tisdag 28 februari 2012

Misa Genie In This Bottle

Jag har fortfarande inte tagit mig igenom Misas vårkollektion från förra året, Wishes. Genie In This Bottle är i alla fall en väldigt vacker ljuslila med skimmer i en mörkare lila nyans. Det ser älvlikt ut, tycker jag.

När jag testade några av de andra lacken ur kollektionen, som Fountain of Youth och Pixie Princess, så tyckte jag att formulan var lite konstig. Tjock, men luftig. Som badskum ungefär. Genie In This Bottle upplever jag har en mer "normal" formula, men det är skirt. Jag behövde fyra lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 4/5

Misa Genie In This Bottle was released with last year's spring collection Wishes. It's a delicate greyed out lilac with purple shimmer. So pretty! It makes me think of fairies somehow?
The formula was good, but it's sheer. I needed four coats for opacity.

måndag 27 februari 2012

OPI Thanks A Windmillion

OPI Thanks a Windmillion har en lite udda grön nyans. Är faktiskt inte säker på att jag har något liknande i samlingen. Jag vet inte hur jag ska beskriva den? Jag saknar ord! Men fin är den. Dammig och fin.


Formulan var klockren och det täcker med två lager. Jag har inget ont att säga om detta lack alls.

Mitt betyg: 4/5

I'm not sure how to describe OPI Thanks a Windmillion. It's green, but what do you call this particular shade of green? Anyway, it's very pretty. Dusty and pretty.
The formula was great and it covers in two coats. Overall, a great polish!

söndag 26 februari 2012

China Glaze Cherry Pie

När China Glazes sommarkollektion Summer Days släpptes 2009 kände jag mig ganska ointresserad. Det enda jag köpte var Orange Marmalade. Sen började jag ändå känna mig sugen på lacken, åtmnstone de röda och rosa. För ett tag sen klickade jag i alla fall hem Cherry Pie, men jag kommer nog beställa resten också.

Cherry Pie är en klarröd jelly med rosa glassflecks. Jag är kär i detta!

Formulan är kanonbra, men det är ganska skirt. Jag har tre lager på bilderna och då har jag fortfarande lite VNL. Men det är så snyggt att jag inte bryr mig.

Mitt betyg: 4/5

Har ni några lack från Summer Days?

When China Glaze released their summer collection Summer Days in 2009 it didn't interest me that much. I only got Orange Marmalade. But then I slowly started to feel a need for several of the shades and a while ago I ordered Cherry Pie. This is a cherry red jelly with pink glass flecks. Too pretty for words! Lovely formula as well, but it's a bit sheer. This is three coats and you can still see some VNL.

lördag 25 februari 2012

Color Club Fly With Me

Color Club Fly With Me från Take Wing-kollektionn fick inte ligga länge i lådan med otestade lack. Det såg så härligt ut i flaskan att jag var tvungen att testa det i morse och är det inte underbart? Det består av en skirt grön bas, full med glittriga vårgröna glassflecks. Älsk, älsk, älsk!

Det är ganska skirt dock. Jag har tre lager på bilderna, men då har jag fortfarande lite VNL I det här fallet stör jag mig däremot inte på det. Vill man absolut inte ha VNL så täcker det förmodligen efter fyra lager.

Formulan var annars lagom tjock och lätt att lacka med.

Mitt betyg: 4/5

Color Club Fly With Me from the Take Wing collection is just gorgeous! A sheer green base with lots and lots of sparkly spring green glassflecks. I love it!
It's sheer though, I'm wearing three coats in the pictures and I still have some VNL. I don't mind though.
I have no complaints about the formula.

fredag 24 februari 2012

China Glaze Make Some Noise

China Glaze Make Some Noise släpptes med vårkollektionen Electrobeat och är ett korallrött krämlack som drar ganska mycket åt korallrosa i vissa ljus. En vacker vår- och sommarfärg!

Egentligen hade jag kanske inte behövt denna, tror säkert jag har något liknande i samlingen redan. Men jag är ändå nöjd med att jag har köpt det.

Formulan var helt perfekt och det täcker med två lager. Ett toppenlack på alla sätt alltså.

Mitt betyg: 4/5

China Glaze Make Some Noise is a pretty coral red creme that sometimes leans a little towards coral pink. This may not be that unique, but it's a great color for spring and summer.
The formula was awesome and it covers in two coats.

A-England Lady Of The Lake

Holofredag igen! Jag plockade fram A-England Lady Of the Lake. Ett lila lack med holografiskt skimmer. Det har stått oanvänt i snart ett år eftersom jag inte varit så sugen på att testa det.

Den holografiska effekten är svag. I solljus ser man den, i skugga ser det ut som att lacket bara innehåller silverskimmer.

I solljus är det fint, men annars känns det ganska trist faktiskt. Inget fel på formulan dock och två lager räcker.

Mitt betyg: 3/5

A-England Lady of the Lake is a purple with holographic shimmer. The holographic effect is only visible in sunlight, in any other lighting it just looks like silver shimmer.
The formula was great and it covers nicely with two coats, but I'm still feeling a bit underwhelmed by this.

torsdag 23 februari 2012

Vårkänslor leder till lackköp

Herregud vilket härligt väder vi har haft i Stockholm i dag! Soligt och ganska så varmt i luften. Jag drabbades såklart av omedelbara vårkänslor, något som resulterade i att jag slank in på American Apparel och köpte tre av deras neonlack.

Neon Orange, Neon Green och Neon Violet.

Ser de inte härliga ut? Jag älskar ju neoner och kan verkligen inte få nog av dem. 209 kr för tre lack, det är inte så farligt tycker jag.

För några dagar sen fick jag hem ett litet paket från H2T. Det innehöll bara tre lack, två magnetlack från China Glazez Magnetix-kollektion och ett lack från Color Clubs senaste kollektion Take Wing.

You Move Me, Instanst Chemistry och Fly With Me.

Fly With Me var det enda som lockade när jag såg promobilden, men kanske måste jag köpa fler från Take Wing. Cactus visar Metamorphosis i dag och det ser kanske ut som något jag behöver.

onsdag 22 februari 2012

Models Own Emerald Black

Models Own Emerald Black släpptes med Beetlejuice-kollektionen i höstas. Jag förmodar att det precis som övriga lack i kollektionen ska vara duokromatiskt, men det är inget jag märker av. Jag ser ett blåtonat mörkgrönt skimmerlack med svartnade kanter. Inget mer.

Bilderna blev inget bra, ledsen för det.

Tre lager, ganska rinnig formula.

Det är fint och så, men jag blev ändå besviken. Jag vill se den duokromatiska effekten som jag förväntar mig ska finnas här! Jag ville inte ha ett vanligt mörkgrönt skimmerlack. Jaja.

Mitt betyg: 3/5

Models Own Emerald Black was released with the Beetlejuice collection. I guess it's supposed to be duochrome, but I really can't see the effect at all. To me it just looks like a blue toned dark green shimmer with blackened edges. That makes me a little disappointed. I wanted duochrome! Oh well, I guess I'll live.
The formula was a little runny, not the best. This is three coats.

tisdag 21 februari 2012

OPI A Roll In the Hague

Jag har dragits med en envis huvudvärk i flera dagar och känt mig lite allmänt låg. I ett försök att pigga upp mig plockade jag fram OPI A Roll In the Hague från Holland-kollektionen. Ett knalligt orange krämlack som jag tycker drar lite mot tomatrött i vissa ljus. Fantastiskt snygg och superglansigt även utan topplack. Jag älskar detta!

Formulan var ren perfektion, lätt att kontrollera på nageln och lagom tjock. Två lager täcker helt.

Jag tror kanske att orange kommer att vara min favoritfärg i vår och sommar, jag känner ett enormt sug efter orangea skönheter.

Mitt betyg: 5/5

OPI A Roll In the Hague is a darker orange creme that leans a little towards being tomato red. It's bright, but not neon. It dries super glossy and has a great formula. Two coats is all you nueed. I'm really loving this, I have a feeling that I'll be craving orange polishes this spring and summer, so I'm happy to have this one in my stash.

måndag 20 februari 2012

China Glaze Kinetic Candy

China Glaze Kinetic Candy från årets vårkollektion Electropop är ett ljusblått krämlack med en liten gnutta grått i. En härlig färg, men tyvärr tyckte jag att formulan var problematisk. Mer om appliceringsproblemen efter bilderna.

Formulan var tjock och nästan lite klistrig. Första lagret blev fruktansvärt strimmigt och ojämnt, men som tur var jämnade det till sig efter andra lagret. Trots att man klarar sig med två lager så trodde jag att jag skulle bli galen under lackningen. Så jobbigt var det att använda.

Mitt betyg: 3/5

China Glaze Kinetic Candy is a baby blue creme with a drop of grey in it. The color is pretty and very spring appropriate, but I found the formula to be really tricky to work with. Thick and almost glue-like. The first coat went on super streaky, but the second coat evened things out.

söndag 19 februari 2012

Butter London The Black Knight

Jag vet inte vad Blogger håller på med. Plötsligt är min header borta och som det pucko jag är så har jag heller inte sparat den. Nåja, jag var ju egentligen aldrig nöjd med den så nu får jag kanske ändan ur och gör en ny.

Igår var jag hur som helst på en jättetrevlig 40-årsfest. Kvällen till ära bar jag Butter London The Black Knight, ett svart lack med glitter i lila, blått, grönt, rött, silver och guld.

På bilderna har jag tre lager lack och ett lager Seche Vite, men det hade behövts två för att göra ytan slät och oknottrig.

Det här var första gången jag använde ett lack från Butter London. För min del hade penseln gärna fått vara lite styvare, men formulan var bra.

Mitt betyg: 4/5

Butter London The Black Knight is a black jelly with purple, blue, green, red, silver and gold glitter. Very pretty!
The formula was good, but I wish the brush would have been slightly stiffer. It's a little too soft for me. This is three coats, and one coat of Seche Vite.

torsdag 16 februari 2012

Depend #298

När jag såg Depend #298 i flaskan tyckte jag att det såg riktigt hemskt ut, men jag var ju såklart ändå tvungen att testa det. Och nej, det här är verkligen inte min kopp te. Tror inte att det är så många andras kopp te heller.

Ljust rosa med matt frostfinish.


Jag var ju tvungen att testa det med ett glansigt överlack också. Då blir det snäppet finare, men absolut inte tillräckligt fint för att jag skulle vilja bära det igen.

Jag har inget negativt att säga om formulan. Det är ganska tjockt, men ändå lättlackat. Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 2/5

Depend #298 from this year's spring collection is one scary looking polish. Light pink with a very frosty matte finish. With a top coat it looks slightly better, but still not like something I would want to wear.
The formula was a little thick, but still easy to work with. I needed three coats for opacity.

onsdag 15 februari 2012

Rescue Beauty Lounge Anne

Rescue Beauty Lounge Anne var jag naturligtvis tvungen att skaffa bara på grund av namnet. Inte helt fel med ett lack som är uppkallat efter en själv, eller hur? Eller ja, vi kan ju i alla fall låtsas att det är uppkallat efter mig. Det släpptes med kollektionen Real Housewives of the Tudor Dynasty hösten 2010.

Basen är mörkt grönbrun och sen finns här skimmer i bland annat guld och rosa. En spännande och faktiskt ganska fin kombination.

Formulan var tunn och rinnig, men täckte ändå helt okej. Man klarar sig med två lager. Men med tanke på de ganska dyra pengar man betalar för ett RBL-lack så förväntar jag mig egentligen en bättre formula.

Mitt betyg: 3/5

Rescue Beauty Lounge Anne was released with the 2010 fall collection Real Housewives of the Tudor Dynasty. It's a very murky brownish green base with gold and pink shimmer. An exciting and pretty combo.
The formula was thin and runny, but it still covers with two coats. But considering that the RBL polishes are rather pricey, I expect a better formula.