måndag 31 maj 2010

Dagens i-landsproblem

Varje gång jag hämtat ut ett paket med nagellack på mitt uthämtningsställe så låter jag de nykomna lacken stå framme vid datorn i ett par dagar innan jag lägger dem i lådan för oprövade lack i min Helmer. Det är för att jag vill njuta av dem litegrann, detaljstudera dem i flaskan och ha mig.

För sen kan de nämligen bli liggande ganska länge innan jag kommer mig för med att lacka med dem. Det finns nämligen ganska många lack i lådan med oprövade lack.

I går stoppade jag ner godingarna från Nailmail och paketen jag hämtade ut i lördags - och nu är lådan helt full. Jag menar helt full. Det går inte att knö ner något endaste litet lack till. Eller jo, ett Depend- eller Eyeko-lack skulle nog gå ner. Men inget annat.


Hur ska jag ta mig igenom alla dessa lack? Det släpps ju underbart fina kollektioner varje vecka känns det som.

Att swatcha dem på nagelhjul är inte tillräckligt för mig. Jag vill bära alla lack minst en dag innan de sorteras in märkesvis.

Ja, det var dagens i-landsproblem det.

söndag 30 maj 2010

China Glaze Flip Flop Fantasy

Efter Sun Worshiper var jag sugen på mer neon så nästa lack att testas fick bli Flip Flop Fantasy, också från Poolside-kollektionen.

Det är ett helt underbart, mjölkigt, galet lysande neonlack. Som självklart är helt omöjligt att fotografera.

På bilderna ser det ganska snällt och sött ut. Det är det inte. Det är utflippat, "in your face" och oförskämt gapigt. Helt fantastiskt.

Formulan var lite tunn, men det gick ändå lätt att lacka med. Efter två lager var det fortfarande lite strimmigt, men efter tre lager var det jämnt och fint. Eftersom det är ett neonlack är topplack absolut nödvändigt om man vill ha glans.

Om man gillar neon så är det här det ultimata sommarlacket. Jag kommer definitivt att använda det här fler gånger.

Mitt betyg: 5/5

Sambons kommentar" : "Haha, det här är 'walking nails part two'! Verkligen jättefint."

Nya lack till samlingen

I går hämtade jag ut två små paket med lack, från Nailetc och från HQhair.

De här godingarna bor numera i min Helmer:


Från vänster: OPI Who the Shrek Are You?, OPI What's with the Cattitude?, OPI Fiercely Fiona, Zoya Ivanka och NARS Purple Rain.

Purple Rain beställde jag för flera månader sen, men eftersom det har varit restnoterat har jag inte fått det förrän nu. Strax efter att jag beställde det läste jag hos Swatchaholic att Purple Rain tydligen är en dupe för China Glaze Let's Groove, vilket fick mig att ångra min beställning något. Men vackert är det!

Och appropå OPI så tycker jag att ni ska titta in hos Lipglossbitch och läsa om det "trevliga" mejl hon fått från deras jurister, om ni inte redan gjort det. Jag blir mest ledsen över deras konstiga sätt att hantera frågan. Varför inte skicka ett vänligt mejl där man ber bloggare att vänta med att publicera promobilder till ett visst datum? Det tror jag att de flesta skulle respektera. Med lite vänlighet kommer man långt, som man brukar säga.

Jaja, i dag fyller jag år och ska nu fundera över vilket lack som ska få pryda mina naglar denna stora dag.

lördag 29 maj 2010

China Glaze Sun Worshiper

I dag kände jag för att testa ett av neonlacken ur China Glazes sommarkollektion Poolside. Sambon fick välja vilket och han valde ljusorangea Sun Worshiper.


Det var helt omöjligt att fånga färgen på bild. Sun Worshiper är ljust orange, men inte så ljust som det ser ut på bilderna. Det är nog cirka två nyanser mörkare i verkligheten.

Eftersom jag har läst på andra nagellacksbloggar att Sun Worshiper är väldigt skir så började jag med att grunda med två lager vitt lack (Color Club Ooh-La-La). Det krävdes tre lager av Sun Worshiper för att ytan skulle bli hyfsat jämn och fin.

Formulan är väldigt tunn och lite knepig att applicera. Som alla neonlack torkar den till en matt yta så ett topplack är ett måste om man gillar glans.

Jag älskar verkligen färgen. Den är glad, lite tokig och härligt somrig. Men eftersom det var ganska meckigt att applicera och det krävdes många lager för att få det att se hyfsat ut så tror jag inte att jag kommer att orka använda det fler gånger.

Mitt betyg: 3/5

Sambons kommentar: "Haha, det ser ut som att det är några naglar som är ute och går med en hand!"

Vad tycker ni om neonlack?

fredag 28 maj 2010

Sephora by OPI Leaf Him at the Altar

Nu har jag äntligen kommit mig för med att lacka om till ett av lacken från Sephora by OPI som jag fick för några veckor sen. Tidigare har jag av någon konstig anledning alltid velat spara det bästa till sist, men jag försöker att ändra mig. Därför plockade jag fram Leaf Him at the Altar, det lack jag såg fram emot allra mest att testa.

Och jag tror att jag är kär.

Kolla bilderna:

Jag kan inte riktigt avgöra vad det är för finish. Är det metallic? Frost? En frostig metallic? Jag brukar inte gilla frost-lack, men det här älskar jag. Metallic-lack lämnar ofta synliga penseldrag efter sig, några sådana ser man inte här. Jaja. Det är kanske inte viktigt.

Formulan var bra, men man får akta sig så att man inte får för mycket lack på penseln. Jag tyckte att jag drog av överflödet mot flaskkanten, men det slutade ändå med fyra nya pölar på nagellacksboken. Tre lager behövdes eftersom jag fortfarande hade ett par kala fläckar efter det andra lagret.

Jag kan bara säga att jag älskar det här lacket! Först kände jag mig lite tveksam till det frostiga, men det gick snabbt över. Tyvärr var solen inte framme så jag fick inga bilder på det vackra skimret.

Mitt betyg: 5/5

Sambons kommentar: "Ett mitt-i-mellan-lack. Eller nej, det är lite snyggare än så."

OBS! Sambon hade inte satt i linserna när han lämnade denna kommentar.

Sephora by OPI säljs på Sephora i USA, men det finns en del på eBay också.

Vad tycker ni om Leaf Him at the Altar?

tisdag 25 maj 2010

Nubar Prize

Först ut att testas av lacken i gårdagens Nailmail-leverans fick bli vackert hallonröda, holografiska Nubar Prize. Det släpptes med Prisms-kollektionen tidigare i vår.

Tyvärr har inte solen behagat visa sig på hela dagen så jag fick hålla till godo med det lilla ljus som fanns.




I blixt:
Prize är verkligen helt otroligt vackert! När jag såg promobilderna på Prisms var Prize det lack som väckte starkast begär hos mig och jag blev inte besviken. Formulan är perfekt och två lager räcker. Jag upptäckte dock när jag tittade på bilderna att man ser lite VNL, men jag tycker inte att man tänker på det i verkligheten. Är man allergisk mot VNL får man nog lacka ett tredje lager.

Normalt sett brukar holografiska lack ha en helt slät yta, men i Prize är det holografiska glitterpartiklarna grövre så ytan känns lite knottrig. Det stör mig litegrann så jag kommer nog att lacka ett andra lager Seche Vite för att få en slätare yta.

Mitt betyg:
4/5

Sambons kommentar: "Det är verkligen delikat. Varför skrattar du alltid åt mina kommentarer?"

måndag 24 maj 2010

Nubar från Nailmail

Jag höll tummarna hårt som bara den på jobbet i dag och hoppades att det skulle ramla ner en avi från Nailmail i brevinkastet i dag. Och det gjorde det! Det finns ju inget som förgyller en trött måndag så som lite nya lack.

Den här månaden var det Nubar som gällde, ett av mina absoluta favoritmärken.

Från vänster: Marble Tower, Knight's Armor, Petunia sparke, Night sparkle och Fire sparkle.

Från vänster: Violet sparkle, Prize, Gem och Jewel.

Gah, min låda med otestade lack är i princip knökfull nu. Hur och när ska jag hinna testa alla? Vilka lyxproblem man har!

söndag 23 maj 2010

American Apparel Factory Grey

I dag har regnet vräkt ner utanför fönstret, men eftersom jag varit på mys-humör så har det inte gjort mig någonting alls. Jag bestämde mig för att låta naglarna matcha vädret och lackade om till American Apparel Factory Grey.

Factory Grey är mellangrått krämlack med blåa undertoner. Jag gillar verkligen den här färgen!



Jag har ju klagat tidigare på American Apparels penslar. De är för långa och sladdriga. Det ställer dock inte till några större problem när man väl vant sig vid dem och anpassat tekniken efter dem.

Formulan var lite rinnig, men det var ändå hyfsat lätt att lacka med. Efter två lager hade jag fortfarande några kala fläckar, men det täckte helt efter tre lager.

Mitt betyg: 4/5

Sambons kommentar: "Det ser ut som otorkad cement. Lite trist."

Jag har ju tidigare testat Mouse och Poppy och av de här tre lacken är Factory Grey min favorit.

Vad tycker ni om gråa lack? Har ni någon grå favorit?

lördag 22 maj 2010

Diamond Cosmetics Sparkling Sherry

Jag har egentligen inte tid att sitta vid datorn eftersom jag ska på bröllop i eftermiddag och måste göra mig i ordning, men jag kan inte låta bli att slänga in lite bilder på det lack jag valt för dagen.

Jag ångrade att jag inte beställde Sparkling Sherry när Nailmail hade Diamond Cosmetics tidigare i år. Jag såg bilder på detta undersköna lack hos Saintbella och slet mitt hår för att jag inte beställt det själv. Som tur var fanns det i Nailmails överskottsshop så för någon vecka sen fick jag mitt eget exemplar.







Det är ett fuschsia-färgat lack med foil-finish. Det är verkligen helt otroligt vackert! Det skimrar och gnistrar som bara den i solljus och det är verkligen ett lack som syns. Jag älskar det!

Formulan var dessutom underbar att lacka med och det täcker helt efter bara ett lager. Ett lager! Det är inte ofta man stöter på det.

Mitt betyg: 5/5

Sambons kommentar: "Otroligt snyggt! Ett av de snyggaste lacken jag sett någonsin."

fredag 21 maj 2010

Nubar Conserve

Igår kunde jag inte bestämma mig för vilket lack jag skulle lacka om till, så jag blundade helt enkelt och stack ned handen i lådan med otestade lack. När jag öppnade ögonen hade jag Nubar Conserve från höstens kollektion Going Green i min hand - vilket prima val! Going Green är helt klart en av mina favoritkollektioner någonsin.


I blixt:
Conserve är ett grönt skimmerlack som drar ganska kraftigt åt blått. Skimret går i silver och blått och gör att det gnistrar så vackert i solen. Tyvärr gömde sig solen precis när jag skulle fotografera det så jag lyckades inte fånga det på bild.

Formulan är fantastisk precis som jag förväntar mig när det gäller lack från Nubar. Det glider på nageln utan något krångel och två lager räcker för full täckning.

Mitt betyg:
5/5

Sambons kommentar:
"Det är grönt med en twist."

Nubar hittar ni hos Nailshop eller hos Nailsbodybeauty. Ni kan också bli kund hos Nailmail som brukar ha Nubar ett par gånger om året.

tisdag 18 maj 2010

Orly Gumdrop

Orly Gumdrop är det tredje och sista lacket jag har från Sweet-kollektionen. Det är inte mintgrönt, utan en lite smutsig, ljust turkos färg. Den är inte så knallig som jag trodde att den skulle vara, men jag tycker färgen är riktigt fin.

Jag var helt övertygad om att jag skulle ha någon dupe till denna i lådorna, men faktum är att jag inte hittade något lack som var tillräckligt nära i färg för att man skulle kunna kalla den dupe. Misa Dirty Sexy Money är mycket mörkare och China Glaze For Audrey är alldeles för blå.


Formulan var ganska tjock, men ändå lätt att applicera. Efter två lager lack var ytan fortfarande lite ojämn, men ett tredje lager fixade det. Jag hatade ju formulan på rosa Pixy Stix, men älskade formulan på blåa Snowcone. Det verkar helt enkelt som att formulan varierar väldigt mycket mellan lacken i den här kollektionen. Udda.

Mitt betyg: 3/5

Sambons kommentar: "Jag är ju svag för den här typen av färg."

Av dessa tre Orly-lack är Pixy Stix min favorit, trots den urusla formulan.

Vilket av Sweet-lacken är din favorit?

måndag 17 maj 2010

Orly Snowcone

Jag fortsätter att testa mig igenom de lack jag har från Orlys Sweet-kollektion.

Här är blåklintsblå Snowcone. Eftersom jag inte alls kom överens med formulan på Pixy Stix så var jag lite orolig att även Snowcone skulle vara ett litet problemlack. Ack, så fel jag hade! Formulan var perfekt och faktum är att det täckte med bara ett lager. Men jag lackade ändå två lager i ren chock.

I solljus:
I skugga:

Jag känner mig hemskt förtjust i Snowcone!

Mitt betyg:
4/5

Sambons kommentar: "Jag har svårt för sån där urvattnad blå."

Orlys säljs på Åhléns samt hos de amerikanska webbshopparna 8ty8beauty.com och Head2Toebeauty.com.

lördag 15 maj 2010

Orly Pixy Stix

I dag tyckte jag att det var dags att testa något av Orly-lacken jag fick hem från Nailmail för några veckor sen. Valet föll på härligt rosa Pixy Stix från vårkollektionen Sweet.

Jag älskar den här nyansen av rosa. Den är vacker, härligt somrig och så snygg till bruna händerna.

En liten brasklapp: lacket är knalligare och lite mörkare än vad det ser ut att vara på bilderna. Av någon anledning ser det lite urvattnat ut på alla bilder jag tog.


Tyvärr var formulan inte så mycket att hänga i julgranen. Den var både tjock och rinnig på samma gång. Efter tre lager är det fortfarande lite ojämnt på sina ställen, men jag orkade inte lacka ett fjärde lager. Med ett lager Seche Vite som avslutning torkade det ändå snabbt.

Trots den knepiga formulan känner jag faktiskt ganska mycket kärlek till Pixy Stix. Jag är normalt inte något stort fan av rosa, men den här nyansen fick mig faktiskt på fall riktigt ordentligt.

Mitt betyg: 3/5

Sambons kommentar: "Det ser ut som hallonsorbet - jättefin."

Om du är sugen på Pixy Stix eller något annat lack från Sweet-kollektionen så såg jag att det finns några stycken i Nailmails överskottsshop - kolla in här!

Annars säljs Orly på Åhléns.

fredag 14 maj 2010

Sephora by OPI - lacklycka!

En kompis till min sambo har varit i New York och innan han åkte dit frågade jag om han kunde tänka sig att hoppa in på ett Sephora och köpa några eftertraktade godingar till mig - och gulliga han sa ja!

I går fick jag dem. Fyra finingar från Sephora by OPI. Som jag har förstått det säljs de bara på Sephora i USA och finns alltså inte att få tag i på europeiska Sephora.

Leaf Him At the Altar. Det lack jag ser mest fram emot att prova. Ett ganska ljust grönt metallic-lack. Så vackert!

Metro Chic. En klassiker som jag såklart vill ha i min samling. En lite udda färg, taupe med lite lila i. Jag brukar inte älska liknande färger på naglarna, men omväxling förnöjer.

Skinny Jeans. Ett turkosblått metallic-lack. Också väldigt vackert!

Domestic Goddess. Ett rödtonat lila krämlack.

Jag har inte testat något SOPI-lack förut så jag har ingen aning om hur kvaliteten på dem brukar vara.

Har ni testat SOPI? Vilka färger i sånt fall och vad tycker ni om dem?

torsdag 13 maj 2010

Essie Turquoise & Caicos

I morse lackade jag med Turquoise & Caicos från Essies Resort-kollektion som jag fick hem tidigare i veckan. Jag testade Lapis of Luxury för ett par dagar sen, men bilderna blev så pinsamt dåliga att jag vägrade att lägga upp dem här.

Här är i alla fall turkosa Turquoise & Caicos:


Den svarta pricken på ringfingernageln är en fet bubbla.

Tyvärr måste jag säga att både Turquoise & Caicos och Lapis of Luxury var skira och krävde fyra lager lack för att de skulle täcka helt. Efter det tredje lagret var det dessutom fortfarande lite strimmigt, men det fixade det fjärde lagret. Fyra lager lack resulterar i att det känns tjockt på nageln, något jag inte gillar.

Den turkosa färgen är hur som helst härligt somrig och jag gillar den verkligen.

Nu återstår att se om Playa Del Platinum är lika skir, håller tummarna för att den inte är det!

Mitt betyg: 2/5

Sambons kommentar: "Den är söt."

tisdag 11 maj 2010

En liten lackleverans

I dag hämtade jag ut en liten leverans från Head2Toebeauty.com.

Från vänster: Essie Playa Del Platinum, Essie Turquoise & Caicos, Essie Lapis of Luxury och Misa Throw Me Something Purple Please.

Throw Me Something Purple Please är från Misas vårkollektion Mardi Gras. Den är inte så blå som den ser ut på bilden, men den är inte heller en ren lila utan snarare blurple (blålila).Varför beställde jag den? Det finns ju roligare lack i den kollektionen,tycker jag. Ibland vet jag inte hur jag tänker när jag lägger mina beställningar.

De tre Essie-lacken är från Resort-kollektionen.

Är ni sugna på några lack från Resort eller Mardi Gras? Har ni kanske redan shoppat något av lacken?