lördag 30 mars 2013

China Glaze Yell-O-Neil

Glad påsk på er allihopa! För årets påskmanikyr plockade jag fram China Glaze Yell-O-Neil, ett härligt gult lack med glassflecks i guld. Det släpptes med sommarkollektionen Surf 2007, jag klickade hem det ett år senare med min allra första lackbeställning från USA. Sedan dess är det ett högt älskat gult lack och mitt mest använda i den gula kategorin.





Formulan är väldigt bra för att vara ett gult lack. Det blir inte särskilt strimmigt, utan varje lager blir jämnt och fint. Det är dock ganska skirt, jag behöver fyra lager för att det ska täcka helt. Om man kan leva med viss VNL så klarar man sig med tre.

Mitt betyg: 4/5

Jag lackade med det här i torsdags, samma dag som jag skulle åka bort. Jag var stressad eftersom jag var tvungen att packa, förbereda lite inlägg till bloggen och dessutom tänkte klämma in lite träning däremellan. Naturligtvis hade jag inte tålamod att vänta på att manikyren skulle torka och jag hade sabbat den fullständigt inom tjugo minuter från att jag tog bilderna. Det åkte alltså av och lacket jag bär i dag är alltså ett helt annat. Men jag ville i alla fall visa gult på påskafton.

Vilket lack bär ni på tassarna i dag?

This isn't really my easter eve manicure, I managed to sabotage it completely within 20 minutes. I'm away for the holidays so I was in hurry and didn't have time to let it dry completely. Anyway, this is China Glaze Yell-O-Neil from the Surf collection that was released in 2007. I got it in 2008 and it's been a very loved yellow in my stash since then and probably the one I've worn the most. The formula is pretty good for a yellow, though it's a bit sheer. I'm wearing four coats in the pictures, but if you don't mind some VNL you can stop at three.

torsdag 28 mars 2013

OPI Polka.com

I dag är det skärtorsdag och jag åker till västkusten i eftermiddag och kommer tillbaka på måndag. Jag ska försöka tidsinställa några inlägg så att det inte blir helt dött här, men vi får se hur mycket jag hinner. Jag kommer i alla fall inte svara på kommentarer förrän jag kommer hem igen, så ni vet.

Dagens lack är OPI Polka.com, ett lager ovanpå Vant To Bite My Neck? Jag har sett den kombon på ett par bloggar och tyckte den var fin så jag körde på det.




Polka.com består i alla fall av stora turkosa, periwinkle och rosa hexagoner och så smått glitter i rosa och periwinkle. Alltihopa i en ofärgad bas. Mycket tjusigt faktiskt!

Formulan är åt det tjockare hållet, men inte galet tjock såsom den kan vara på vissa glitterlack. Jag tycker glittren fördelar sig hyfsat jämnt ut någon vidare ansträngning från min sida.

Polka.com går verkligen hem hos mig, jag tycker om kombinationen av färger. Sen måste jag nog testa att lägga det ovanpå en vårigare färg också. Kanske ett ljust rosa krämlack? Eller ett ljusgrått?

Mitt betyg: 4/5

OPI Polka.com is a really nice glitter polish that contains large hex glitter in pink, periwinkle and turquoise and small glitter in periwinkle and pink, all dispensed into a clear base. Here I've put one coat on top of Vant To Bite My Neck?, a combo I've seen on several blogs and really liked.
The formula is on the thick side, but not so thick that it's hard to use. It's fairly easy to distribute the glitter evenly onto the nails too.

onsdag 27 mars 2013

Liten leverans från Llarowe

I dag hämtade jag ut ett litet paket från Llarowe som varit på väg hem till mig i nästan fyra veckor. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur? Två lack från Lush Lacquer, ett från Jindie Nails och ett från Girly Bits.



Visst ser de spännande ut? Åh, det är så kul att få paket!

China Glaze Budding Romance

I dag är det grön onsdag hos Karin på Vacker & Underbar. Det var några veckor sen jag var med senast, men i dag har jag ett grönt lack i arkivet så att jag kan vara med. China Glaze Budding Romance släpptes med vårkollektionen Avant Garden och är en alldeles underbar mossgrön crelly. Jag älskar färgen och framför allt glansen. 






Formulan var riktigt bra, lagom tjock och så vidare. Det slutade på tre lager innan jag var nöjd med täckningen, men det är ju inga konstigheter med det.

Mitt betyg: 4/5

Jag har hittills bara skaffat detta och ett till från Avant Garden. Jag känner mig faktiskt lite småsugen på ett par till av dem, men än har jag inte bestämt mig.

Har ni köpt några lack från Avant Garden? Vilka i sådant fall?

Today's green wednesday at Vacker & Underbar so I'm showing this lovely green, China Glaze Budding Romance. A moss green crelly. Love both the color and the shiny finish. Very nice formula that covers in three coats.

tisdag 26 mars 2013

OPI The Bond Girls - flaskbilder

I dag fick jag ett paket med en ny kollektion från OPI, The Bond Girls. Den består av sex lack, alla med liquid sand-finish, som har fått namn av Bond-brudar. Jag är ju absolut inte något Bond-fan, har sett långt ifrån alla filmer och därmed har jag ingen större koll på Bond-brudar heller.



Den enda av dessa Bond-brudar som jag känner till är Vesper, men henne älskade jag. Herregud vad jag grät när hon dog. Vilken fullständigt hjärtekrossande scen! Sen är ju Eva Green en synnerligen vacker kvinna också måste jag säga.

Vad gäller resten av brudarna så har jag hört talas om ett par av dem, men har ingen aning om i vilken film de förekommer eller hur de ser ut.

Nåja, låt oss nu prata om själva lacken i stället. Det som lockar mig mest är utan tvekan det vackert ljusröda Jinx med sitt guldskimmer. Vesper, som verkar ha en slags lilabrun färg, ser också intressant ut.

Kollektionen ska finnas i svenska butiker från och med början av maj och swatches kommer vartefter.

Vad tycker ni om The Bond Girls? Något som lockar er?

Just received press samples of The Bond Girls collection from OPI. Six new polishes with their liquid sand finish. Naturally, they've all been given names from Bond girls. I'm not a Bond fan so the only one I know of is Vesper. But I seriously love her! Eva Green is a gorgeous woman and I cried my eyes out when Vesper died. Anyway, back to the polish. 
The two shades I'm most looking for to trying is Jinx (gorgeous light red with gold shimmer) and Vesper, that looks like it's brownish purple type of color. Looks interesting. 
What do you think of The Bond Girls collection? Do you think you will be getting any of these?

Ludurana Aurora Boreal Show

I dag har jag ett otroligt fint lack åt er. Ludurana Aurora Boreal Show kan vara det häftigaste duokroma lacket jag testat! Nu ska man förstås ha i åtanke att jag har minne som en guldfisk och har en tendens att ha svårt att komma ihåg alla vackra lack i min samling, men just nu har jag svårt att komma på något duokromt lack i min samling som slår detta. Det skulle kanske vara Sally Hansen Nail Prisms Amber Ruby då, men färgerna i den är helt annorlunda. Jag utnämner båda dem till mina favoriter, tror jag.

Men åter tillbaka till Ludurana Aurora Borreal Show. Skiftningarna är otroligt starka och går verkligen inte att missa. De mest dominerande färgerna är lila och skalbaggegrönt. Men här finns också tealblått, ljusrött och bärnstensgult. Det bärnstensgula syns dock bara i mer extrema vinklar och det lyckades jag inte få några bra bilder. Det röda ser man lite oftare, men inte heller det fick jag någon bra bild på.




Formulan var tunn och lättkontrollerad. Penseln fångar upp ganska mycket lack, lite för mycket ibland, så där fick jag vara noggrann med att stryka av överflödet mot flaskkanten, annars fick jag lätt pölar av lack på nageln. Tre lager täckte helt.

Om jag får chansen att köpa en backup till den här någon gång så kommer jag att göra det. Jag köpte min flaska från Llarowe.

Mitt betyg: 5/5

Jag har ett till av Aurora Borreal-lacken på väg hem till mig, men kommer nog vilja ha allihopa så småningom.

Ludurana Aurora Borreal Show may be the coolest duochrome I've ever worn. It's probably my favorite together with Sally Hansen Nail Prisms Amber Ruby. The duochrome effect is really strong. The dominating colors are purple and beetle green, but you can also see teal, light red and yellow. The yellow is only visible in more extreme angles so I couldn't capture it on camera. The light red is a little easier to see, but my camera wouldn't capture that either.
It really s a gorgeous polish,  well worth getting if you're into duochromes.

The formula was thin, but easy to control. It took three coats to make it opaque.

måndag 25 mars 2013

Leighton Denny I'm So Soirée

Nämen vad nu? Två inlägg på en dag? Jomenvisst, jag känner mig inspirerad. Här har vi ett till blått lack, men en helt annan sorts blå än Isadora Cloud. Leighton Denny I'm So Soirée är i stället ett mörkblått krämlack som hör till årets vår- och sommarkollektion Riviera.





Det här är det första lacket från Leighton Denny som jag testar och formulan var tunn, men lätt att kontrollera. Två lager täckte helt. Tyvärr bubblade det sig lite på ringfingernageln, jag vet inte riktigt varför. Kanske berodde det på att jag inte lät det första lagret torka innan jag lackade på det andra? Men det gör jag aldrig. Vem orkar vänta?

För mig är det här mer ett höst- och vinterlack än ett vårlack. Efter alla mörka nyanser jag levt med under vintern är jag mer sugen på glada färger och pasteller just nu.

Mitt betyg: 3/5

Leighton Denny I'm So Soirée from the Riviera collection is a dark blue creme. Thin and easy to control formula that covers in two coats. I got some bubbles on my ring finger nail, but I'm not sure why. Perhaps I didb't let the first coat dry enough (I rarely let it dry at all).

Isadora Cloud

Blå måndag hos Lindas Nailorama igen och jag har en ljuvlig blå pastell åt er, Isadora Cloud. Jag tror inte jag har något lika ljust blått lack sen tidigare faktiskt. Illamasqua Caress är också ljust pastellblått, men jag tror Cloud är ett par nyanser ljusare ändå. Cloud är i alla fall galet snyggt!





 Formulan var lagom tjock, men något rinnig. Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt. Det lider inte av problem med strimmighet eller liknande, utan varje lager blir jämnt och fint.

Så fint och vårigt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Varje vår är det pasteller och lack i glada färger jag sträckar mig efter, tills sommaren närmar sig och då är det neoner som gäller.

Mitt betyg: 4/5

Isadora Cloud is a very light pastel blue creme. Super pretty and such a great spring color! The formula is a little bit runny but not so much that it causes any major problems. I did three coats.

söndag 24 mars 2013

Nytt från Nubar


Igår var jag på Acadermiamässan i Kista. Det var kul även om jag hade förväntat mig fler utställare och de flesta stora skönhetsmärkena inte var på plats. Några som var på plats var Nailshop.se som säljer Nubar. De hade riktigt bra erbjudanden också; tre flaskor för 200 kr eller sex flaskor för 350 kr. Normalt sett kostar Nubar 135 kr i Sverige så jag passade på att köpa tre av lacken från vårkollektionen My Sweet Escape. Den orangea ser riktigt spännande ut tycker, nyansen är lite bränd och udda.

Jag funderade på om jag skulle slå till på sex lack, men sansade mig. Jag klickade hem lack för 1 100 kr i fredags så det får räcka för den här månaden.

Har ni tänkt köpa något från My Sweet Escape-kollektionen?

lördag 23 mars 2013

China Glaze Light My Tiki

Äntligen helg och jag har ett riktigt glatt och somrigt lack åt er. Ett China Glaze som jag tror hör till deras core-sortiment. Light My Tiki är ett ceriserosa skimmerlack med violett skimmer. Naglarna ser ut som karameller! Färgen är lite lustig på det sättet att den upplevs väldigt olika beroende på ljus. I naturligt ljus är den klart rosa medan den drar mer mot orange i lampljus.


 
 Formulan är bra. Lagom tjock och lättkontrollera. Tre lager, som jag har på bilderna, täcker inte riktigt, men det räckte för mig. Vill man ha det helt täckande får man förmodligen köra på fyra lager.

Mitt betyg: 4/5

I think China Glaze Light My Tiki is part of their core collection. It's a hot pink shimmer with violet shimmer. Very pretty! Great formula, but it's a bit sheer. I'm wearing three coats in the pictures, and it's still not completely opaque.

fredag 22 mars 2013

Orly Peaceful Opposition

Orly Peaceful Opposition är det sista lacket ut att testas från vårkollektionen Hope & Freedom Fest. Det är en ljust, ljust grå jellybas med glitter i silver och vitt och i två former; hexagoner och fyrkanter. Tyvärr tycker jag inte att det ser så lockande ut på mina bilder, men i verkligheten är det ljuvligt! Det har en eterisk och lätt känsla över sig som jag gillar.




Formulan är ganska tjock, men jag tyckte ändå den var lätt att måla med. Glitterkornen sprider sig hyfsat jämnt ut att man behöver kämpa ihjäl sig. Jag har tre lager på bilderna och då ser man fortfarande nageln igenom, men det störde mig inte alls. Glittren är platta så ytan blir inte heller särskilt skrovlig, så jag nöjde mig med ett lager Seche Vite.

Mitt betyg: 4/5

Orly Peaceful Opposition is the last polish I have to show you from the Hope & Freedom Fest collection. It's a very light grey jelly base with silver and white square and hex glitter. It doesn't look too appealing in my pictures, but in real life i think it's mesmerizing! It has a lightness to it that I really like. 
The formula was on the thick side, but it's fairly easy to distribute the glitters evenly onto the nails. I'm wearing three coats in the pictures. You can still see the nail underneath, but I didn't mind.

torsdag 21 mars 2013

Depend #2053 Treasury Gold

I dag har jag ett kalltonat guldfoil till er, Depend #2053 Treasury Gold, från Mirage-kollektionen. Bilderna blev inte så bra, morgonljuset som jag fotade det i räckte inte riktigt till.

Hur som helst är det ett lack jag hade noll förväntningar på, men när jag väl såg det på så trivdes jag väldigt bra i det. Det var länge sen jag bar ett guldfärgat foillack och jag hade glömt hur snyggt det är.




Formulan var åt det tjockare hållet och lätt att lacka med. Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 3/5


Depend #2053 Treasury Gold was released with the Mirage collection and is a cool toned gold foil. It's been a long time since I last wore a gold foil and I had forgotten how much I like them. The formula was on the thick side, but easy to apply. This is three coats.

onsdag 20 mars 2013

Isadora Sweet

Häromveckan fick jag hem en ny kollektion med vårlack i ljusa, ljusa pasteller från Isadora. Tre vanliga lack och så krackeleringslack i samma färger. Eftersom jag för mitt liv inte kan förstå varför man inte bara kan låta krackleringstrenden dö (för mig och de flesta andra är den redan död) så kommer ni förmodligen inte få se dem här, men de vanliga lacken är galet fina alla tre så dem kommer jag visa.

Först ut fick bli det ljust, ljust rosa Sweet. Det är så ljust att jag tror att många misstar det för vitt när de ser det på naglarna. Jag skulle önskat att de tillsatt en eller två droppar rosa till faktiskt, men det är fortfarande väldigt snyggt. Jag älskar ju när naglarna ser så här ljusa och krispiga ut. Vårfräscht!





Sådana här ljusa pasteller är ofta lite knepiga att få jämna. Men det här var faktiskt riktigt lättlackat. Jag har tre lager på bilderna, men om jag inte skulle ha fotat det så hade jag förmodligen nöjt mig med två för det såg bra ut då också. Men av erfarenhet vet jag att småskavanker har en tendens att synas på bild så jag tog det säkra före det osäkra och lackade ett tredje lager i alla fall.

Mitt betyg: 4/5

Isadora Sweet is a very light pastel pink. I love pastels like this one so I'm thrilled! They could have added one or two drops of pink more so that I would have been more obviosly pink, but I like it this way too. 
It didn't really have any issues with streakiness, like pastels like this one tend to have. It looked fine after two coats, but I did a third one just in case.

tisdag 19 mars 2013

Depend #346

Det stormade runt Depend igår, om du missat det och vill veta varför kan jag tipsa om att läsa detta inlägg hos Lindas Nailorama. Konstigt och korkat agerat av Depend, tycker jag. Vissa tänker bojkotta dem från och med nu, men något sådant planerar jag inte att göra. Däremot hoppas jag att Depend tar ett steg tillbaka och frågar sig om det här verkligen var ett bra sätt att hantera situationen på (som för övrigt är en petitess, det kan väl ändå inte vara hela världen om en kund tipsar om ett budgetalternativ?). Ett riktigt pr-haveri, alltså. Nåja, jag hoppas som sagt att de lär sig av den uppkomna situationen och byter strategi.

Jag har ett par Depend-swatches i arkivet som jag ändå vill få ut. Här har vi #346 från vårkollektionen, ett härligt mellanrosa krämlack. Inte unikt på något sätt, men en färg som alltid funkar.


Formulan var kanonbra, ganska tjock, men lättmålad. Två lager täckte helt.

Mitt betyg: 3/5

Vad tänker ni kring Depends agerande?

måndag 18 mars 2013

Orly Boho Bonnet

I dag är det blå måndag igen, temadagen som numera bor hos Lindas Nailorama. Jag är ju inte särskilt engagerad i dessa temadagar, men om jag råkar ha något passande i mitt pyttelila arkiv så kan jag försöka tajma det med lämplig temadag. I dag tänkte jag visa er Orly Boho Bonnet, från vårkollektionen Hope & Freedom Fest. Ett blågrått krämlack. I flaskan upplever jag det som mer grått, men väl på nageln skulle jag absolut säga att det är mer blått. 



Bilderna är tagna ett dygn efter applicering så jag har hunnit få lite tip wear tyvärr. Formulan var tunn och något rinnig. Jag har glömt hur många lager det blev. Två eller tre. Förmodligen tre. 

En fin färg, men inget jag gick igång på sådär jättemycket. Jag har inte jämfört dem, men det får mig att tänka på China Glaze Sea Spray från Anchors Away.

Mitt betyg: 3/5

Orly Boho Bonnet from the Hope & Freedom Fest collection is a greyish blue creme. A nice color, but it doesn't really excite me. I haven't compared them, but it reminds me of China Glaze Sea Spray from the Anchors Away collection.
The formula was thin and a little runny. This is two or three coats, I can't remember exactly. Probably three.

söndag 17 mars 2013

Leighton Denny - nytt märke i Sverige

I'm back! Bloggtaggad som en galning! Jag har hunnit swatcha en del och jag har fått hem lite nya lack så nu ska det inte bli tyst här på ett tag.

I onsdags blev jag hastigt och lustigt medbjuden av en kollega på en presslunch för Leighton Denny, ett märke jag aldrig hade hört talas om, men som funnits i England sedan 2005. Nu är de i full gång med att etablera sig i Sverige.  Just nu finns de att köpa via deras egen webbshop, lden.se, men finns inom kort på ett tiotal salonger och förhandlingar pågår om att få sälja dem i varuhusen också.

Leighton Denny släpper just nu två kollektioner om året, men planer finns tydligen på att öka antalet kollektioner. Utöver själva nagellacken har de ett stort utbud av nagelvårdande produkter och jag blev själ riktigt sugen på en handskrubb de har, Diamond Skin Like Silk, för 135 kr. Den ska inhandlas för den doftade gudomligt!

Vi fick i alla fall med oss vår- och sommarkollektionen Riviera hem.



Lacken innehåller 12 ml och kostar 135 kr/styck. Aquablå Get Your Côte On och persikorosa Mine's a Rosé är mina förhandsfavoriter.


Vi fick också med oss en kristallfil hem för testning. Den säljs i ett praktiskt fodral så att man kan ha den i väskan utan att riskera att den går av. Den här ska bli riktigt kul att testa eftersom det känns som att alla mina glasfilar sjunger på sista versen. Den här kostar 149 kr, men det finns också en större variant för 190 kr.

Riktigt skoj att vår svenska lackmarknad utökas med ett nytt märke!

Har ni hört talas om Leighton Denny förut? Har ni rentav testat någon av deras produkter?

tisdag 12 mars 2013

Isadora Bella Vita - sammanfattning

Jag tar en liten paus i packandet och städandet och knåpar ihop en liten sammanfattning av Isadoras kollektion Bella Vita. En liten, men naggande god kollektion måste jag säga. Som vanligt rangordnar jag dem i favoritordning.

 1. Pistacchio.

 2. Bella Vita.

3. Rosette.


Jag tycker det här är en riktigt fin liten vårkollektion. Jag är förtjust i alla utom Macchiato, men inte heller den är en dålig färg utan det handlar mer om att nyansen inte passar min hudton och att jag är rätt trött på taupe.

Kvalitetsmässigt håller alla lacken hög kvalitet, som Isadoras lack brukar göra. Jag är ju inte något fan av den stora borsten, men har faktiskt lärt mig att hantera den hyfsat bra. Alla utom Rosette klarade sig med två lager. 

Vilken är er favorit? Har ni eller ska ni köpa något av lacken?

I'm in the middle of moving, but decided to take a small break to give you a summary of the Bella Vita collection from Isadora. It's a small but nice collection. Some nice spring colors, the only one that didn't win my heart was Macchiato, but that's only because the shade doesn't suit my skin tone and I'm a little tired of taupe.
All of them except for Rosette were two coaters. Rosette needed three coats to cover completely.

lördag 9 mars 2013

Orly Melodious Utopia

Orly Melodious Utopia är det sista inlägget jag har i mitt arkiv, vilket innebär att det kan komma att bli lite tyst här den närmaste veckan. Jag är nämligen mitt uppe i en flytt och har fullt upp med att packa och städa. Jag ska vara helt klar med allt till nästa helg så då kommer saker och ting återgå till det normala.

Men nog om det, nu tar vi oss en titt på Melodious Utopia i stället. Det släpptes med årets vårkollektion, Hope & Freedom Fest, och är ett dämpat citrongult lack med rosa skimmer. En rolig och udda kombo.





Formulan dessvärre lite problematisk och dessutom skir. De första lagren blir strimmiga, vilket inte är något ovanligt när det gäller gula lack. Nästan alla gula lack lider av den problematiken. Formulan är tunn och ganska rinnig. Jag behövde fyra lager för att det skulle bli tillräckligt täckande.

Så är det värt mödan? Jo, men jag tycker nog det. Jag är svag för gula lack, de gör mig alltid glad, och det rosa skimret gör det speciellt.

Mitt betyg: 3/5

Orly Melodious Utopia is muted lemon yellow with lovely pink shimmer. It's a really nice color and all, though the thin and runny formula gave me some problems. It's also sheer, I stopped at four coats.