with it! The base is purple and it has lots and lots of golden glass fleck shimmer.
The formula is as good as it gets. Thin and super creamy. Two coats gave me full coverage.

fredag 22 augusti 2014

OPI Can't Afjörd Not To

Jag fortsätter att visa somriga färger, men just detta kommer faktiskt från OPI:s höstkollektion Nordic. Can't Afjörd Not To är med sin korallorangea färg dock minst lika härlig att bära nu under vår sista sommarmånad. Jag älskar detta! Den korallorangea färgen är sjukt fin.



Formulan var bra. Lagom tjock och smidig. Jag har tre lager på bilderna.

Mitt betyg: 4/5

Nordic-kollektionen finns i butik sedan förra veckan.

OPI Can't Afjörd Not To is a gorgeous coral orange creme. I'm absolutely in love with this shade! So pretty! The formula was nice and smooth. This is three coats.

torsdag 21 augusti 2014

Pipe Dream Polish Make It Rain

Pipe Dream Polish Make It Rain har en något svårfångad men väldigt vacker grön nyans och så massor av prismatiskt glitter i grönt, turkost och silver. En riktigt vacker och somrig glitterbomb, det är något vi alla kan behöva när hösten närmar sig med stormsteg. I sanningens namn ser jag i och för sig fram emot hösten, men jag vill ändå suga ut det sista av sommaren medan jag kan.



Ljuvligt vackert! Formulan är bra. Något tjock, men lätt att lacka med. Det är också något skirt, jag har tre lager på bilderna och då är det inte helt täckande. 

 Mitt betyg: 4/5

Som ni förmodligen redan vet så finns Pipe Dream Polish hos Edgy Polish, priset är 85 kr/15 ml.

Pipe Dream Polish Make It Rain was released with the A Night In Vegas collection. It's a lovely green with green, turquoise and silver prismatic glitter. Slightly sheer, this is three coats and I still have some VNL The formula is good, a bit thick but easy to paint with.

onsdag 20 augusti 2014

OPI Turn On The Haute Light

Nu är jag hemma igen! Jag har ju inte kunnat blogga senaste veckan på grund av ingen uppkoppling men jag har hunnit swatcha en del i alla fall.

I dag tänkte jag visa er det sista lacket från Icons Of Happiness-kollektionen, Turn On The Haute Light. Ett silverfoil. Inte unikt på något sätt, men fint. Det här heter My Signature Is DC på sina håll, vet inte varför OPI gett det två olika namn.



De här bilderna är rätt gamla, de har legat lite bortglömda på en annan dator och jag har inga anteckningar om formulan och antalet lager. Jag skulle dock gissa på tre.

Mitt betyg: 3/5

OPI Turn On The Haute Light is the silver foil released with the Icons of Happiness collection. Nothing special, but nice. Unfortunately I have no notes about the formula and how many coats I did, but I'd guess it's three.

onsdag 13 augusti 2014

Pipe Dream Polish High Roller

Jag och sambon har hyrt en stuga utanför Uppsala i en vecka från och med i dag så det kommer förmodligen bli tyst här de kommande dagarna. Om jag får möjlighet att blogga så kommer jag såklart göra det, men vi har ingen uppkoppling i stugan så det kan bli svårt. Får se om vi tar oss någonstans där det finns uppkoppling. 

I dag är det i alla fall grön onsdag hos Karin och jag tänkte vara med. Pipe Dream Polish High Roller har visats på flera bloggar redan, men det är ett lack som tål att tittas på många gånger. Ett härligt neongrönt lack med diskret skimmer. Ett lack jag blir glad av att bära och med utmärkta egenskaper. 






Helena på Lacky Corner visade High Roller igår och hon upplevde formulan som lite knepig, men jag stötte faktiskt inte på några problem. Jag tyckte formulan var lika bra som hos de övriga lacken jag testat från den A Night In Vegas-kollektionen. Men det kan alltså vara värt att ha i åtanke för de av er som är sugna på High Roller. Jag bär tre lager på bilderna.

Mitt betyg: 4/5

Jag köpte detta från Edgy Polish där det kostar 85 kr/15 ml. När jag skriver detta verkar det fortfarande finnas i lager så skynda fynda!

Pipe Dream Polish High Roller is a neon green with subtle shimmer. Since I love neons this made me happy! I had no issues with the formula, it was smooth and easy to apply. I'm wearing three coats in the pictures. 

tisdag 12 augusti 2014

Nytt från OPI i höst

I eftermiddags var jag på en bloggträff där bland annat nyheter från OPI presenterades. Förutom höstkollektionen Nordic så visades även tre andra nyheter som vi har att vänta oss från OPI i höst.

Först har vi två nya lack i DS-serien. De släpps i slutet av september eller början av oktober. Båda är lack med prismatiskt glitter och båda två ser riktigt fina ut.


Sen kommer det förstås en duo till förmån för kampen mot bröstcancer. Mod About You är inte nytt utan har funnits i OPI:s sortiment länge. Släpps i oktober.

Och så det mest spännande av de här tre släppen. OPI Peanuts. Halloween-kollektionen som tagits fram i samarbete med Snobben. Jag är inte så lite exalterad över dessa måste jag säga. Älskar namnen, älskar lacken. Visst, Who Are You Calling Bossy?!? är ett svart krämlack och det är kanske inte något att hetsa upp sig över, men å andra sidan går det ju åt en del svart för många av oss. Båda glitterlacken ser kanonfina ut, för att inte tala om Good Grief! Gult liksom! Peanuts-kollektionen kommer att finnas tillgänglig på webbshoppar och i salonger i oktober.

Vad tycker ni om dessa släpp? Något ni blir sugna på?

Today I attended a blog event where three new releases from OPI was presented. The new DS colors, the new Pink of Hearts duo (although Mod About You is an old shade) and the Halloween collection Peanuts. I'm especially excited  about the Peanuts collection, I love both the names and colors!

Pahlish Stars At Rest

I dag tänkte jag visa er det sista av lacken från Pahlishs sommarkollektion Wood Between The Worlds, det vackra Stars At Rest. Basen är ljusblå med en liten dragning åt periwinkle, sen finns här blått metalliskt glitter och matta starkt rosa hexor. Kombinationen är underbar! Den känns drömsk och ljuv på något sätt.





Formulan var liksom de andra lacken ur kollektionen kanonbra. Det krävs tre lager för att det ska täcka helt, men det är tre lättlackade lager.

Mitt betyg: 4/5

Jag köpte min flaska direkt från Pahlish. Edgy Polish har också haft det inne, men där är det just nu slutsålt.

Pahlish Stars At Rest is the last polish I have from the wonderful Wood Between The Worlds collection. It's a pastel blue, leaning towards periwinkle, with blue metallic glitter and matte pink hex glitter. Such a dreamy and gorgeous combo! I love this!

måndag 11 augusti 2014

Pipe Dream Polish All These Diamonds

Pipe Dream All These Diamonds har jag fått i recensionssyfte från Edgy Polish. Det är ett effektlack som består av prismatiskt glitter och skimmer i en ofärgad bas. Jag har lagt två lager ovanpå OPI My Dogsled Is A Hybrid som jag visade för några dagar sen.

 
Formulan var mycket bra, den är lagom tjock och väldigt lättlackad.

Ett trevligt effektlack som blingar till vilket lack som helst.

Mitt betyg: 4/5

All These Diamonds kostar 85 kr/15 ml, ett riktigt bra pris.

Pipe Dream Polish All These Diamonds is a glitter topper that consists of prismatic glitter and shimmer in a clear base. Here I've put two coats on top of OPI My Dogsled Is A Hybrid  Pretty! The formula was very nice and very easy to apply. I received this for reviewing purposes from Edgy Polish.

söndag 10 augusti 2014

OPI Green On The Runway

Jag fortsätter att beta mig igenom OPI:s Icons Of Happiness-kollektion. Green On The Runway var ett av lacken som lockade mest när jag såg kollektionen för första gången och det är verkligen en skönhet. Det skiftar mellan vacket buteljgrönt och brunrött, men den duokromatiska effekten är inte jättestark. För det mesta ser det grönt ut.


 
 

Jag har tyvärr inga anteckningar om hur formulan var eller hur många lager jag använde, men jag har åtminstone inga minnen av att formulan var knepig och jag skulle gissa på att det är tre lager.

Mitt betyg: 4/5

OPI Green On The Runway was released with the Icons of Happiness collection. It shifts between emerald green and a reddish brown, but the duochrome effect isn't super strong. This is a gorgeous! The green in this is so beautiful! Unfortunately I have no notes on the formula or how many coats I did, but I think the formula was good and I'd guess this is three coats.

tisdag 5 augusti 2014

OPI My Dogsled Is A Hybrid

Jag har så smått börjat testa mig igenom OPI:s Nordic-kollektion. Det är ju årets höstkollektion och den släpps senare i augusti. Först ut att testas fick bli My Dogsled Is a Hybrid, ett otroligt vackert krämlack i en svårbeskrivlig grön nyans. OPI beskriver den som "sea green" och jo, det låter väl rimligt.

Det är i alla fall en underbart fin färg som inte känns som en klassisk höstnyans utan det här kan lika väl bäras på sommaren.


 
 Formulan var lite, lite rinnig, men ändå helt okej. Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 4/5

I've started swatching the OPI Nordic collection. This collection is special to me since I'm swedish so I'm very excited to try these. I started with My Dogsled Is A Hybrid, a gorgeous sea green creme that isn't your typical fall color, but a color that fits just right in the summer time. I just love this, it's so beautiful! 
The formula was a tad bit runny, but not bad at all. This is three coats.